Παράξενα

Ρίσκαρε τη ζωή της και έσωσε το άλογό της!

Τρεις ώρες σε δεκατέσσερις φωτογραφίες! Τρεις ώρες μάχης με το χρόνο, σε δεκατέσσερις… αποδείξεις του μεγαλείου της αγάπης του ανθρώπου προς τα ζώα.

Τρεις ώρες σε δεκατέσσερις φωτογραφίες! Τρεις ώρες μάχης με το χρόνο, σε δεκατέσσερις… αποδείξεις του μεγαλείου της αγάπης του ανθρώπου προς τα ζώα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε την προσπάθεια της Νικόλ Γκράχαμ να κρατήσει στη ζωή το άλογό της. Αυτό βυθιζόταν σιγά-σιγά σε ένα μεγάλο σημείο λάσπης το οποίο... λειτουργούσε σαν κινούμενη άμμος.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Νικόλ Γκράχαμ βγήκε με την κόρη της και τα δύο τους άλογα για την καθιερωμένη τους απογευματινή βόλτα. Σε ένα σημείο διαπίστωσε ότι το έδαφος έκρυβε έναν μεγάλο κίνδυνο.

Και τα δύο άλογα είχαν παγιδευτεί σε ένα μεγάλο μέρος λάσπης. Παρά τις προσπάθειες των αλόγων δεν μπορούσαν να ξεφύγουν και σιγά-σιγά βυθίζονταν μέσα σε αυτή.

Πριν προλάβει να φωνάξει για βοήθεια αντιλήφθηκε ότι το μικρότερο άλογο που πάνω βρισκόταν η κόρη της είχε αρχίσει να βυθίζεται επικίνδυνα.

Αμέσως πήδηξε από το άλογο της, τον Astro. Πήρε στα χέρια της την κόρη της και επέστρεψε για να τραβήξει το μικρότερο άλογο έξω από το σημείο.

Τα κατάφερε. Όμως πριν χαρεί, διαπίστωσε ότι ο Astro ήταν σε πολύ δύσκολη θέση. Προσπάθησε να τον τραβήξει από τη λάσπη, αλλά μάταια. Σε κάθε προσπάθεια, καταλάβαινε ότι η λάσπη «ρουφούσε» πιο γρήγορα το άλογο.

Η κόρη της, Πάρις, έτρεξε στο αμάξι. Πήρε το τηλέφωνο και κάλεσε για βοήθεια. Η βοήθεια έφτασε αλλά στο μεσοδιάστημα η Νικόλ Γκράχαμ έπρεπε να κρατήσει στη ζωή το ζώο.

Το μεγαλύτερο μέρος του κορμιού του Astro είχε καλυφθεί από λάσπη. Περισσότερο, στα μπροστινά του πόδια με αποτέλεσμα το κεφάλι του δύσκολα να μπορεί να το κρατήσει έξω από τη λάσπη για να αναπνέει.

Η Νικόλ έπιασε το κεφάλι του αλόγου της και για τις τρεις ώρες που χρειάστηκαν οι διασώστες για να το βγάλουν σε στερεό έδαφος ήταν εκεί, δίπλα του, για να του κρατά το κεφάλι έξω από το χώμα.

Οι διασώστες αρχικά, προσπάθησαν με αυτοκίνητα και άλλα άλογα για να τραβήξουν τον Astro αλλά μάταια. Μέχρι και ένα ελικόπτερο ήταν σε επιφυλακή, αλλά τη λύση -τελικά- έδωσε ένα τρακτέρ από διπλανή φάρμα. Με την βοήθεια και του τρακτέρ, τελικά, ο Astro, γλίτωσε.

«Ήταν τρομακτικό. Πήγαινε να σπάσει η καρδιά μου. Έβλεπα το άλογό μου εξουθενωμένο να προσπαθεί αλλά να μην τα καταφέρνει», είπε η Νικόλ η οποία περιέγραψε την στιγμή που διαπίστωσε τον κίνδυνο.

«Αμέσως άρχισαν να βυθιζόμαστε με τα άλογα. Υπήρχε παντού λάσπη και σε κάθε μας προσπάθεια να βγούμε από αυτό το σημείο βυθιζόμασταν ακόμη περισσότερο», είπε η Γκράχαμ.

«Ήταν κάτι σαν κινούμενη άμμος», εξήγησε ένας από τους διασώστες και συνέχισε:

«Ήταν μια μάχη την οποία και κερδίσαμε. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις τα άλογα δεν τα καταφέρνουν, καθώς αφυδατώνονται πολύ γρήγορα. Εάν δεν ήταν η ιδιοκτήτης του τότε σίγουρα θα ήταν σε χειρότερη κατάσταση».

Διονύσης Καππάτος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x