Ελλάδα

Νίκη οκτάδας

Ακόμα πιο κοντά στην οκτάδα της κανονικής περιόδου της Α1 μπάσκετ βρίσκεται ο Ηλυσιακός. Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με 75-69 του ΠΑΟΚ στο κλειστό των Ιλισίων, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής και πλησίασαν τις προνομιούχες θέσεις, αφήνοντας τον «Δικέφαλο» πίσω στην προσπάθεια κατάληψης της τέταρτης θέσης. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου κατάφεραν να προηγηθούν με +9 στη λήξη του ημιχρόνου.

Ακόμα πιο κοντά στην οκτάδα της κανονικής περιόδου της Α1 μπάσκετ βρίσκεται ο Ηλυσιακός. Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με 75-69 του ΠΑΟΚ στο κλειστό των Ιλισίων, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής και πλησίασαν τις προνομιούχες θέσεις, αφήνοντας τον «Δικέφαλο» πίσω στην προσπάθεια κατάληψης της τέταρτης θέσης. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου κατάφεραν να προηγηθούν με +9 στη λήξη του ημιχρόνου, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη κατάφεραν να «ανατρέψουν» την κατάσταση με διάφορα σερί και επιμέρους σκορ και στα κρίσιμα σημεία της τέταρτης περιόδου να φέρουν το ματς στα μέτρα τους.

Για τον "Δικέφαλο", δεν αγωνίστηκαν οι Ντούβνιακ και Γκίντενς, με τον τελευταίο να αναμένεται να αποχωρήσει από την ομάδα.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και δεν κατάφερε καμία να ξεφύγει στο σκορ, παίρνοντας εναλλάξ το προβάδισμα η κάθε μία. Οι Τόμπσον και Αλεξιτς ήταν αυτοί που οδηγούσαν τις ομάδες τους σε αυτό το διάστημα. Ο Κοχαντάρεβιτς έκανε το 9-8 στο 7’, όμως, στη συνέχεια, ένα 5-0 σερί των παικτών του «Δικεφάλου» έφερε το +4. Τέσσερις εύστοχες βολές των γηπεδούχων έφεραν το -1, όμως το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +3 για τους παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι Αλεξιτς, Γιαννακίδης και Στίγκερς έδωσαν ένα +6 στον ΠΑΟΚ, που φαινόταν πως ήλεγχε την αναμέτρηση, χάρη στις πολλές επιθετικές λύσεις που διέθετε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Οι Πετγουέι και Ντικούδης έδωσαν ένα +8 στους «ασπρόμαυρους» στο 16’, με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται τα περισσότερα ριμπάουντ που είχαν μαζέψει και, παρά τα πολλά λάθη τους. Ενε 5-0 σερί των παικτών του Κώστα Φλεβαράκη, με πρωταγωνιστή τον Νάνα, έφερε ένα -3 για τους «κιτρινόμαυρους», όμως οι ψηλοί του ΠΑΟΚ έφεραν ένα 5-0 και ένα νέο +8. Ένα νέο 5-0 των φιλοξενούμενων έφερε το +11, χάρη στις «εξάρσεις» των Στίγκερς και Ντικούδη, για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο στο +9.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο Γιαννακίδης έδωσε ξανά ένα +8 στον ΠΑΟΚ, όμως εκεί άρχισε η «καθίζηση» για λίγα λεπτά. Η βελτίωση στα ριμπάουντ και στις ασίστ έδωσαν την ευκαιρία στους «κιτρινόμαυρους» να κάνουν αρχικά ένα 5-0 σερί με τους Νάνα και Κοχαντάρεβιτς και να μειώσουν στο -1. Στη συνέχεια, ένα σερί 7-0, με πρωτεργάτες τους Παπανικολόπουλο, Κοχαντάρεβιτς και Τόμπσον, έφερε το +3 για τον Ηλυσιακό. Στη συνέχεια, ένα επιμέρους 5-2 του ΠΑΟΚ έφερε το 46-46 και οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα μέχρι τη λήξη του τριαντάλεπτου, το οποίο βρήκε τον ΠΑΟΚ στο +1.

Στην τέταρτη περίοδο, οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στην αρχή και φαινόταν πως θα πηγαίναμε σε ντέρμπι μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης. Όμως, οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράακη εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των αντιπάλων τους και απέκτησαν μια διαφορά τριών-τεσσάρων πόντων απότο 35' και ύστερα, κρατώντας τη σταθερά μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης και, έχοντας την απαραίτητη ψυχραιμία και ευστοχία στις βολές.


Τα δεκάλεπτα: 12-15, 29-38, 54-55, 75-69

Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Σπανός, Ματαλόν 2, Παπανικολόπουλος 8, Στεφάνοφ, Νάνα 7, Χατζής 10 (1), Αποστολίδης 6 (1), Τόμπσον 20 (4), Κοχαντάρεβιτς 6, Κασελάκης 8, Γαλιώτος 2, Τσιάκος 6

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Στίγκερς 11 (1), Αράπης 5 (1), Άλεξιτς 10, Ντικούδης 20 (3), Πέτγουεϊ 11, Γιαννακίδης 7 (1), Καλλές 5, Καλαμπάκας


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x