Νίκος Ζέρβας

Αυτοαναιρείται ή μπλοφάρει ο Ίβκοβιτς;

Οι ατάκες που ξεστόμισε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς προς τους παίκτες του μετά την κάκιστη, ομολογουμένως, εμφάνιση κόντρα στο Μαρούσι, ήταν επιεικώς σκληρές.

Οι ατάκες που ξεστόμισε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς προς τους παίκτες του μετά την κάκιστη, ομολογουμένως, εμφάνιση κόντρα στο Μαρούσι, ήταν επιεικώς σκληρές. «Είστε ένα τίποτα. Ήσασταν απαράδεκτοι. Κάνετε εσείς για τον Ολυμπιακό;», αναρωτήθηκε σε έντονο ύφος ο Σέρβος τεχνικός και ομολογώ πως δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση κανενός με την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Το «ξέσπασμα» του Ντούντα, προφανώς και δεν γίνεται τυχαία τη συγκεκριμένη περίοδο. Έχει αφορμή, στόχο και δύο ερμηνείες που σηκώνουν κουβέντα.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Αφορμή, αποτέλεσε φυσικά η απαθέστατη παρουσία των περισσότερων κόντρα στην ουραγό ομάδα του πρωταθλήματος, που λίγο έλλειψε να κάνει μία τεράστια «κηδεία» στον Ολυμπιακό. Η μειωμένη δυναμική της φετινής ομάδας και η προσπάθεια «χτισίματος» συνόλου και νοοτροπίας για το μέλλον που γίνεται, δεν επιτρέπει «χαλαρές» εμφανίσεις, ακόμα και αν αντίπαλος είναι το Μαρούσι, που δεν έχει νίκη ακόμα στη σεζόν. Άλλωστε όπως σωστά είπε ο Ίβκοβιτς, εκτός των Σπανούλη και Πρίντεζη, οι υπόλοιποι δεν έχουν κάνει σχεδόν τίποτα στην καριέρα τους και οφείλουν να δίνουν το 100% για να αποδεικνύουν πράγματα. Είναι όμως προφανές, ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού αποφάσισε να «σφίξει τα λουριά», καθώς εκτός από την αγωνιστική απάθεια ορισμένων περιπτώσεων -βλέπε Ηλυσιακό- στην επιφάνεια βγήκαν και τα νυχτοπερπατήματα των Άντιτς και Κέσελ.

Δεν θέλει και πολύ η κατάσταση για να…ξεφύγει και αυτό θα ήταν το μεγαλύτερο πλήγμα που θα μπορούσε να δεχθεί αυτή τη στιγμή η προσπάθεια που γίνεται φέτος στον Πειραιά. Ακολουθεί ένα πολύ σημαντικό για την ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας παιχνίδι με την Γαλατάσαραϊ και άπαντες θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση. Ο Σέρβος, όντας άψογος γνώστης των επικοινωνιακών τρικ –όπως άλλωστε και ο κουμπάρος του, Ζέλιμρ Ομπράντοβιτς- άρπαξε από τα «μαλλιά» την ευκαιρία που του έδωσε η εμφάνιση στο κλειστό του «Αγίου Θωμά» και έστειλε ηχηρό μήνυμα με στόχο τη μάχη της Κωνσταντινούπολης. Η φράση «κάνετε εσείς για Ολυμπιακό;» μόνο ερμηνεία…μπιζαρίσματος του εγωισμού των παικτών, με στόχο αυτοί να τα δώσουν όλα και με το παραπάνω μπορεί να έχει.

Ως ένα βαθμό, η τακτική αυτή κρίνεται σωστή και έχει «θρέψει» γενιές και γενιές ομάδων και προπονητών. Αυτό που απομένει, είναι αν θα πιάσει τόπο στην περίεργη ψυχοσύνθεση που έχει διαμορφωθεί στα αποδυτήρια της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Το κέρδος θα είναι μεγάλο για τους κυπελλούχους Ελλάδας, που με ροζ φύλλο στον αγώνα της Πέμπτης, αλλάζουν βαθμολογικά και ψυχολογικά τη μοίρα τους ενόψει της συνέχειας. Όσο για την δεύτερη ερμηνεία της κατσάδας του προπονητή, που αναφέρει ότι πράγματι ο Ίβκοβιτς πιστεύει πλέον ότι κάποιοι από τους παίκτες του δεν κάνουν για τον Ολυμπιακό, ελέγχεται ως ακραία και κακεντρεχής. Δικές του επιλογές είναι όλοι, οπότε, δύσκολα να αυτοαναιρείται ένας προπονητής του διαμετρήματος του. Λάθη έχει κάνει, αλλά στη παρούσα φάση η πρώτη ερμηνεία είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα...

Απορίες, σχόλια και παρατηρήσεις, στο nikosze2001@yahoo.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x