Stoiximan Super League

Όπως στον πρώτο γύρο

Όπως ξεκίνησε το πρωτάθλημα, έτσι θέλει και να το τελειώσει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» μπήκαν στην τελική ευθεία και ο Φερέιρα θέλει να δει την ομάδα του σε αυτό το κρίσιμο σημείο, να αποδίδει όπως ακριβώς και στον πρώτο γύρο. Τότε, που ενθουσίασε τον κόσμο του. Για αυτόν το λόγο, προτίθεται να παρατάξει την ομάδα του χωρίς κλασσικό φορ, με αυτό το… 4-6-0, όπως ακριβώς έκανε την «καλή» περίοδο του «τριφυλλιού».

Όπως ξεκίνησε το πρωτάθλημα, έτσι θέλει και να το τελειώσει ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» μπήκαν στην τελική ευθεία και ο Φερέιρα θέλει να δει την ομάδα του σε αυτό το κρίσιμο σημείο, να αποδίδει όπως ακριβώς και στον πρώτο γύρο.

Τότε, που ενθουσίασε τον κόσμο του. Για αυτόν το λόγο, προτίθεται να παρατάξει την ομάδα του χωρίς κλασσικό φορ, με αυτό το… 4-6-0, όπως ακριβώς έκανε την «καλή» περίοδο του «τριφυλλιού».

Αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Εξάλλου, ο Πορτογάλος στις προπονήσεις ολόκληρης της εβδομάδας δοκιμάζει ενδεκάδα χωρίς σέντερ φορ. Ο Πετρόπουλος και ο Ρούντολφ είναι τραυματίες και ο Τοτσέ δεν δείχνει ότι μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος αυτή την κρίσιμη στιγμή. Έτσι, ο Φερέιρα προσανατολίζεται να ξεκινήσει σχήμα… πρώτου γύρου με περισσότερη ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο και ας μην έχει κάποιον μέσα στην περιοχή.

Για την ακρίβεια, ο Καρνέζης αναμένεται να πάρει και πάλι την θέση του κάτω από τα δοκάρια. Μπροστά του, στην τετράδα της άμυνας από δεξιά προς τα αριστερά θα έχει τους Μαρίνο, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι και Σπυρόπουλο. Ο Μαρίνος κερδίζει τον Βύντρα μιας και εκτός από το καλό πρωτάθλημα που κάνει, είναι και καλύτερος επιθετικά και ο ΠΑΟΚ έχει ελλείψεις στα άκρα. Επίσης, ο Μπιάρσμιρ και ο Σαριέγκι επικρατούν για το αρχικό σχήμα των Καντέ και Μπουμσόνγκ, επειδή έχουν αγωνιστικό ρυθμό.

Στην μεσαία γραμμή, ο Βιτόλο θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Σιμάο στην θέση του αμυντικού χαφ. Δίπλα του σε πιο ελεύθερο ρόλο και συνδετικό κρίκο του κέντρου και της επίθεσης, ο Κατσουράνης. Ελπίδες έχει κι ο Καραγκούνης μια και ο «Κατσού» είναι καταπονημένος από την Εθνική, αλλά φαβορί παραμένει ο Πατρινός μέσος. Δεξιά και αριστερά στα άκρα, θα παίξουν οι Ζέκα και Κουίνσι αντίστοιχα.

Στην επίθεση, άμα μπορεί κάποιος να το πει επίθεση αφού κανείς από τους δύο ποδοσφαιριστές δεν είναι επιθετικός, θα αγωνιστούν οι Κλέιτον και Χριστοδουλόπουλος. Ο Βραζιλιάνος λίγο πιο πίσω και ο Λάζαρος πιο κοντά στην περιοχή. Οι οδηγίες είναι να υπάρχει συνεχής κίνηση και γρήγορα αλλαγή της μπάλας για να δημιουργούνται χώροι για τους Ζέκα και Κουίνσι που θα ανεβαίνουν από τα πλάγια. Επίσης, ενδεχομένως σε κάποιες στιγμές, ο Κουίνσι να αλλάξει θέση με τον Χριστοδουλόπουλο αφού και οι δύο είναι λίγο… πασπαρτού.

Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x