Euroleague

Δεν το ‘κλεψε ο Σλούκας, καθάρισε ο Λούκας

Ούτε το ψυχολογικό αβαντάζ γυρνώντας από το -14, ούτε το απίστευτο τρίποντο του Σλούκα στην εκπνοή από το ένα καλάθι στο άλλο, με το οποίο πήγε το ματς στην παράταση (69-69),αποδείχθηκαν αρκετά για τον Ολυμπιακό, που ηττήθηκε στην παράταση με 78-77 από τη Γαλατασαράι. Δήμιος των «ερυθρολεύκων», ο πρώην παίκτης τους, Τζαμόν Λούκας με 17 πόντους, τους περισσότερους στις κρίσιμες, τελευταίες φάσεις του αγώνα. Πολύ δύσκολο πλέον το έργο των Πειραιωτών για την πρόκριση.

Ούτε το ψυχολογικό αβαντάζ γυρνώντας από το -14, ούτε το απίστευτο τρίποντο του Σλούκα στην εκπνοή από το ένα καλάθι στο άλλο, με το οποίο πήγε το ματς στην παράταση (69-69),αποδείχθηκαν αρκετά για τον Ολυμπιακό, που ηττήθηκε στην παράταση με 78-77 από τη Γαλατασαράι.

Δήμιος των «ερυθρολεύκων», ο πρώην παίκτης τους, Τζαμόν Λούκας με 17 πόντους, τους περισσότερους στις κρίσιμες, τελευταίες φάσεις του αγώνα.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν τη δεύτερη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια στο TOP 16 της Ευρωλίγκας και η πρόκριση στην επόμενη φάση, έγινε ακόμα πιο δύσκολη.

Η ομάδα του Ίβκοβιτς βρέθηκε δύο φορές με την πλάτη στον τοίχο αλλά έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά. Γύρισε το ματς, το έφτασε στην παράταση αλλά όταν είχε την ευκαιρία να το "τελειώσει" και να κλέψει την νίκη μέσα από τα χέρια των Τούρκων, ήταν άστοχος. Αντίθετα, ο... "πρώην", Λούκας, ήταν ασταμάτητος. Πήρε την ομάδα του στις πλάτες του όταν η μπάλα "έκαιγε" και ουσιαστικά έδωσε το "ροζ φύλλο".

Το ματς

Με διάθεση να εκμεταλλευτεί τη δύναμή του κάτω από το καλάθι ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στο ματς. Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να συντηρείται κοντά στο σκορ, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Οι Τούρκοι βρίσκονταν συνεχώς μπροστά (15-13) και σε αυτό βοηθούσαν και οι κακές επιλογές στην επίθεση από τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Αντίθετα, στην άμυνα οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλοί -μέχρι εκείνο το σημείο- με το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου να διαμορφώνεται στο 15-15. Το μόνο αρνητικό για την ομάδα του Πειραιά ήταν τα δύο προσωπικά φάουλ του Ντόρσι.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το πρόσωπο του Ολυμπιακού άλλαξε προς το… χειρότερο. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κοντά στο σκορ μέχρι και το 19-19, καθώς στη συνέχεια οι εμπνεύσεις του Λάκοβιτς από τη μία και η εντυπωσιακή είσοδος του Οζέρ από τον πάγκο, από την άλλη, «εκτόξευσαν» τη διαφορά στο +14 (38-24) και όλα αυτά μέσα σε τρία λεπτά. Οι κακές επιλογές στην επίθεση (1/10 τρίποντα) συνεχίστηκαν και στη δεύτερη περίοδο για τους Πειραιώτες, αλλά σε σχέση με την πρώτη προστέθηκε και η κάκιστη άμυνα, κυρίως στην περιφέρεια. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι Τούρκοι, οι οποίοι πέτυχαν στην τρίτη περίοδο 27 πόντους έναντι 13, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 42-28.

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να τρέξει στο γήπεδο, στο ξεκίνημα του δεύτερου ημίχρονο και αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει ένα επιμέρους σκορ 2-11, μειώνοντας στους πέντε πόντους (44-39). Ο Ντόρσι «καθάριζε» τη ρακέτα και ο Λο απελευθέρωσε τον Σπανούλη, με τους Τούρκους να μετρούν μόλις ένα καλάθι στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν ακόμα και στους τρεις τη διαφορά (46-43), αλλά η συνέχειά τους δεν ήταν ανάλογη, με τη Γαλατασαράι να κάνει ένα σερί 11-0 και να πηγαίνει πάλι τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (57-43). Μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, δεν άλλαξε τίποτα δραματικά, με τους Πειραιώτες να πηγαίνουν στο τέταρτο δεκάλεπτο στο -10 (57-57).

Το 5-0 σερί με το οποίο έκανε ο Ολυμπιακός στην αρχή της τελευταίας περιόδου μείωσε στους πέντε πόντους τη διαφορά (57-52), ενώ αργότερα το τρίποντο του Γκετσεβίτσιους έκανε το 59-59. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η αναμέτρηση «κρεμόταν σε μία κλωστή». Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, ενώ το άγχος των τελευταίων λεπτών τις οδηγούσε σε πολλές λάθος επιλογές. Περίπου μισό λεπτό πριν το τέλος, ο Χάινς με μία βολή μείωσε στον πόντο (63-62), ωστόσο το κακό ήταν πως είχε μόλις δύο ομαδικά φάουλ. Ο Γκόρντον, 11 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη έκανε με προσωπική ενέργεια το 65-62. Ύστερα από τη «ρωσική ρουλέτα» των φάουλ, το σκορ ήταν στο 69-66 υπέρ της Γαλατά και να απομένουν δύο δευτερόλεπτα. Αλλά ο Σλούκας πετώντας την μπάλα αρκετά μέτρα πίσω από το κέντρο πήγε το ματς στην παράταση, διαμορφώνοντας το τελικό 69-69.

Η ψυχολογία ήταν στα ύψη για τον Ολυμπιακό στο έξτρα πεντάλεπτο και με τα τρίποντα των Σπανούλη και Πρίντεζη πήρε ύστερα από πολύ ώρα το προβάδισμα (74-75). Όμως, ο Γκόρντον εκμεταλλευόμενος τις αλλαγές στα μαρκαρίσματα, έβαλε και πάλι την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 76-75. Με δύο εύστοχες βολές, ο Γκετσεβίτσιους έδωσε και πάλι στους Πειραιώτες το προβάδισμα (76-77), αλλά και πάλι ο πρώην «ερυθρόλευκος» γκαρντ έκανε το 78-77. Στην τελευταία επίθεση, ο Σλούκας αρχικά και ο Γκετσεβίτσιους στη συνέχεια ήταν άστοχοι, με τον Ολυμπιακό να γνωρίζει την ήττα με το τελικό 78-77.

Τα δεκάλεπτα: 15-15,42-28, 57-47,69-69 (κ.α.), 78-77

Γαλατασαράι (Μαχμούτι): Σιπ 8, Λάκοβιτς 16 (1, Κοκσάλ, Σούμπερτ 5, Άντριτς 10, Αλντεμίρ 6, Γκόρντον 17 (1), Αρσλάν, Οζέρ 10 (2) Σάβοβιτς 6.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 11, Άντιτς 2, Σπανούλης 24 (2), Ντόρσεϊ 5, Πελεκάνος, Γκετσεβίτσιους 9 (1), Πρίντεζης 14 (1), Παπανικολάου 2, Μάντζαρης, Σλούκας 10 (2), Λο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x