Άρης Ασβεστάς

Υποφερτή εικόνα, αλλά η αρρώστια δεν φεύγει…

Και αυτή την αγωνιστική, όπως και την προηγούμενη, η διαιτησία πήγε σε γενικές γραμμές αρκετά καλά και δεν διαμόρφωσε αποτελέσματα. Παραφωνία, ο Αρετόπουλος, τον οποίο περιμένει τιμωρία διότι στο ΟΑΚΑ ή έφτιαξε δικούς του κανονισμούς ή ξέχασε την κόκκινη στα αποδυτήρια. Πάντως η αρρώστια των «αιωνίων» για τη διαιτησία δεν φεύγει…

Και αυτή την αγωνιστική, όπως και την προηγούμενη, η διαιτησία πήγε σε γενικές γραμμές αρκετά καλά και δεν διαμόρφωσε αποτελέσματα. Παραφωνία, ο Αρετόπουλος, τον οποίο περιμένει τιμωρία διότι στο ΟΑΚΑ ή έφτιαξε δικούς του κανονισμούς ή ξέχασε την κόκκινη στα αποδυτήρια. Πάντως η αρρώστια των «αιωνίων» για τη διαιτησία δεν φεύγει…

Του Άρη Ασβεστά

Πλέον δεν φωνάζει η πιθανόν αδικημένη μικρή ομάδα, αλλά ο ανταγωνιστής, που ίσως θίγεται από ένα λάθος σφύριγμα στο άλλο ματς και ξεσηκώνει τον κόσμο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πλέον υπάρχει στενή παρακολούθηση και σε άσχετα ματς, όπου ένας από τους δύο αντιπάλους παίζει την άλλη Κυριακή με τον συνδιεκδικητή. Έτσι και αποβληθεί παίκτης… κάτι ύποπτο συμβαίνει ενόψει της επόμενης αγωνιστικής!

Κανονική αρρώστια και παράλληλα μπόλικο δηλητήριο στον οργανισμό των κάφρων από τα οπαδικά έντυπα.

Ας δούμε όμως αναλυτικά πώς σφύριξαν οι διαιτητές στα ματς της 21ης αγωνιστικής:


ΠΑΠΠΑΣ (Σωτηρόπουλος, Τσολάκης): Ολυμπιακός-AEK 2-0

Σπανίως σε ένα ντέρμπι ένας διαιτητής περνάει τόσο απαρατήρητος όσο πέρασε ο Ανδρέας Παππάς στο Καραϊσκάκη. Σε αυτό βέβαια, συνετέλεσε και το γεγονός ότι το ματς κρίθηκε νωρίς και έτσι όλα κύλησαν ομαλά. Ήταν βέβαια και τυχερός, μιας και δεν υπήρξαν αμφισβητούμενες φάσεις. Πάντως ο Αθηναίος ρέφερι έδειξε πως αν θέλει… μπορεί! Αν του χρεωθεί μια αμέλεια, ήταν ίσως η κίνηση του Μάκου στο 31’ όπου φάνηκε να σηκώνει σκοπίμως το πόδι προς τον Καζίμ. Πιθανόν η κίνηση να ήταν για κόκκινη. Επίσης, την ώρα του πρώτου γκολ, υπήρχε ένα καπνογόνο στον αγωνιστικό χώρο, το οποίο όμως δεν επηρέαζε τη φάση.
Ένα λάθος χρεώνεται στον α’ βοηθό Σωτηρόπουλο, ο οποίος ανέκοψε τον Λυμπερόπουλο με ανύπαρκτο οφσάιντ στο 6’. Χωρίς λάθη ο Τσολάκης.


ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ (Βασιλειάδης, Δημόπουλος): Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Ουδείς ασχολήθηκε με τον Χάρη Καλογερόπουλο στη Νέα Σμύρνη. Η διαιτησία του ήταν σχεδόν άψογη, σε ένα κάκιστο παιχνίδι που δεν είχε και ιδιαίτερες φάσεις οι οποίες πιθανόν να προβλημάτιζαν τον Αθηναίο ρέφερι. Σωστές υποδείξεις και από τους βοηθούς Βασιλειάδη και Δημόπουλο.


ΚΟΜΙΝΗΣ (Γούκος, Αναστόπουλος): ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-2

Ο Γιώργος Κομίνης τα πήγε περίφημα στο «Γεντί Κουλέ», απέφυγε τα λάθη και δεν αντιμετώπισε πρόβλημα σε ένα ματς τόσο «φιλικό» όσο αυτό (με την καλή έννοια, μιας και οι δύο ΠΑΕ διατηρούν άριστες σχέσεις). Αν υπάρχει μια αβλεψία που μπορεί να του χρεωθεί, είναι μια δεύτερη κίτρινη κάρτα που μπορούσε να βγάλει στον Μαλεζά για έντονη διαμαρτυρία (είχε δει την πρώτη από νωρίς). Άριστοι στα καθήκοντα τους και οι Γούκος, Αναστόπουλος.


ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ (Κωσταράς, Γεωργαράκος): Ατρόμητος-Κέρκυρα 3-1

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Δημήτρη Στυλιάρα στο Περιστέρι, όπου δεν του ξέφυγε καμία φάση και κράτησε τον έλεγχο ακόμα και σε σημεία που θα μπορούσε να τον απωλέσει. Έβγαλε αρκετές κάρτες, αλλά όλες ήταν σωστές, ενώ θα μπορούσε να βγάλει άλλη μια στον Σφακιανάκη για θέατρο στα τελευταία λεπτά. Χωρίς λάθη και οι βοηθοί, Κωσταράς και Γεωργαράκος.


ΣΕΛΙΜΟΣ (Γρεβένης, Κουρομπύλια): Δόξα Δρ.-Παναιτωλικός 2-1

Με καλές και κακές στιγμές ο Σπύρος Σελίμος στο Καυταντζόγλειο, ωστόσο συνολικά η διαιτησία του κρίνεται καλή. Στο δεύτερο γκολ της Δόξας, ο Κυβελίδης φαίνεται να κάνει επιθετικό φάουλ σπρώχνοντας αντιπάλους του (μάλλον τον Αναστασιάδη) ώστε να πάρει καλύτερη θέση. Τέτοια γίνονται πολλά σε όλα τα ματς, αλλά αυτό μπορούσε να δοθεί. Επίσης στο 86’, ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή της Δόξας στον Τριποτσέρη, δόθηκε ανάποδα υπέρ του Παναιτωλικού. Από εκεί και πέρα, ορθώς αποβλήθηκε ο Ντολεζάι, ενώ σωστό ήταν και το πέναλτι του Ονουάτσι. Με λάθη και οι βοηθοί, κυρίως σε τρεις περιπτώσεις οφσάιντ σε βάρος της Δόξας.


ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ (Ποντίκης, Σταθόπουλος): Άρης-Εργοτέλης 1-1

Θετική η παρουσία του Γιώργου Δασκαλόπουλου στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Δεν είχε ιδιαίτερα λάθη και στο τέλος στάθηκε και τυχερός, διότι κράτησε λίγο παραπάνω καθυστερήσεις απ’ ότι είχε υποδείξει και παραλίγο ο Άρης να πετύχει γκολ (τυχερός, με την έννοια ότι θα είχαμε φωνές από τον Εργοτέλη). Εξάλλου σωστές ήταν οι δύο κίτρινες στον Ολίσε, όπως ορθώς αποφάσισε και στις καθυστερήσεις όπου δεν έδωσε τίποτα σε βουτιά του Καστίγιο. Ένα λάθος είχε ο β’ βοηθός, Σταθόπουλος, που άφησε τον Χαλκιαδάκη να φύγει από θέση οφσάιντ, ενώ ο Ποντίκης δεν είχε λάθη.


ΜΗΤΣΙΟΣ (Γεωργιάδης, Χασάν): Λεβαδειακός-Αστέρας Τρ. 0-1

Μέτρια η διαιτησία του Χρήστου Μήτσιου στη Λειβαδιά. Ο Ηπειρώτης ρέφερι δεν απέφυγε τα λάθη, ωστόσο δεν κρίνονται τέτοια που θα του στοιχίσουν κάποια τιμωρία. Στο 28’ ο Μεντί έπρεπε να δει κίτρινη κάρτα για αγκωνιά σε αντίπαλό του, τρία λεπτά αργότερα ο Χακόμπο είδε την κίτρινη κάρτα, συνέχισε όμως να διαμαρτύρεται ιδιαιτέρως έντονα και θα μπορούσε να δει και δεύτερη. Εξάλλου, στο 57’ ο Μπρέσκα κάνει φάουλ σε αντίπαλό του, το οποίο δεν δόθηκε. Και από τη στιγμή που δεν δόθηκε έπρεπε να δοθεί το κόρνερ για τον Αστέρα (ο Μήτσιος είδε… άουτ).
Υπάρχουν παράλληλα και δύο φάσεις προς συζήτηση: μία στο 65’, όπου ο β’ βοηθός Χασάν υπέδειξε ένα (όχι βέβαιο αλλά σίγουρα οριακό) οφσάιντ στον Ουσέρο, το οποίο αν δεν έδινε θα έπρεπε να δοθεί το πέναλτι που κάνει ο Κυριακίδης στον επιθετικό του Αστέρα. Άλλη μία είναι στις καθυστερήσεις όπου ο Πουλίδο μαρκάρει τον Ζησόπουλο. Με σιγουριά δεν μπορείς να πεις ότι υπήρχε πέναλτι, αλλά δεν αποκλείεται κιόλας. Ο Λεβαδειακός πάντως διαμαρτυρήθηκε για την εν λόγω φάση.


ΑΡΕΤΟΠΟΥΛΟΣ (Γκάγκας, Γουργιώτης): Παναθηναϊκός-Ξάνθη 3-0

Η χειρότερη (με διαφορά) διαιτησία της 21ης αγωνιστικής ήταν αυτή του Αλέξανδρου Αρετόπουλου στο ΟΑΚΑ. Ο Τρικαλινός ρέφερι έχασε πλήρως τον έλεγχο και κυρίως στον πειθαρχικό τομέα τα έκανε θάλασσα. Η πιο καραμπινάτη περίπτωση ήταν η αντιαθλητική ενέργεια του Κλέιτον πάνω στον Βασιλακάκη και μάλιστα σε κερδισμένο (για τον Παναθηναϊκό) φάουλ. Ο Βραζιλιάνος έπρεπε να αποβληθεί, ωστόσο ο Αρετόπουλος περιορίστηκε στην κίτρινη κάρτα. Επίσης προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, πάλι ο Κλέιτον διαμαρτύρεται πολύ έντονα προς τον β’ βοηθό για ένα κόρνερ, σε σημείο να χτυπήσει και το σημαιάκι του! Ο ορισμός της κάρτας, αλλά πάλι ο Βραζιλιάνος την έβγαλε καθαρή. Υπέρ του δέοντος έντονη ήταν και η διαμαρτυρία του Ζέκα προς τον α’ βοηθό στο 30’. Και σε αυτή την περίπτωση, δεν βγήκε ούτε κίτρινη. Επίσης διαπιστώθηκε ένα φάουλ για κίτρινη κάρτα του Σπυρόπουλου στον Βλαχοδήμο που κακώς δεν δόθηκε και ένα δυνατό μαρκάρισμα του Εντιμάρ στον Μαρίνο στο 10’ που και πάλι δεν δόθηκε τίποτα.

Μια περίπτωση πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κομεσίδη στον Κλέιτον, δεν είναι ξεκάθαρη και δεν βγαίνει ασφαλές συμπέρασμα. Ένα λάθος είχε και ο β’ βοηθός, Γουργιώτης, ο οποίος στο 65’ ανέκοψε λανθασμένα τον Μαρσελίνιο με οφσάιντ που δεν υπήρχε. Θεωρείται βέβαιο, τέλος, πως ο Αρετόπουλος θα μπει στο «ψυγείο» και δεν θα οριστεί τις επόμενες αγωνιστικές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x