Θανάσης Ράλλης

Ο πολιτικός χάρτης και ένας γλοιώδης ανώμαλος

Διαβάστε σήμερα στο Heartbreak Hotel: Τις προηγούμενες ημέρες υπέπεσε στην αντίληψη μου μια έρευνα που προσπαθεί να φτιάξει τον νέο πολιτικό χάρτη. Οι ερωτήσεις βέβαια μου μοιάζουν κατευθυνόμενες, αφού πρώτον δεν έχουν ερωτηματικό και ως γνωστών ερώτηση που δεν έχει ερωτηματικό είναι κατάφαση που απαιτεί επιβεβαίωση και δεύτερον οι «ερωτήσεις» μου μοιάζουν λίγο οπισθοδρομικές! Σκέφτηκα λοιπόν να δώσω τις δικές μου απαντήσεις στις ερωτήσεις του site και να τις μοιραστώ μαζί σας.




Οι ζυμώσεις στο πολιτικό σκηνικό συνεχίζονται, αλλά το ποιο πιθανό είναι ότι μετά τις εκλογές θα προκύψουν οι ίδιοι άνθρωποι με διαφορετικές όμως μάσκες.

Ας είναι όμως, το καλό παραδοσιακό role playing game ποτέ δεν έβλαψε κανέναν, εκτός από τις περιπτώσεις που χρησιμοποιήθηκαν αιχμηρά αντικείμενα πάνω στην πράξη.

Τις προηγούμενες ημέρες υπέπεσε στην αντίληψη μου μια έρευνα που προσπαθεί να φτιάξει τον νέο πολιτικό χάρτη. Οι ερωτήσεις βέβαια μου μοιάζουν λίγο κατευθυνόμενες, αφού πρώτον δεν έχουν ερωτηματικό και ως γνωστών ερώτηση που δεν έχει ερωτηματικό είναι κατάφαση που απαιτεί επιβεβαίωση και δεύτερον οι «ερωτήσεις» μου μοιάζουν λίγο οπισθοδρομικές!

Στην έρευνα δίνονται μόνο επιλογές όπως «Συμφωνώ», «διαφωνώ», «μάλλον», «ουδέτερος» κτλ.

Σκέφτηκα λοιπόν να δώσω τις δικές μου απαντήσεις στις ερωτήσεις του site και να τις μοιραστώ μαζί σας. Ο λόγος που το κάνω είναι απλή, ξεκάθαρη και πάνω από όλα ξεδιάντροπη ματαιοδοξία.

Τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα πρέπει να βαφτίζονται υποχρεωτικά Χριστιανοί Ορθόδοξοι

Όχι απαραίτητα. Θα πρέπει να έχουν δυνατότητα επιλογής. Επίσης θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ιδρύσουν τη δική τους θρησκεία και στη συνέχεια να προσηλυτίζουν κόσμο σε αυτήν, με διάφορα τεχνάσματα του τύπου «Ασπάσου τη θρησκεία μου και θα σε κάνω βασιλιά του Burger». Επειδή όμως η κοινωνία μας δεν είναι έτοιμη να δεχτεί τόσο βαθιές τομές στη λειτουργία της, προτείνω να δημιουργηθεί ένα κρατικός οργανισμός που θα οργανώνει όλες τις νέες θρησκείες και θα τις ταξινομεί ανά θέμα. Αθλητισμός, τέχνες ή ακόμα και φανταστικά πρόσωπα με υπερφυσικές δυνατότητες. Στην τρίτη κατηγορία μπορούμε να βάλουμε όλους τους σούπερ ήρωες, γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει το κολάν στους άνδρες να επιστρέψει στη μόδα και να μη θεωρείται αυτός που το φοράει γυναικωτός.

Πρέπει να ελέγχεται αυστηρά ο αριθμός των μεταναστών που νομιμοποιούνται

Να ελέγχεται ναι, αλλά όχι αυστηρά. Όπου χρησιμοποιείται αυστηρότητα τα αποτελέσματα σπάνια είναι αυτά που θέλουμε. Εγώ για παράδειγμα δεν μπόρεσα ποτέ να μάθω άλγεβρα γιατί ο καθηγητής μου στο λύκειο ήταν 70 χρονών και η τελευταία του απόπειρα να κατανοήσει τις συνήθειες της νεολαίας ήταν στη δεκαετία του 60’ όταν μπορούσες να πεις «Θα πάω σε ένα ζαχαροπλαστείο, να απολαύσω μία πάστα» και κανένας δεν σε αποκαλούσε γλοιώδη ανώμαλο.

Θα μπορούσαμε λοιπόν να μην είμαστε τόσο αυστηροί και να λέμε ας αφήσουμε να μπούνε στη χώρα μερικές χιλιάδες. Έτσι με την χαλαρή προσέγγιση θα βγάζαμε από το μυαλό αυτών που πάνε να μπουν στη χώρα παράνομα, ότι θα τους κυνηγήσουμε και θα τους αφαιρούσαμε το κίνητρο. Σκεφτείτε μια γυναίκα που σε κάνει να πιστεύεις ότι πλέον είναι εύκολο να την έχεις. Χάνεις το κίνητρό σου και καταλήγεις σε ένα ζαχαροπλαστείο, να απολαμβάνεις μία πάστα. Γλοιώδη ανώμαλε.

Πρέπει να καταργηθεί ο θρησκευτικός όρκος των βουλευτών

Θα πρέπει να καταργηθεί και να αντικατασταθεί με την υποχρεωτική λειτουργία gospel χορωδίας στη βουλή πριν από κάθε συνεδρίαση. Αυτή η ενέργεια θα φτιάχνει τη διάθεση των βουλευτών και θα τους κρατάει σε εγρήγορση. Έτσι κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων θα πρέπει να τους παρέχονται σταυρόλεξα και άλλα παρόμοιου τύπου τεστ τα οποία θα τους βοηθούν να κρατούν τις αισθήσεις τους οξυμένες.

Με αυτό τον τρόπο η φαιά τους ουσία θα διατίθεται εκεί που πρέπει και όταν θα πρέπει να πάρουν σημαντικές αποφάσεις ή να κάνουν σημαντικές για το μέλλον της χώρας τοποθετήσεις θα έχουν να πουν κάτι διαφορετικό. Όπως το εξής: «Θα απαντήσω στην ερώτηση σας με την λύση του 8 κάθετα στο σημερινό σταυρόλεξο. Γυναίκα πρόθυμη για τρελίτσες χωρίς απαίτηση για δεσμεύσεις. Εννιά γράμματα. Η απάντηση κύριες και κύριοι είναι ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ.


Η αστυνομία δε μπορεί να διοικηθεί δημοκρατικά

Η αλήθεια είναι πως όχι. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει την αστυνόμευση κάθε περιοχής να την κάνουν εναλλάξ διαφορετικοί επαγγελματικοί χώροι κάθε μήνα. Τον πρώτο μήνα την αρμοδιότητα θα την πάρουν οι μανάβηδες. Όπως έχω μάθει από μικρός τα ζαρζαβατικά κάνουν καλό στην υγεία, έτσι θα καταστέλλουν το έγκλημα δίνοντας στους επίδοξους κακοποιούς λάχανα, μπάμιες και φασολάκια. Δεν έχω ιδέα αν τα προαναφερθέντα ανήκουν στην κατηγορία των ζαρζαβατικών. Στη συνέχεια θα αναλάβουν οι γιατροί, μετά οι δικηγόροι και όλη αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει στο να περάσει ομαλά η αστυνόμευση σε μία άρτια εκπαιδευμένη ομάδα νίντζα.

Ο κρατικός παρεμβατισμός σε μερικές περιπτώσεις είναι αναπόφευκτος

Η αλήθεια είναι πως είναι. Ειδικά σε περιπτώσεις όπως διαφωνίες φίλων για το αν ήταν πέναλτι ή όχι. Η παρέμβαση του κράτους αποτρέπει την διάλυση σχέσεων που χτίζονται χρόνια. Επίσης θα πρέπει να παρεμβαίνει το κράτος όταν κάποιος προσπαθεί να κλέψει την παγωτομηχανή. Η εφεύρεση της και η άνεση με την οποία μπορεί να τοποθετήσει σε ένα μικρό χωνάκι δύο γεύσεις παγωτού με απόλυτη συμμετρία και ευχάριστη γεύση, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως ευαγγέλιο για την νέα κοινωνία την οποία θέλουμε όλοι μαζί να χτίσουμε. Είμαστε το χωνάκι. Όταν θα το καταλάβουμε όλα θα είναι καλύτερα.

Το αόρατο χέρι της αγοράς θα τα ρυθμίσει όλα

Συμφωνώ με ολόκληρη την πρόταση εκτός από τη λέξη «ρυθμίσει». Νομίζω ότι θέλατε να πείτε, θα τα γ@μήσει όλα. Και ναι το παπάκι αντικαθιστά το ΑΛΦΑ. Με αυτή τη διορθωμένη πρόταση συμφωνώ απόλυτα και νομίζω ότι ένα γερό τέτοιο, που θα μας ρίξει αυτό το αόρατο χέρι θα μας βοηθήσει. Δυο-τρία δάχτυλα στην πράξη δεν έβλαψαν ποτέ. Ίσα ίσα.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x