Ελλάδα

Μάντζαρης: «Έχουμε πολλά να δείξουμε ακόμα»

Ο φετινός Ολυμπιακός δεν έχει… ταβάνι, καθώς θα βελτιώνεται συνεχώς μέχρι το τέλος της σεζόν, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Μάντζαρης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο νεαρός γκαρντ τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να προκριθούν στο Final 4 της Ευρωλίγκας, καθώς η Σιένα την οποία αντιμετωπίζουν στους «8» είναι μία ομάδα που μπορούν να κοντράρουν και γι’ αυτό δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Ο φετινός Ολυμπιακός δεν έχει… ταβάνι, καθώς θα βελτιώνεται συνεχώς μέχρι το τέλος της σεζόν, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Μάντζαρης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο νεαρός γκαρντ τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να προκριθούν στο Final 4 της Ευρωλίγκας, καθώς η Σιένα την οποία αντιμετωπίζουν στους «8» είναι μία ομάδα που μπορούν να κοντράρουν και γι’ αυτό δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Μάντζαρης στην εκπομπή «Insiders» και τον Βασίλη Σαμπράκο:

Για το αν ανησύχησε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με τη Γαλατασαράι: «Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά το παιχνίδι, πήραμε μια διαφορά 10 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο και τη διατηρήσαμε πάνω-κάτω στο ημίχρονο. Μία φάση όπου μας μείωσαν στον πόντο ανησυχήσαμε λίγο, αλλά παρόλα αυτά δείξαμε χαρακτήρα, μετά αυξήσαμε κατευθείαν τη διαφορά και την κρατήσαμε μέχρι το τέλος. Έτσι, κερδίσαμε δίκαια».

Για εκείνους που αμφισβήτησαν τα λόγια του Ντούσαν Ίβκοβιτς που έλεγε πως ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος μετά τον Ιανουάριο: «Είμαστε μια καινούρια ομάδα, με πολλά άπειρα παιδιά, αλλά παρόλα αυτά έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο και μια πολύ καλή χημεία. Πιστεύω ότι η δουλειά που κάνουμε τόσο καιρό από την αρχή βγαίνει σιγά-σιγά στο γήπεδο και δείχνουμε πόσο καλοί είμαστε. Δεν έχουμε ταβάνι και βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι. Έχουμε πολλά ακόμη να δείξουμε».

Για το αν οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» έχουν απαλλαχτεί από την πίεση μετά την πρόκριση στην προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας: «Στο Final 8 πιστεύω ότι πάμε χωρίς πίεση, αλλά παρόλα αυτά πάμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης. Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχουν προγνωστικά για αουτσάιντερ και φαβορί. Είναι οκτώ ισοδύναμες ομάδες. Απλώς είναι το ζήτημα της έδρας. Αυτό θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε, θα κυνηγήσουμε δηλαδή μια νίκη εκτός έδρας. Δεν έχουμε άγχος, δεν έχουμε πίεση. Δεν είμαστε φαβορί, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είμαστε αουτσάιντερ. Θα βάλουμε τα δυνατά μας για να προκριθούμε στο φάιναλ φορ».

Για τη Σιένα: «Είναι μια ομάδα με πολλούς καλούς και έμπειρους παίκτες. Έχει παίκτες που έχουν παίξει σε φάιναλ φορ και τελικούς με τα κουτάλια. Είναι ο ΜακΚάλεμπ, ο Ζήσης, ο Ρακόσεβιτς, ο Λαβρίνοβιτς, ο Στόουνρουκ. Έχουνε ένα βασικό κορμό εδώ και αρκετά χρόνια, έχει πάρει και πολλούς έμπειρους. Είναι πολύ καλή ομάδα, ειδικά στην έδρα της. Παίζει πολύ καλή άμυνα, πολύ καλή επαφή, αυτό που λέμε καλή σωματική επαφή στα όρια του ξύλου. Πιστεύω όμως, ότι είναι μια ομάδα που μπορούμε να κοντράρουμε και να πάμε στο φάιναλ φορ. Όλα εξαρτώνται από εμάς. Αν είμαστε εμείς καλοί, δε έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Για τη σεζόν που διανύει ο ίδιος φέτος: «Όταν πήγα στον Ολυμπιακό, δεν περίμενα ότι τώρα θα ήμουν από τον κορμό της ομάδας και ότι θα πηγαίναμε στους “8”. Μόνο χαρά μου δίνει αυτό. Προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα, δεν κάνω βέβαια κάτι το τρομερό, αλλά όλοι βάζουν το λιθαράκι τους. Όταν η ομάδα πάει καλά το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι ευτυχισμένος άσχετα αν παίζεις ή όχι, γιατί το μόνο που μετράει είναι η ομάδα. Η ομάδα είναι πάνω από όλα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x