Stoiximan Super League

ΑΕΚ ώρα μηδέν!

Κάτι παραπάνω από δύσκολη είναι η κατάσταση στην ΑΕΚ εν όψει της απολογίας της ΠΑΕ στην Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA στις 16 Φεβρουαρίου. Το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών που πρέπει να διακανονίσει η «Ένωση» προσδιορίζεται στα 21 εκατ. ευρώ! Με τον εισαγγελέα του αρμόδιου οργάνου της ομοσπονδίας να εισηγείται τον τριετή αποκλεισμό του «Δικεφάλου» από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η ανάγκη εισροής των 7 εκατ. ευρώ που μπορούν να δώσουν λύση για την αδειοδότηση μοιάζει πιο άμεση από ποτέ!

Κάτι παραπάνω από δύσκολη είναι η κατάσταση στην ΑΕΚ εν όψει της απολογίας της ΠΑΕ στην Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA στις 16 Φεβρουαρίου.

Το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών που πρέπει να διακανονίσει η «Ένωσης προσδιορίζεται στα 21 εκατ. ευρώ, όπως γράφει σήμερα το «Goal».

Μάλιστα, ο εισαγγελέας του αρμόδιου οργάνου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας εισηγείται τον τριετή αποκλεισμό του «Δικεφάλου» από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή στις 23 του μήνα.

Η υπόθεση της ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση με εκείνη του ΠΑΟΚ, για τον οποίο υπήρχε η ίδια εισήγηση από τον εισαγγελέα. Πρώτον οι Θεσσαλονικείς είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές που έφταναν τα 8 εκατ. ευρώ και δεύτερον παρουσίασαν στην Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA έγγραφα της Βόλφσμπουργκ, η οποία μετά τη μεταγραφή του Βιεϊρίνια θα κάλυπτε το μισό από το συνολικό ποσό. Επίσης, το σχέδιο των «ασπρόμαυρων» προβλέπει μηδενικές οφειλές μέχρι τον Ιούνιο.

Στην ΑΕΚ φέρονται να είναι ενήμεροι από τον περασμένο Σεπτέμβριο και όλο αυτό το διάστημα δεν έχει σημειωθεί κάποια θετική εξέλιξη στην υπόθεση. Η κατάσταση μοιάζει να είναι χειρότερη από το 2004, όταν η ομάδα κατάφερε να πάρει την αδειοδότηση χάρη στην προσπάθεια της ομάδας του Ντέμη Νικολαΐδη και πηγή της UEFA έλεγε στο «Goal» πως θα ήταν καλύτερο για την ΠΑΕ να προτείνει η ίδιο τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό της, ώστε να περιορίσει την εγχώρια ζημία της και να κερδίσει χρόνο για να βρει λύση στα οικονομικά της.

Αν τελικά υπάρξει αρνητική εξέλιξη στην υπόθεση της «Ένωσης», τότε έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση ή να προσφύγει στο CAS, με την προϋπόθεση όμως να βελτιώσει τη σημερινή οικονομική κατάστασή της. Επίσης, αν δεν καταφέρει να πάρει άδεια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεν δικαιούται να πάρει άδεια να συμμετάσχει την επόμενη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα και αυτομάτως υποβιβάζεται στη Football League.

Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση του Πέτρου Παππά και τι προτίθεται να κάνει στην πρόταση του Ντέμη Νικολαΐδη. Πάντως, οι μέτοχοι της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ φέρονται να έχουν καταλήξει σχετικά με το κομμάτι της Morgan Stanley και συμφώνησαν να εξοφληθεί το δάνειο, το οποίο σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν για την «Ένωση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x