Stoiximan Super League

«Βόμβα» Χλεμπ στα σκαριά!

Κι όμως, οι μεταγραφές δεν έχουν τελειώσει για τον Ολυμπιακό! Παρά τις εξαγγελίες για μη πραγματοποίηση άλλης προσθήκης μετά τους Κάρολ και Ντιόγκο, οι Πειραιώτες ετοιμάζουν βόμβα με τον Αλεξάντρ Χλεμπ! Ο Λευκορώσος μένει ελεύθερος απ' την Μπαρτσελόνα και ο Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ κοντά στο να τον ντύσει στα «ερυθρόλευκα»! Μοναδικό εμπόδιο η ανεύρεση θέσης ξένου!

Κι όμως, οι μεταγραφές δεν έχουν τελειώσει για τον Ολυμπιακό!

Παρά τις εξαγγελίες για μη πραγματοποίηση άλλης προσθήκης μετά τους Κάρολ και Ντιόγκο, οι Πειραιώτες ετοιμάζουν βόμβα με τον Αλεξάντρ Χλεμπ!

Ο Λευκορώσος μένει ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα και ο Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ κοντά στο να τον ντύσει στα «ερυθρόλευκα»!

Μετά από έναν δανεισμό που δεν εξελίχθηκε όπως θα τον περίμενε στη Βόλφσμπουργκ (με τη φανέλα των Γερμανών πραγματοποίησε 4 συμμετοχές και πέτυχε ένα γκολ), ο Χλεμπ επέστρεψε και πάλι στην Μπαρτσελόνα, η οποία είχε δαπανήσει συνολικά 17 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει το 2008.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι δεν μπορεί να βρει θέση στους Καταλανούς, αλλά και ότι οι προηγούμενες απόπειρές τους να τον δώσουν δανεικό με προοπτική να τον πουλήσουν δεν στέφθηκαν από επιτυχία (τις δυο προηγούμενες χρονιές δόθηκε σε Στουτγκάρδη και Μπέρμιγχαμ) καταλήγουν στην απόφαση να τον αφήσουν ελεύθερο πριν λήξει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι.

Κάπου εκεί… παρεμβάλλεται ο Ολυμπιακός. Διότι οι «ερυθρόλευκοι» διέρρεαν πως δεν είναι διατεθειμένοι να πραγματοποιήσουν άλλες μεταγραφές, ωστόσο δεν λένε «όχι» στην ευκαιρία να εντάξουν στο δυναμικό τους -χωρίς να πληρώσουν ομάδα- έναν παίκτη εγνωσμένης αξίας, με εμπειρίες και παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο (εκτός της Μπαρτσελόνα, έχει παίξει και σε Στουτγκάρδη και Άρσεναλ).

Παρόλο, λοιπόν, που ενδιαφέρον για τον 32χρονο χαφ έχουν δείξει κι άλλες ομάδες (ΚΠΡ και Τβέντε κάποιες απ’ αυτές), ο Ολυμπιακός φέρεται να είναι εκείνος που έχει φτάσει πολύ κοντά στην απόκτησή του. Η ΠΑΕ, από την πλευρά της, επιβεβαιώνει μεν ότι ενδιαφέρεται και έχει επαφές με τον παίκτη, αλλά όχι ότι έχει φτάσει και σε συμφωνία μαζί του.

Πληροφορίες του www.sport-fm.gr, ωστόσο, αναφέρουν πως απομένουν μόνο οι τυπικές λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί το deal και ο παίκτης να έρθει στην Ελλάδα. Αυτό πιθανότατα θα γίνει την Τρίτη, αφού ένα θέμα που υπήρχε με τη βίζα του φαίνεται πως ξεπεράστηκε κι έτσι, αν όλα κυλήσουν ομαλά, δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την άφιξή του προκειμένου να υπογράψει και να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Την ίδια ώρα, σχεδόν τελειωμένο θεωρούν το θέμα και πηγές από ισπανικά ΜΜΕ, που αναφέρουν πως ο Χλεμπ έφτασε σε συμφωνία με την Μπαρτσελόνα για να μείνει ελεύθερος (αν και ο Ολυμπιακός διατηρεί κάποιες επιφυλάξεις ως προς αυτό). Τονίζουν, δε, ότι βρίσκεται μια ανάσα από το να υπογράψει εξάμηνο συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους», με οψιόν αγοράς από τους τελευταίους και προσυμφωνημένες τις αποδοχές για τον επόμενο χρόνο (τακτική που ακολουθήθηκε και στην περίπτωση Τζεμπούρ).

Για να γίνουν, όμως, όλα αυτά, θα πρέπει να ξεπεραστεί πρώτα το μοναδικό εμπόδιο που φαίνεται να υπάρχει στην υπόθεση -και το οποίο αποτελεί και τον λόγο που ο Ολυμπιακός δεν επιβεβαιώνει τη συμφωνία με τον Χλεμπ. Αυτό δεν είναι άλλο από το ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν ελεύθερη θέση ξένου και ο Μόνχε -που αποτελεί την επιλογή ν' αποχωρήσει αν γίνει μεταγραφή- δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί σε τρίτη ομάδα φέτος.

Έτσι, είτε θα πρέπει να πειστεί ν' αποχωρήσει μένοντας χωρίς ομάδα για τους επόμενους έξι μήνες (προοπτική που όπως είναι λογικό δεν τον ενθουσιάζει) είτε θα αναζητηθεί μια φόρμουλα με την περίπτωση του Λιούμπομιρ Φέισα (όπως το να διακοπεί προσωρινά η συνεργασία μαζί του, να συνεχίσει να προπονείται μέχρι το καλοκαίρι με τον Ολυμπιακό κι έπειτα να ξαναδηλωθεί στο δυναμικό του).

Όπως και να 'χει, οι εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται πλέον από το πρωί της Τρίτης και έπειτα. Όχι μόνο στο θέμα του Χλεμπ, αλλά και σε μια ακόμα περίπτωση παίκτη που επιβεβαιώνεται πλήρως ότι εξετάζουν στον Ολυμπιακό -χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για έναν ακόμα εκτός του Χλεμπ ή για εναλλακτική λύση. Αυτό που διευκρινίζεται είναι πως πρόκειται για ανάλογα γοητευτικό όνομα με αυτό του Λευκορώσου και περίπτωση απ' αυτές που δεν έχουν γραφτεί πουθενά μέχρι σήμερα στον Τύπο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x