Στίβος

Παγκόσμιο ρεκόρ η Ντομπρίνσκα!

Πριν αρχίσουν οι αγώνες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη, όλοι μιλούσαν για την κόντρα της Τζέσικα Ενις με την Τατιάνα Τσέρνοβα. Από το πρωί της Παρασκευής, το θέμα συζήτησης στο πένταθλο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ήταν αν θα καταφέρει να κάνει το παγκόσμιο ρεκόρ η Ενις. Και τελικά η Ναταλία Ντομπρίνσκα βγήκε από τη… σκιά την κατάλληλη στιγμή. Η Ουκρανή δεν πήρε απλά τον τίτλο που κατείχε η Ενις, αλλά κατέρριψε και το παγκόσμιο ρεκόρ!

Πριν αρχίσουν οι αγώνες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη, όλοι μιλούσαν για την κόντρα της Τζέσικα Ενις με την Τατιάνα Τσέρνοβα.

Από το πρωί της Παρασκευής, το θέμα συζήτησης στο πένταθλο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ήταν αν θα καταφέρει να κάνει το παγκόσμιο ρεκόρ η Ενις.

Και τελικά η Ναταλία Ντομπρίνσκα βγήκε από τη… σκιά την κατάλληλη στιγμή. Η Ουκρανή δεν πήρε απλά τον τίτλο που κατείχε η Ενις, αλλά κατέρριψε και το παγκόσμιο ρεκόρ.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης συγκέντρωσε 5.013 β. για να καταρρίψει το 4.991 της Ιρίνα Μπέλοβα. Τουλάχιστον η Ενις είχε την ευκαιρία να πανηγυρίσει για λίγα λεπτά ως παγκόσμια πρωταθλήτρια. Οι διοργανωτές από λάθος έδωσαν αρχικά ως νικήτρια την Βρετανίδα με 4.965 β., επίδοση που την κάνει την τρίτη καλύτερη όλων των εποχών. Γρήγορα όμως το λάθος διορθώθηκε και η Ντομπρίνσκα τυλίχθηκε με τη σημαία της Ουκρανίας και άρχισε να πανηγυρίζει.

Το χάλκινο μετάλλιο το πήρε η Λιθουανή Αούστρα Σκούιτε με 4.802 βαθμούς. Η Ντομπρίνσκα πήρε προβάδισμα στο τέταρτο αγώνισμα, το μήκος. Αν και στο τελευταίο- τα 800 μ.- η Ενις έκανε ότι μπορούσε, δεν τα κατάφερε. Η Βρετανίδα κατέβασε το ατομικό της ρεκόρ σε 2.08.09 για να τερματίσει πρώτη, με τρίτη την Ντομπρίνσκα (2.11.15), αλλά δεν μπόρεσε να καλύψει τη διαφορά που τις χώριζε.

Πηγή: sday.gr, Ρούλα Βλασσοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x