Θανάσης Ράλλης

Τι γιατί κάηκε η Αθήνα; Γιατί είχε αθηναϊκές πινακίδες...

Διαβάστε σήμερα στο Heartbreak Hotel: Αυτή η χώρα είναι ένα τεράστιο ζόμπι. Το χειρότερο από όλα, είναι ότι δεν το ξέρει και προσπαθεί να χαμογελάσει και να ντυθεί σαν κανονικός άνθρωπος. Τα ζόμπι όμως δεν πρέπει να ντύνονται σαν κανονικοί άνθρωποι. Πρέπει να τα χτυπάμε στο κεφάλι με αιχμηρά αντικείμενα για να μην δαγκώσουν κανέναν άλλο.




Αυτή η χώρα είναι ένα τεράστιο ζόμπι. Το χειρότερο από όλα, είναι ότι δεν το ξέρει και προσπαθεί να χαμογελάσει και να ντυθεί σαν κανονικός άνθρωπος. Τα ζόμπι όμως δεν πρέπει να ντύνονται σαν κανονικοί άνθρωποι. Πρέπει να τα χτυπάμε στο κεφάλι με αιχμηρά αντικείμενα για να μην δαγκώσουν κανέναν άλλο.

Προς θεού, δεν κυριολεκτώ. Δεν εννοώ δηλαδή ότι είμαστε όλοι ζόμπι και πρέπει να αρχίσουμε να κυνηγιόμαστε με αιχμηρά αντικείμενα.

Ένα εικοσιτετράωρο μετά τη μέρα που η ζωή πολλών ανθρώπων άλλαξε μια για πάντα, η συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων αυτής της χώρας παραμένει ίδια.

Εδώ και λίγες ώρες ο πιτσιρικάς ξέρει, ότι όταν θα βρει δουλειά θα παίρνει σχεδόν όσα και ένας εθελοντής… Αυτός που δουλεύει ήδη χάνει το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος του και αυτός που δεν έχει δουλειά… Ε αυτός δεν θα βρει οπότε ας το συνηθίσει. Αυτή είναι η πιο βαθυστόχαστη οικονομική ανάλυση που μπορώ να κάνω.

Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι σήμερα μία ημέρα μετά, όλοι μιλάνε για την Αθήνα που κάηκε. Κάηκε ναι. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Και φαντάζομαι δεν είναι ούτε η τελευταία. Η πρωτεύουσα μας έχει πάψει να είναι όμορφη εδώ και πολλά χρόνια. Τέτοιου τύπου επεισόδια τα έχουμε ξαναδεί και για άλλες αφορμές.

Αντί λοιπόν να συζητάμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα, συζητάμε τι έγινε στα επεισόδια.

Έφταιγε η αστυνομία που δεν τους έπιασε ; Ήταν οργανωμένο σχέδιο; Ο Μπατμαν φοράει μάσκα;

Γρήγορα οι απαντήσεις. Όταν παραβιάζεται ο νόμος και η αστυνομία δεν κάνει κάτι. Ναι φταίει.

Αν ήταν οργανωμένο σχέδιο φταίει ακόμα περισσότερο, γιατί όταν κάτι οργανώνεται χρειάζεται μέρες και η αστυνομία θα έπρεπε, είναι η δουλειά της να προσθέσω εδώ, να είναι ένα βήμα μπροστά.

Ο μπάτμαν φοράει μάσκα. Όταν δεν φοράει είναι ο Μπρους Γουέιν.

Συγγνώμη που το διακωμωδώ, αλλά δεν το διακωμωδώ.

Επεισόδια θα γίνονται πάντα, η αστυνομία θα πιάνει κάποιους, θα έρχονται στη θέση τους κάποιοι άλλοι, κάποιες φορές τα επεισόδια θα είναι σοβαρά και κάποιες όχι.

Εκτός κι αν υποστηρίζει κάποιος ότι οι γνωστοί-άγνωστοι είναι οι ίδιοι εδώ και 30 χρόνια. Αν ναι είμαι εντυπωσιασμένος από τις επιδόσεις τους στα σπριντ. Και πρέπει να είναι και όλοι χορτοφάγοι γιατί στυλακια τους βλέπω.

Συγγνώμη που το διακωμωδώ, αλλά δεν το διακωμωδώ.
Απλά δεν μπορώ άλλο την τηλεόραση. Ορίστε. Το ‘πα. Δεν την μπορώ. Λειτουργούν σαν ναν μην ξέρουν ότι υπάρχει το ίντερνετ και ο κόσμος ενημερώνεται κατά κύριο λόγο από εκεί.

Και δυστυχώς ξέρω ότι ο στόχος είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι που δεν έχουν από αλλού πληροφόρηση. Γιατί μπορούν να γυρίζουν το θέμα όπου θέλουν και μία ημέρα μετά την ψήφιση των μέτρων τα κανάλια μιλάνε για τα επεισόδια και τις διαγραφές.

Δεν είναι ότι τους απεχθάνομαι, αλλά τους απεχθάνομαι.

Για αυτό κάντε μια χάρη στον εαυτό σας. Όσοι ειδικά είστε μικρότεροι σε ηλικία. Διαβάστε πράγματα και μοιραστείτε με τους γονείς σας. Μοιραστείτε με τους παππούδες σας. Μοιραστείτε τα με τον κόσμο που δεν έχει άλλη πηγή πληροφόρησης.

Και αν σας πουν «Ναι, αλλά γιατί κάηκε η Αθήνα;» εσείς απαντήστε «Γιατί έχει Αθηναϊκές πινακίδες. Όλοι το λένε».




Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x