Ελλάδα

Ώρα… Λονδίνου

Τα πρώτα εμπόδια που θα κληθεί να ξεπεράσει στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου μαθαίνει απόψε η Εθνική. Στις 23:30 πραγματοποιείται στο Καράκας της Βενεζουέλας η κλήρωση για το προολυμπιακό τουρνουά, που θα φιλοξενηθεί στη χώρα της Καραϊβικής από τις 2 μέχρι τις 8 Ιουλίου. Δείτε τα γκρουπ δυναμικότητας και τι γίνεται με την προετοιμασία της Εθνικής.

Τα πρώτα εμπόδια που θα κληθεί να ξεπεράσει στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου μαθαίνει απόψε η Εθνική. Στις 23:30 πραγματοποιείται στο Καράκας της Βενεζουέλας η κλήρωση για το προολυμπιακό τουρνουά, που θα φιλοξενηθεί στη χώρα της Καραϊβικής από τις 2 μέχρι τις 8 Ιουλίου.

Από το μίνι τουρνουά θα προκύψουν τα τρία τελευταία εισιτήρια για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Οι χώρες που θα μπουν στην κληρωτίδα, πέραν της Ελλάδας, είναι οι Αγκόλα, Δομινικανή Δημοκρατία, Σκόπια, Ιορδανία, Κορέα, Λιθουανία, Νέα Ζηλανδία, Νιγηρία, Πουέρτο Ρίκο, Ρωσία και βέβαια η Βενεζουέλα.

Οι δώδεκα ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ των τριών ομάδων. Οι δύο πρώτοι κάθε γκρουπ της φάσης των ομίλων (που θα γίνει 2-4 Ιουλίου) θα προκριθούν στα προημιτελικά (6 Ιουλίου) και οι νικητές των τεσσάρων νοκ άουτ αναμετρήσεων θα περάσουν στα ημιτελικά (7 Ιουλίου). Οι δύο νικητές των ημιτελικών προκρίνονται απευθείας στο Λονδίνο και δεν έχει προβλεφθεί να διεξαχθεί μεγάλος τελικός. Αντίθετα, θα γίνει ο μικρός τελικός, που θα καθορίσει ποιος θα πάρει το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο.

Στη σημερινή κλήρωση, οι ομάδες θα χωριστούν σε τρία γκρουπ βάσει της… προέλευσής τους. Στο πρώτο θα είναι Ανγκόλα, Νιγηρία, Ιορδανία και Κορέα, στο δεύτερο Βενεζουέλα, Δομινικανή Δημοκρατία, Πουέρτο Ρίκο και Νέα Ζηλανδία και στο τρίτο Ελλάδα, Ρωσία, ΠΓΔΜ και Λιθουανία. Αυτό σημαίνει πως η Εθνική δεν θα έχει αντίπαλο από την Ευρώπη στην πρώτη φάση. Στα προημιτελικά ο πρώτος του Α’ γκρουπ θα παίξει με τον δεύτερο του Β’ γκρουπ, ο δεύτερος του Α’ γκρουπ με τον πρώτο ου Β’ γκρουπ και ούτω καθεξής.

Ήδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν εξασφαλισμένη θέση οι Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Κίνα, Γαλλία, Ισπανία και Τυνησία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Ζούρος, και ο μάνατζερ της Εθνικής, Νίκος Φιλίππου, έχουν μεταβεί στο Καράκας για την κλήρωση. Οι κλήσεις για την προετοιμασία της «επίσημης αγαπημένης» αναμένονται αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, στα μέσα Μαΐου, και στα τέλη του μήνα θα αρχίσει η προετοιμασία. Σε αυτή θα ενταχθούν καθυστερημένα όσοι αγωνίζονται σε Ιταλία και Ισπανία, αφού τα play offs εκεί θα καθυστερήσουν να ολοκληρωθούν.

Εφόσον η Εθνική εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το ολυμπιακό τουρνουά στο Λονδίνο θα γίνει 28 Ιουλίου με 12 Αυγούστου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x