Stoiximan Super League

Πιάσε με αν μπορείς!

Ένα γκολ του Τοτσέ στο 58’ αποδείχθηκε αρκετό για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 1-0 της Δόξας Δράμας για την 19η αγωνιστική και επανέφεραν τη διαφορά τους από τον δεύτερο Ολυμπιακό στο +5. Επανεμφάνιση Χριστοδουλόπουλου 197 μέρες μετά τον τραυματισμό του. Διεύρυνε το σερί των συνεχόμενων αγώνων που σκοράρει το «τριφύλλι» που έφτασε στους 27!

Ένα γκολ του Τοτσέ στο 58’ αποδείχθηκε αρκετό για τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν 1-0 της Δόξας Δράμας για την 19η αγωνιστική και επανέφεραν τη διαφορά τους από τον δεύτερο Ολυμπιακό στο +5.

Επανεμφάνιση Χριστοδουλόπουλου 197 μέρες μετά τον τραυματισμό του.

Διεύρυνε το σερί των συνεχόμενων αγώνων που σκοράρει το «τριφύλλι» που έφτασε στους 27!

Προσπάθησε όσο μπορούσε η αξιόμαχη ομάδα του Κατσαβάκη, που για ένα ημίχρονο κατόρθωσε να «βραχυκυκλώσει» τον πρωτοπόρο, όμως η αγωνιστική άνοδος των Σιμάο, Κουΐνσι στο δεύτερο αλλά και η αποφασιστικότητα των «πρασίνων» τους έδωσε το ματς.



Σε κακή συνήθεια τείνει να εξελιχθεί η τάση του Παναθηναϊκού να μην μπαίνει δυνατά στην αρχή των αγώνων. Όπως στα περισσότερα από τα τελευταία παιχνίδια, έτσι και με τη Δόξα Δράμας, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας άργησε πολύ να μπει στο… νόημα. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν τα γεγονότα: Πρώτο κόρνερ στο 30’, πρώτη ευκαιρία και τελική προσπάθεια έξι λεπτά αργότερα. Γεγονός, βέβαια, ήταν και η απόφαση του Δασκαλόπουλου να ανακόψει λανθασμένα τον Τοτσέ μόλις στο 5’ με οφσάιντ και ενώ ο Ισπανός είχε βρεθεί σε θέση για γκολ.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν όπως ξέρουν και μπορούν. Με σφιχτό κέντρο, μικρές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών και κύριο μέλημά τους να μην δεχθούν γκολ, έβαλαν δύσκολα στο «τριφύλλι». Η αδυναμία του Κατσουράνη να βγάλει κάθετες μπαλιές και τους Ζέκα, Κουΐνσι εκτός ρυθμού σε συνδυασμό με τις πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις έθεταν τη διατήρηση του +5 από τον Ολυμπιακό σε αμφιβολία, αλλά είπαμε, κάποιες συνήθειες δεν κόβονται.

Όπως, λοιπόν, οι «πράσινοι» μας έχουν συνηθίσει να πετάνε το πρώτο ημίχρονο, έτσι έχουν… καλομάθει τους οπαδούς τους στο δεύτερο. Σε αντίθεση με άλλα ματς, όμως, δεν χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι τα τελευταία λεπτά για να πανηγυρίσουν. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Τοτσέ, αντί για αποδοκιμασίες λόγω κάποιου χαμένου τετ α τετ, άκουσε χειροκροτήματα, αφού στο 58’ λειτούργησε με το ένστικτο που οφείλει να έχει ένα σέντερ φορ και έστειλε την μπάλα στο πλεχτό και τον Παναθηναϊκό ξανά στην ασφάλεια του +5.

Ο Ισπανός μερικά λεπτά αργότερα θυμήθηκε τον κακό του εαυτό και δεν εκμεταλλεύτηκε νέα μπαλιά «πάρε-βάλε» του πολύ ανεβασμένου στο δεύτερο μέρος, Κουΐνσι, για να καθαρίσει το ματς, κάτι που ωστόσο, δεν κόστισε σε κανέναν εκτός του ίδιου που θα μπορούσε να σημειώσει ακόμη ένα γκολ και να φτάσει στα έξι φέτος.

Μια και ο λόγος για αριθμούς, υπάρχουν τρεις στα οποία αξίζει να σταθεί κανείς.
27 είναι τα συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος στα οποία οι «πράσινοι» βρίσκουν δίχτυα, διευρύνοντας το ρεκόρ τους…
494 είναι τα αγωνιστικά λεπτά που ο Παναθηναϊκός δεν έχει δεχθεί γκολ …
197 μέρες μετά τον τραυματισμό του επανεμφανίσθηκε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Τρία στοιχεία που το καθένα για διαφορετικούς λόγους έχει τη σημασία του και ενδεχομένως παίξουν το ρόλο τους στην προσπάθεια του «τριφυλλιού» να κατακτήσει τον τίτλο.





ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Γελαδάρης, Βέρτζος, Αραβίδης (72’ Κάπελ), Λίμα, Σικαλιάς, Παπαδόπουλος, Αμπουμπακάρι (46’ Σοϊλέδης), Ουέλινγκτον, Κυβελίδης (46’ Βάντερσον).

Στον πάγκο: Ρόκα, Λεάντρο, Κατσικογιάννης, Ψυχογιός.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σαριέγκι, Ιωαννίδης, Βύντρα, Μπιέρσμιρ, Σιμάο, Κατσουράνης (77’ Μαυρίας), Ζέκα (69’ Μαρίνος), Κουΐνσι (85’ Χριστοδουλόπουλος) , Κλέιτον, Τοτσέ.

Στον πάγκο
: Καπίνο, Βιτόλο, Καραγκούνης, Πετρόπουλος.

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας). Βοηθοί: Γούκος (Ηπείρου), Δημητριάδης (Καστοριάς)

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο.



Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x