Επικαιρότητα

Οι βουλευτές μειώνουν τους μισθούς τους! Στη Γαλλία όχι εδώ…

Είναι πράξεις που αλλού περιμένεις να γίνουν - για παράδειγμα στην Ελλάδα- και αλλού γίνονται τελικά! Ο ένας μετά τον άλλο, Γάλλοι βουλευτές ζητούν να μειωθούν οι βουλευτικές τους αποζημιώσεις κατά 10%, εξαιτίας της κρίσης, ώστε να βοηθήσουν το χρεωμένο κράτος να συμμαζέψει τα δημοσιονομικά του.

Είναι πράξεις που αλλού περιμένεις να γίνουν - για παράδειγμα στην Ελλάδα- και αλλού γίνονται τελικά!

Ο ένας μετά τον άλλο, Γάλλοι βουλευτές ζητούν να μειωθούν οι βουλευτικές τους αποζημιώσεις κατά 10%, εξαιτίας της κρίσης, ώστε να βοηθήσουν το χρεωμένο κράτος να συμμαζέψει τα δημοσιονομικά του.

Σήμερα και ο πρόεδρος του Γαλλικού κοινοβουλίου, ο Bernard Accoyer, έκανε γνωστό ότι ζήτησε να μειωθούν οι αποδοχές του. Αποκάλυψε, επίσης, ότι αρκετοί βουλευτές απ’ όλες τις παρατάξεις, ανήσυχοι για την οικονομική κατάσταση, έχουν ζητήσει από μόνοι τους να μην τους καταβάλλονται 520 ευρώ από τα 5246,81 ευρώ που παίρνουν μηνιαίως .

Την προηγούμενη εβδομάδα τρείς βουλευτές του κόμματος UMP της Δεξιάς είχαν ανακοινώσει ότι προσφέρουν το 10% της βουλευτικής τους αποζημίωσης σε ανθρωπιστικές οργανώσεις ή σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη .

Μέσα σε 5 χρόνια τα έξοδα και το κόστος λειτουργίας του Γαλλικού Κοινοβουλίου έχουν μειωθεί σημαντικά εξοικονομώντας 180 εκατομμύρια ευρώ στα κρατικά ταμεία.

Στην χώρα μας οι βουλευτές μας έχουν προσφερθεί να μειώσουν τις αποδοχές τους ή ακόμη προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ του λουκέτου στο χαμάμ και στη σάουνα της Βουλής;

Πηγή: aixmi.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x