Ελλάδα

Έμαθε νωρίτερα τα… ευχάριστα

Από την Ρόδο με… αγάπη στον Πανιώνιο. Διπλά μέτρησε η νίκη των «κυανέρυθρων» επί του Αμαρουσίου με σκορ 97-57 για την 19η αγωνιστική, καθώς σε συνδυασμό με την ήττα του Κολοσσού από τον Ολυμπιακό (78-64), ανέβηκαν στην τρίτη θέση αφήνοντας τους «θαλασσί» ένα βαθμό πίσω. Ρεσιτάλ επίθεσης από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος είδε τους Ντίμπλερ, Σαρικόπουλο και Μπατή να κάνουν ό,τι θέλουν στο παρκέ.

Από την Ρόδο με… αγάπη στον Πανιώνιο.

Διπλά μέτρησε η νίκη των «κυανέρυθρων» επί του Αμαρουσίου με σκορ 97-57 για την 19η αγωνιστική, καθώς σε συνδυασμό με την ήττα του Κολοσσού από τον Ολυμπιακό (78-64), ανέβηκαν στην τρίτη θέση αφήνοντας τους «θαλασσί» ένα βαθμό πίσω.

Ρεσιτάλ επίθεσης από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος είδε τους Ντίμπλερ, Σαρικόπουλο και Μπατή να κάνουν ό,τι θέλουν στο παρκέ.

Το ματς

Από το… χέρι πήραν οι Καββαδάς και Ντίμπλερ το Πανιώνιο –στο ξεκίνημα- της αναμέτρησης. Το 5-0 των πρώτων τριών λεπτών, έγινε 10-2 στα μισά της πρώτης περιόδου. Από την άλλη, το Μαρούσι τα περίμενε όλα από τους Κόμματο και Ακεψιμαΐδη (13-8). Ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό ώστε να κόψουν το ρυθμό των γηπεδούχων, οι οποίοι ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου έφτασαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (20-10). Δεν άλλαξε κάτι –δραματικά- μέχρι τη λήξη της πρώτης περιόδου, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να την ολοκληρώνει προηγούμενη 23-13.

Η αστοχία και των δύο ομάδων ήταν αυτή που πρωταγωνιστούσε μέχρι κάποιο σημείο του δευτέρου δεκαλέπτου. Στα πρώτα τέσσερα λεπτά είχαν σημειωθεί μόλις επτά πόντοι με το σκορ να είναι στο 26-17. Όμως, στη συνέχεια ανέλαβε «δράση» ο Κιζ για λογαριασμό του Πανιωνίου, με τη διαφορά να εκτοξεύεται στο +14 (34-20). Οι κακές επιλογές του Αμαρουσίου στην επίθεση, σε συνδυασμό με την ευστοχία των γηπεδούχων έξω από τα 6,75μ., έκλεισαν τη διαφορά του πρώτου ημιχρόνου στο +22 (46-24).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Πανιώνιος δεν συνάντησε ιδιαίτερη αντίσταση από το Μαρούσι, με τη διαφορά να συντηρείται στα ίδια επίπεδα με το πρώτο ημίχρονο (56-37). Αυτό οφειλόταν τόσο στα καλά ποσοστά ευστοχίας των γηπεδούχων αλλά και στα υπερδιπλάσια ριμπάουντ που είχαν μαζέψει. Σε ακόμα ένα ματς, οι αξιόπιστες λύσεις του Αμαρουσίου ήταν οι Κόμματος και Γκαγκαλούδης, ωστόσο αυτό –όπως είναι φυσικό- δεν ήταν αρκετό με την τρίτη περίοδο να λήγει στο 67-46, υπέρ των «κυανέρυθρων».

Το ματς είχε λήξει από νωρίς, με το επιμέρους σκορ 10-2 του Πανιωνίου στα τρία πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου, να επιβεβαιώνει την… τυπική διαδικασία (77-48). Το Μαρούσι είχε παρατήσει εντελώς την αναμέτρηση, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα -από την άλλη- να κάνουν ό,τι θέλουν στο παρκέ και να αυξάνουν συνεχώς τη διαφορά. Όλοι στο κλειστό της Αρτάκης περίμεναν την κατοστάρα από την ομάδα της Νέας Σμύρνης, ωστόσο αυτή δεν ήρθε, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 97-57.

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 46-24, 67-46, 97-57

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 4, Κιζ 8 (2), Αθανασούλας 3 (1), Ντίμπλερ 22 (6 3π., 11ρ.), Μπατής 16 (2), Καββαδάς 10, Ιωάννου 4, Σαρικόπουλος 17, Νάτζφεϊ 8 (2), Μπόισα 4, Παραγυιός 1.

Μαρούσι (Λινάρδος): Σακελλαρίου 2, Δεμερτζής 4, Νικολαϊδης 2, Ακεψιμαϊδης 9 (1), Γκαγκαλούδης 16 (10ασ), Φασιανός, Τσόντζος 2, Κόμματος 14 (1), Καλογιαννίδης 4, Αγραβάνης 2, Μανταλβάνος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x