Άρης Ασβεστάς

Η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου!

Φάλτσα που προκάλεσαν μεγάλο θόρυβο είχαμε στις διαιτησίες της 18ης αγωνιστικής, με τραγελαφικά σφυρίγματα από Κωνσταντινέα στα Πηγάδια, Στυλιαρά και Μαγιάννη στην Τρίπολη, Τάτση στο Αγρίνιο και Σωτηρόπουλο, Γεωργιάδη στο ΟΑΚΑ. Άπαντες μπαίνουν στο «ψυγείο», ενώ τα όσα έγιναν –κυρίως στην Ξάνθη- προκάλεσαν την καρατόμηση του Βασάρα, το (πιθανότατο) τέλος του Κωνσταντινέα και τις… μετάνοιες του Άρη Σταθόπουλου που παρέδωσε το… δικό του παιδί στην πυρά.

Φάλτσα που προκάλεσαν μεγάλο θόρυβο είχαμε στις διαιτησίες της 18ης αγωνιστικής, με τραγελαφικά σφυρίγματα από Κωνσταντινέα στα Πηγάδια, Στυλιαρά και Μαγιάννη στην Τρίπολη, Τάτση στο Αγρίνιο και Σωτηρόπουλο, Γεωργιάδη στο ΟΑΚΑ. Άπαντες μπαίνουν στο «ψυγείο», ενώ τα όσα έγιναν –κυρίως στην Ξάνθη- προκάλεσαν την καρατόμηση του Βασάρα, το (πιθανότατο) τέλος του Κωνσταντινέα και τις… μετάνοιες του Άρη Σταθόπουλου που παρέδωσε το… δικό του παιδί στην πυρά.

Του Άρη Ασβεστά

Για το τι συνέβη το βράδυ της Κυριακής ώστε να φτάσουμε τη Δευτέρα σε αυτές τις εξελίξεις, ακούγονται διάφορα, αλλά μάλλον δεν μπορούμε ούτε να τα φανταστούμε. Σίγουρα πάντως έμοιαζε με… νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου…

Ας δούμε αναλυτικά τι έκαναν οι διαιτητές στα ματς της 18ης αγωνιστικής:


ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ (Πάνου, Μαγιάνης): Αστέρας Τρ.-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Όργια έγιναν στην Τρίπολη από τον Δημήτρη Στυλιαρά και τον β’ βοηθό, Μαγιάνη. Ο Αγρινιώτης ρέφερι έκλεισε τα μάτια στο… εξώφθαλμο πέναλτι που κάνει ο Αργυρόπουλος στον Ζαραδούκα στο 25’, ενώ ελέγχεται και για το «γκρέμισμα» του Γεωργίου από τον Πουλίδο στο 75’, όπου μπορούσε και πάλι να δώσει πέναλτι.
Ο Μαγιάννης από την άλλη, ευθύνεται για την επικύρωση του πρώτου γκολ του Αστέρα στο 3’, όπου ο Ράγιος ξεκινάει από θέση οφσάιντ το οποίο ο βοηθός όφειλε να υποδείξει. Ο ίδιος άφησε άλλη μία φορά τον Αστέρα να επιτεθεί από αντικανονική θέση. Δύσκολα θα οριστούν στα 3-4 επόμενα ματς οι Στυλιαράς και Μαγιάννης. Χωρίς λάθη ο Πάνου.


ΑΡΕΤΟΠΟΥΛΟΣ (Καρατζίκας, Τρύφων): Εργοτέλης-ΑΕΚ 1-1

Χωρίς γκρίνιες και παράπονα από τις δύο ομάδες, ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος έβγαλε το ματς του Παγκρητίου άνετα, προσπάθησε να είναι κοντά στις φάσεις και να αποφύγει τα λάθη. Καλύτερη του στιγμή, όταν είδε τον Μπούντιμιρ να σκοράρει με το χέρι. Ορθώς το γκολ δεν μέτρησε και σωστά βγήκε και η κίτρινη κάρτα. Σε μια πτώση του Σιαλμά, δόθηκε σωστά φάουλ οριακά έξω από την περιοχή, αλλά η κάρτα στον Κυριακίδη ήταν υπερβολική. Εξίσου άδικη ήταν και η κίτρινη στον Φραγκουλάκη στο 76’, καθώς γλίστρησε και δεν έκανε θέατρο. Αντίθετα, κάρτα έπρεπε να δει ο Μπουγαϊδης στο 28’.
Όσον αφορά τους βοηθούς, ο Καρατζίκας ήταν άριστος, ενώ ο Τρύφων έκοψε τον Σιαλμά με ανύπαρκτο οφσάιντ στο 60’.


ΒΟΣΚΑΚΗΣ (Γούκος, Ποντίκης): ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0

Άψογος στα καθήκοντα του ο Μιχάλης Βοσκάκης, που έβγαλε χωρίς φάλτσα το ματς στην Τούμπα και έτσι στο τέλος δεν είχαν κάτι να του καταλογίσουν οι δύο ομάδες. Τυχερός επίσης, που δεν του έτυχαν ιδιαίτερα δύσκολες φάσεις. Πολύ καλοί και οι βοηθοί Γούκος και Ποντίκης. Ειδικά ο δεύτερος, αντέδρασε σωστά στο γκολ του Λίνο, ο οποίος έφυγε από κανονική θέση και πρόλαβε να σεντράρει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του άουτ.


ΚΑΚΟΣ (Γκάγκας, Γουργιώτης): Δόξα Δρ.-Αρης 1-3

Άνετος ο Τάσος Κάκος στο Καυταντζόγλειο, δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα, σε ένα εύκολο παιχνίδι που κρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Ο Κερκυραίος δεν έδωσε μόνο 1-2 φάουλ υπέρ του Καστίγιο, ίσως γιατί πολλοί διαιτητές την έχουν πατήσει με τον εν λόγω παίκτη. Σωστές υποδείξεις από τους βοηθούς Γκάγκα και Γουργιώτη.


ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ (Βασιλειάδης, Τάτσης): Παναιτωλικός-Κέρκυρα 1-1

Το μεγάλο λάθος στο Αγρίνιο το έκανε ο β’ βοηθός Τάτσης, που ακύρωσε κανονικό γκολ του Αναστασιάδη στο 90’, όπου δεν υπήρχε οφσάιντ καθώς έχει ξεκινήσει από κανονική θέση και η μπάλα ήταν πιο μπροστά από τον παίκτη. Με το γκολ αυτό, πιθανότατα ο Παναιτωλικός θα έπαιρνε το παιχνίδι και υπό αυτή την έννοια είχαμε αλλοίωση αποτελέσματος που θα κρατήσει τον Τάτση εκτός ορισμών για μερικές αγωνιστικές. Ο Μιχάλης Κουκουλάκης ήταν πάντως άριστος, έκοψε το καρπούζι στη μέση και έδωσε και το μαρς πέναλτι στην ανατροπή του Σιόντη από τον Βέντσελ.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ (Ακρίβος, Καρσιώτης): Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-0

Το έφαγε το κεφάλι του ο Πέτρος Κωνσταντινέας. Με τη συνολική του εικόνα φέτος, δικαίωσε όσους επέμεναν πως ήταν για γέλια η απόφαση της ΕΠΟ να τον κάνει διεθνή, μόνο και μόνο επειδή έκανε μερικά καλά ματς την περσινή σεζόν και επειδή έχει… μπάρμπα στην Κορώνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι θα τιμωρηθεί για τέταρτη φορά φέτος, πιθανότατα υποβιβαζόμενος στη Β’ Εθνική. Δεν αποκλείεται πάντως, το ματς στα Πηγάδια να ήταν και το τελευταίο του στην Σούπερ Λίγκα.
Για το εν λόγω ματς αρκεί να σταθούμε στην κίτρινη κάρτα που έδειξε στον Τοροσίδη για θέατρο στο 91’ (και χωρίς αυτή τη φορά να του πει «πάμε παιχταρά μου»!). Μπορεί ο διεθνής αμυντικός να έπεσε από το κράτημα του Εντιμάρ κάπως θεαματικά και πιθανόν να μπέρδεψε τον Μεσσήνιο ρέφερι, ωστόσο η δουλειά του είναι να δει καθαρά και να αποφασίσει σωστά, ιδιαίτερα όταν έχει τη φάση στο πιάτο. Και την είχε…
Από εκεί και πέρα, υπάρχει και ένα κράτημα στον Πάντελιτς στο 24’ που δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο τι έχει γίνει, ενώ σε μια πτώση του Αβραάμ δεν υπάρχει παράβαση. Υπάρχουν κι άλλες φάσεις που εκθέτουν τον Κωνσταντινέα, ωστόσο το πέναλτι στις καθυστερήσεις τις επισκιάζει.


ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ (Ελευθερίου, Γρεβένης): Λεβαδειακός-ΟΦΗ 0-2

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Καλογερόπουλου στη Λειβαδιά, ωστόσο ελέγχεται για μια περίπτωση πέναλτι του Τομάς στον Μάντζιο. Το πέναλτι που έδωσε στον ΟΦΗ ήταν πεντακάθαρο, ενώ ο α’ βοηθός Ελευθερίου είχε μια λάθος υπόδειξη οφσάιντ σε βάρος του Καμπάνταη. Χωρίς λάθη ο Γρεβένης.


ΠΑΠΠΑΣ (Σωτηρόπουλος, Γεωργιάδης): Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-0

Θάλασσα τα έκαναν στο ΟΑΚΑ οι βοηθοί Σωτηρόπουλος και Γεωργιάδης και οδεύουν προς το «ψυγείο» για μερικές αγωνιστικές, ώστε να ξεκουραστούν και να βλέπουν καθαρότερα την επόμενη φορά. Την Κυριακή πάντως δεν σταύρωσαν σωστή υπόδειξη: Ο Σωτηρόπουλος ανέκοψε λανθασμένα τον Επστάιν στο 44’ και τον Λέτο στο 61’, ενώ ο Γεωργιάδης ανέκοψε με ανύπαρκτα οφσάιντ τον Επστάιν στο 53’, τον Τάτο στο 59’ και τον Μήτρογλου στο 77’.
Όσον αφορά τον Ανδρέα Παππά, δεν απέφυγε τα λάθη, ωστόσο τηρουμένων των αναλογιών και του… παρελθόντος του, έκανε μια γενικά καλή διαιτησία. Καλύτερες τους στιγμές, ήταν οι πτώσεις του Λέτο και του Ζέκα, όπου διέκρινε σωστά ότι έπεσαν μόνοι τους και δεν έδωσε τίποτα. Από μια κίτρινη έπρεπε να δουν Σπυρόπουλος και Βιτόλο (για σκληρά φάουλ σε Καραγκούνη και Επστάιν αντίστοιχα).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x