Stoiximan Super League

Ευχή και… κατάρα

Το… άγιο 1-0 το οποίο αποδείχτηκε πέντε φορές ευχή για τον Παναθηναϊκό χαρίζοντάς του πολύτιμους βαθμούς, κόντρα στο Λέβαδειακό έγινε κατάρα για το «τριφύλλι» που ηττήθηκε με το μέχρι πρόσφατα αγαπημένο του σκορ. Το γκολ του Μελισσά στο 83’ έδωσε πανάξια νίκη στους Βοιωτούς που πήραν βαθμολογική ανάσα, ενώ έθεσε το +5 των «πρασίνων» από τον Ολυμπιακό σε αμφισβήτηση.

Το… άγιο 1-0 το οποίο αποδείχτηκε πέντε φορές ευχή για τον Παναθηναϊκό χαρίζοντάς του πολύτιμους βαθμούς, κόντρα στο Λέβαδειακό έγινε κατάρα για το «τριφύλλι» που ηττήθηκε με το μέχρι πρόσφατα αγαπημένο του σκορ. Το γκολ του Μελισσά στο 83’ έδωσε πανάξια νίκη στους Βοιωτούς που πήραν βαθμολογική ανάσα, ενώ έθεσε το +5 των «πρασίνων» από τον Ολυμπιακό σε αμφισβήτηση.

Εξαιρετική τακτική από τους γηπεδούχους που με διπλή ζώνη άμυνας έδωσαν χώρο στους παίκτες του «τριφυλλιού», οι οποίοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν.

Αρνητικοί οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, δύσκολα βρίσκει κανείς κάποιον διακριθέντα. Άλλωστε, όλη η αλήθεια αποτυπώνεται στα λόγια του Φερέιρα μετά το ματς που είπε: "αν θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι".



Από την αρχή του αγώνα ήταν ολοφάνερο πως αυτός ο Παναθηναϊκός ήθελε αλλά δεν μπορούσε να πάρει αυτό που έψαχνε στο ματς. Με μοναδικούς… ζωηρούς τους Κλέιτον και Κουΐνσι (κατά διαστήματα) δεν είχε λύσεις στα προβλήματα που έβαζε η αμυντική τακτική των παικτών του Παράσχου.

Κόρμπος και Ζησόπουλος αλληλοεξουδετερώθηκαν επιθετικά με τους Σιμάο και Βιτόλο, γεγονός που οδήγησε την προσπάθεια ανάπτυξης του Παναθηναϊκού στα… άκρα όπου, όμως, επικρατούσε το αδιαχώρητο, όπως άλλωστε και στις κερκίδες που φιλοξένησαν περισσότερους από 3.000 οπαδούς του «τριφυλλιού». Ο φανερά εκτός παιχνιδιού (ίσως και πολύ κουρασμένος) Ζέκα και ο με εκλάμψεις στην απόδοσή του Κουΐνσι μπλέχτηκαν από την ταυτόχρονη παρουσία στα πλάγια των Μουλόπουλου-Φαβάλι και Μεντί-Βασιλείου, γεγονός που σήμαινε πως η συντριπτική κατοχή μπάλας υπέρ του Παναθηναϊκού μεταφράστηκε μόνο σε κάποιες επιθετικές εξάρσεις του Σίλβα Κλέιτον.

Οι «πράσινοι» στο δεύτερο μέρος όχι μόνο δεν άλλαξαν κάτι προς το καλύτερο, αλλά στο 57’ είδαν τους γηπεδούχους να τους στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα πως είχαν τη δυνατότητα να τους κόψουν περισσότερους από δύο βαθμούς. Στη συγκεκριμένη φάση όσοι απορούσαν γιατί ο Φερέιρα δεν είχε δώσει εντολή στον Κατσουράνη να αφήσει την άμυνα και να προωθηθεί στα χαφ, στιγμιαία το μετάνιωσαν, αφού ο Έλληνας μέσος έδιωξε σωτήρια πάνω στη γραμμή το σουτ του Φαβάλι και κράτησε τον Παναθηναϊκό στο κυνήγι της νίκης και του +8 από τον Ολυμπιακό.

Η… ανακούφιση όμως αποδείχθηκε πρόσκαιρη αφού τελικά οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να διατηρήσουν ούτε το +6 στο οποίο θα τους έφερνε η ισοπαλία -που έτσι κι αλλιώς θα ήταν κακό αποτέλεσμα- μιας και ο Πασχάλης Μελισσάς στην πρώτη του επαφή με την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα του Καρνέζη και διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Οι "πράσινοι" στη Λιβαδειά έχασαν για πρώτη φορά από το 1989, σταμάτησε το σερί των 27 συνεχόμενων αγώνων που σκόραραν σε ματς πρωταθλήματος και δέχτηκαν γκολ μετά από επτά αγώνες ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Επί της ουσίας όμως, έχασαν μια τεράστια ευκαιρία να κάνουν ακόμη ένα -ενδεχομένως καθοριστικό- βήμα προς τον τίτλο...

Παρακολουθήσατε live το ματς από το control room του sport-fm.gr





ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Κυριακίδης, Τομάς, Αλεξίου, Μουλόπουλος, Μεντί, Ζησόπουλος, Κόρμπος, Φαβάλι (63’ Πόποβιτς), Ναπολεόνι (80’ Μελισσάς), Σουμπίνιο, Βασιλείου (73’ Κουτσόπουλος).

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Ιωάννου,Κοιλιάρας, Ζαουΐ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Κατσουράνης, Βιτόλο, Σιμάο, Ζέκα (74’ Μαυρίας), Κουίνσι (64’ Χριστοδουλόπουλος), Τοτσέ, Κλέιτον (78' Πετρόπουλος).

Στον πάγκο: Καπίνο, Μπιέρσμιρ, Μαρίνος, Λαγός.

Διαιτητής: Καμίνης (Θεσπρωτίας). Βοηθοί: Τσολάκης (Αθηνών), Μαγιάνης (Άρτας).





Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x