Επικαιρότητα

«Έφυγε» ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Εντελώς αναπάντεχα η Ελλάδα και ο πολιτισμός έγιναν φτωχότεροι, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος. Ο σπουδαίος, πολυβραβευμένος σκηνοθέτης είχε τροχαίο νωρίτερα, όταν παρασύρθηκε από μοτοσυκλέτα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών νοσοκομείου του Φαλήρου να τον κρατήσουν στη ζωή, υπέκυψε στα τραύματά του.

Εντελώς αναπάντεχα η Ελλάδα και ο πολιτισμός έγιναν φτωχότεροι, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος.

Ο σπουδαίος, πολυβραβευμένος σκηνοθέτης είχε τροχαίο νωρίτερα, όταν παρασύρθηκε από μοτοσυκλέτα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών νοσοκομείου του Φαλήρου να τον κρατήσουν στη ζωή, υπέκυψε στα τραύματά του.

Το δυστύχημα συνέβη το απόγευμα της Τρίτης όταν -όπως αναφέρουν πληροφορίες- στην περιφερειακή οδό Δραπετσώνας παρασύρθηκε από μηχανή που οδηγούσε ειδικός φρουρός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Βραβευμένος με το Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών το 1998 για την ταινία «Μια αιωνιότητα και μια μέρα», με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής τρία χρόνια νωρίτερα για το «Βλέμμα του Οδυσσέα» αλλά και το Χρυσό Λέοντα για τον «Μεγαλέξαντρο» το 1980 στο φεστιβάλ της Βενετίας, «έφυγε» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της τελευταίας του δουλειάς.



Το 1970, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, Αναπαράσταση, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Έχει αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας των Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, του Πανεπιστημίου X Ναντέρ (Nanterre) στο Παρίσι και του Πανεπιστημίου του Έσσεξ (Essex).

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Απριλίου 1935. Έκανε νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις οποίες και γρήγορα εγκατέλειψε. Το 1961 έφυγε στο Παρίσι, όπου αρχικά παρακολούθησε στη Σορβόννη μαθήματα γαλλικής φιλολογίας και φιλμογραφίας, καθώς και μαθήματα εθνολογίας και στη συνέχεια μαθήματα κινηματογράφου στη Σχολή Κινηματογράφου IDHEC και στο Musee de l' homme.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x