Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Μεγάλο αβαντάζ στο ντεμαράζ του τίτλου

Aπό χθες το βράδυ ο Παναθηναϊκός είναι στο +5 από τον φετινό (και νυν κι αεί) αντίπαλό του Ολυμπιακό και με πέντε συν, δηλαδή θετικά πρόσημα από την εικόνα του στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό.

Aπό χθες το βράδυ ο Παναθηναϊκός είναι στο +5 από τον φετινό (και νυν κι αεί) αντίπαλό του Ολυμπιακό και με πέντε συν, δηλαδή θετικά πρόσημα από την εικόνα του στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό.

Πρώτον: έπειτα από πέντε «ψυχοβγαλτικά» παιχνίδια πρωταθλήματος κι ένα Κυπέλλου επέστρεψε στις άνετες νίκες. Και κατά διαστήματα στο β' ημίχρονο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του ανέσυραν από τη μνήμη τον Παναθηναϊκό των «πρώτων μέτρων» της φετινής κούρσας.

Δεύτερον: το βάρος της παραγωγικότητας της ομάδας του Φερέιρα σήκωσε για μεγάλο διάστημα ο Λέτο, όμως για πόσο χωρίς βοήθειες. Και οι βοήθειες ήρθαν κι έρχονται. Στα Γιάννενα «καθάρισε» ο Κλέιτον, με τη Δόξα ο Κατσουράνης, εναντίον του Ατρομήτου ο Κουίνσι και χθες οι Ιβηρες Σαριέγκι, Τοτσέ.

Τρίτον: ο Τοτσέ μπορεί να μην είναι ο σούπερ σκόρερ, όπως εύλογα πλασαρίστηκε ως μεταγραφή, αλλά χθες έδειξε ότι μέσα στην περιοχή έχει δυνατότητες και την ικανότητα να τελειώνει φάσεις.

Τέταρτον: ο Παναθηναϊκός έχει για Γενάρη μήνα βαθμολογικό «αέρα» ασυνήθιστο για τέτοια εποχή κι ασφαλώς αυτό τον οπλίζει μ' ένα μεγάλο αβαντάζ στο ντεμαράζ για την κατάκτηση του τίτλου.

Πέμπτον: ο Παναθηναϊκός έδειξε πιο συνειδητοποιημένος χθες ως προς την αξιοποίηση του χρόνου του μέσα στο παιχνίδι. Οταν ανοίγεις το σκορ νωρίς κόντρα σε ταμπουρωμένους αντιπάλους, μεταθέτεις τα δύσκολα σ' αυτούς που κατά τεκμήριο στερούνται τα κότσια και τις αρετές για να βρουν λύσεις. Σκόραρε με τον Σαριέγκι στο α' ημίχρονο και... αυτό ήταν. Απαλλάχθηκε από το (όποιο) άγχος και τα υπόλοιπα ήρθαν μόνα τους.

Αλλά, για να μη βλέπουμε μονοσήμαντα τα ματς, οφείλουμε να επισημάνουμε και το πόσο... ευεπίφορη φάνηκε στην «πράσινη» πίεση η ομάδα της Βοιωτίας. Αισθητά κουρασμένη και απαίδευτη στα απανωτά ματς (ο Γολγοθάς συνεχίζεται για το συγκρότημα του Παράσχου), πέταξε γρήγορα «λευκή πετσέτα», αν και για να είμαστε ειλικρινείς δεν θα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα από τη στιγμή που δέχτηκε δύο γκολ σ' ένα πεντάλεπτο και το 1-0 έγινε 3-0.

Αν αρχίσει να ξανοίγεται περισσότερο στα επόμενα ματς (άλλωστε, το χθεσινό δεν ήταν «εντός βαθμολογικού σχεδιασμού») ίσως βελτιώσει τον ρυθμό της συγκομιδής της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x