Ελλάδα

«Μπαρούτι» πριν τον τελικό

Υψηλοί τόνοι στη σύσκεψη στα γραφεία της ΕΟΚ για τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Παρά τις εκκλήσεις του προέδρου της ομοσπονδίας, Γιώργου Βασιλακόπουλου, για χαμηλούς τόνους, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος επιτέθηκε στους «ερυθρόλευκους» για την απουσία των αδερφών Αγγελόπουλων από τη διαδικασία, για το πού κατέληξαν εισιτήρια του περσινού αγώνα και για την μπλούζα του προέδρου των Πειραιωτών («18-2») στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Διαβάστε τις ατάκες.

Υψηλοί τόνοι στη σύσκεψη στα γραφεία της ΕΟΚ για τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (10/3).

Παρά τις εκκλήσεις του προέδρου της ομοσπονδίας, Γιώργου Βασιλακόπουλου, για χαμηλούς τόνους, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος επιτέθηκε στους «ερυθρόλευκους» για την απουσία των αδερφών Αγγελόπουλων από τη διαδικασία, για το πού κατέληξαν εισιτήρια του περσινού αγώνα και για την περίφημη μπλούζα του προέδρου των Πειραιωτών («18-2») στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ τόνισε μάλιστα σε έντονο ύφος πως δεν θα διστάσει να μην κατεβάσει την ομάδα στον αγώνα, αν δεν καταλήξουν τα εισιτήρια στα «σωστά» χέρια...

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος εξέφρασε τη θλίψη του για τις συνθήκες που θα γίνει και φέτος ο τελικός (αναμένεται να δοθούν περίπου τα ίδια εισιτήρια με πέρυσι, ήτοι 900 σε κάθε ομάδα).

«Λένε πως για να αποφύγεις τον πόλεμο πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για πόλεμο. Κανονικά το ματς αυτό θα έπρεπε να είναι γιορτή. Θα παρακαλέσω τις ομάδες να αποφύγουν πράξεις ή δηλώσεις που θα φορτίσουν την ατμόσφαιρα και θα δώσουν δικαιώματα στην αλητεία των γηπέδων. Στο μπάσκετ μείναμε λίγοι και πρέπει να το προστατέψουμε», ανέφερε.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος πέρασε αμέσως στην επίθεση. «Έχω έρθει με αγαθές προθέσεις, αλλά με βάζει σε σκέψεις η απουσία των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Εγώ τίμησαν την ΕΟΚ και ήρθα ως ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Μετά θα έρθουν από τον Ολυμπιακό και θα μιλούν για διαιτησία, για 18-2 και για άλλες μ...ες», τόνισε και συνέχισε σε ακόμη πιο έντονο ύφος.

«Πέρυσι είχαμε πει να μη δοθούν εισιτήρια σε χούλιγκαν κι εκείνοι δεν το τήρησαν. Αν θέλουν πόλεμο, θα τον έχουν. Το ίδιο πράγμα έκαναν πριν λίγα χρόνια και στο βόλεϊ, όπου με κυνηγούσαν στο γήπεδο οι χούλιγκαν. Δεν θα το δεχτώ ξανά. Είμαι διατεθειμένος να μην γίνει ο αγώνας, να μην κατεβάσω την ομάδα. Έχουμε βάλει 200 εκατ. ευρώ στο μπάσκετ και δεν θα επιτρέψω να με θεωρούν τον μ... της παρέας. Εγώ είμαι Σπαρτιάτης, έχω μάθει να φοράω παντελόνια και να τα τιμάω. Άλλοι θα έπρεπε να φορούν φουστάνια, γιατί δίνουν το λόγο τους και μετά κάνουν άλλα».

Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, που εκπροσώπησε τους «ερυθρόλευκους» μαζί με τον αντιπρόεδρο Γιώργο Σκινδήλια, αντέδρασε λέγοντας πως «... ο Ολυμπιακός εκπροσωπείται κανονικά από τη διοίκησή του», ενώ για τα εισιτήρια του περσινού τελικού ανέφερε πως «... δώσαμε λίστες τις οποίες έλεγξε η αστυνομία».

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος πέρασε και στο θέμα της διαιτησίας. «Φέρτε και ξένους διαιτητές, φέρτε και τον Γκόντα να σφυρίξει. Μια δεν θέλετε τον έναν, μια δεν θέλετε τον άλλον...».

Στη συνέχεια ζητήθηκε από τους εκπροσώπους της αστυνομίας να δώσουν εξηγήσεις για το πού κατέληξαν τα εισιτήρια του περσινού τελικού.

Τελικά, η σύσκεψη ολοκλήρώθηκε σε πιο ήπιους τόνους με την αστυνομία να προτείνει η κάθε ομάδα να πάρει από περίπου 900 εισιτήρια. Την επόμενη Τρίτη οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων θα έχουν νέα σύσκεψη στα γραφεία της νοτιο-ανατολικής αστυνομικής διεύθυνσης Αττικής για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x