Πόλο

Ο Ολυμπιακός το ντέρμπι του Πειραιά

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι του Πειραιά με αντίπαλο τον Εθνικό για την 14η αγωνιστική της Α1 πόλο γυναικών. Στο τελευταίο παιχνίδι για την κανονική περίοδο οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν των αντιπάλων τους με 10-3. Με ήττα αποχαιρέτισε την κατηγορία ο Πανιώνιος που ηττήθηκε 8-9 από το Ρέθυμνο. Στην τετράδα και τα play-offs ο Ηρακλής παρότι έχασε από τον Τρίτωνα με 8-3.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι του Πειραιά με αντίπαλο τον Εθνικό για την 14η αγωνιστική της Α1 πόλο γυναικών. Στο τελευταίο παιχνίδι για την κανονική περίοδο οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν των αντιπάλων τους με 10-3. Με ήττα αποχαιρέτισε την κατηγορία ο Πανιώνιος που ηττήθηκε 8-9 από το Ρέθυμνο. Στην τετράδα και τα play-offs ο Ηρακλής παρότι έχασε από τον Τρίτωνα με 8-3.

Ακολουθεί δίμηνη διακοπή λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας στο προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης. Επόμενο ραντεβού; Τον Μάιο η συνέχεια με την πρώτη Βουλιαγμένη να αντιμετωπίζει στην πρώτη φάση των play-offs τον Ηρακλή που κατετάγη τέταρτος. Τον τρίτο Τρίτωνα Αμαρουσίου θα αντιμετωπίσει ο δεύτερος Ολυμπιακός στο άλλο ζευγάρι.


ΕΘΝΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-10

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στο γειτονικό ντέρμπι του Πειραιά, επικρατώντας με 10-3 του Εθνικού. Οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν κατά κράτος τις αντιπάλους τους και έφθασαν σε μία άνετη νίκη, ξεσπώντας παράλληλα και για τον μεσοβδόμαδο αποκλεισμό τους από το Len Trophy.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ολυμπιακός και πλέον θα κυνηγήσει το πρωτάθλημα, το οποίο αποτελεί το μοναδικό στόχο που του έχει απομείνει.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-3, 0-1, 0-3

Εθνικός (Γεώργιος Κατσούλης): Λεοντζίνη, Χατζηαλέξη, Κουγιουμτζή, Ιωσηφίδου, Ματζάνα, Μπίσμπα, Οικονομοπούλου 2, Καρβάλιο 1, Καραλόγου, Τετζαλίδου, Κουλιεράκη, Φουστέρη, Σταματοπούλου, Ασουμανάκη

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Γκιλ 3, Πλευρίτου Ελ., Τσούνη 2, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Μαυρέλου, Πλευρίτου Μ. 1, Κουγιουμτζή, Μπαλωμενάκη, Αντωνάκου 1, Κώτσια 2, Καρατζιώτη, Πλευρίτου Β.


ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ- ΗΡΑΚΛΗΣ 8-3

Με τον πλέον θετικό τρόπο ολοκλήρωσε η ομάδα του Τρίτωνα την πολύ καλή πορεία της στην κανονική διάρκεια. Η ομάδα των βορείων προαστίων επιβλήθηκε του Ηρακλή με 8-3 έχοντας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα του προβάδισμα.

Έτσι, οι νεοφώτιστες κατέλαβαν την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και αποτέλεσαν την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Ο «Γηραιός» παρά την ήττα του παρέμεινε στην 4η θέση και θα συμμετάσχει και αυτός στα πλέι-οφ.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 2-2, 1-1, 3-0

Τρίτων Αμαρουσίου (Στέφανος Λέανδρος): Μυλωνάκη, Καρκάνη 1, Μηλιώτη, Παπάζογλου, Μαντάου, Αλεξάκη 1, Χαραλαμπίδου Ι., Μπενέκου Άλκ. 3, Κοτσιώνη, Χαραλαμπίδου Στ. 1, Μπενέκου Ι. 2, Τομαή, Κεχαγιόγλου, Μπέσιου, Νανούση

Ηρακλής (Παναγιώτης Ιωακειμίδης): Γούλα, Καρυπίδου Β., Τζήμα, Μπιουκάναν, Ζάντου 1, Καρυπίδου Σιμ., Σαρησάββα, Φλώρου Χρ. 2, Χατζημελετίου, Σιτοπούλου, Σωτηρέλη, Φλώρου Μ., Σταυροπούλου


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 8-9

Τη νίκη πήρε ο ΝΟ Ρεθύμνου απέναντι στον Πανιώνιο με σκορ 9-8, στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης.

Οι «κυανέρυθρες» ήταν μπροστά για 3 8λεπτα και έδειχναν ότι θα καταφέρουν να πάρουν μία νίκη γοήτρου. Όμως, στο τελευταίο μέρος του αγώνα οι φιλοξενούμενες ήταν καταιγιστικές και με επιμέρους σκορ 4-0 έφυγαν με τους τρεις βαθμούς.

Κορυφαία του αγώνα ήταν η Έλενα Φαρμάκη με 5 γκολ.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 3-1, 1-1, 0-4

Πανιώνιος (Θεόδωρος Μπερδές): Παπαϊωάννου, Παπαδάκη, Ζέκου, Αλούπη, Αποστολίδου 1, Παπαγεωργίου 2, Πατέρου 1, Κάλλη 1, Κέχρα, Κοντογιάννη 1, Πάτρα, Σώρρα 2

ΝΟ Ρεθύμνου (Κώστας Φιτσανάκης): Μαρκοπούλου, Τσόγκα, Διαμαντίδη, Μπεκρή, Παληκαράκη, Μανωλιουδάκη 1, Παπουτσιδάκη, Μανουσάκη 1, Φαρμάκη 5, Πατσαχάκη, Πενταράκη 2


Η Βαθμολογία (σε 14 αγώνες)

Βουλιαγμένη 42
Ολυμπιακός 36
Τρίτων Αμαρουσίου 27
Ηρακλής 19
ΝΕ Πατρών 18
Εθνικός 11
ΝΟ Ρεθύμνου 10
Πανιώνιος 3

Τα πλέι οφ αρχίζουν στις 19 Μαίου και ολοκληρώνονται στις 13 Ιουνίου, με την ακόλουθη διαδικασία:

Α’ ΦΑΣΗ (19, 21, 23 Μαϊου)

Τα ζευγάρια: Α1 – Α4, Α2 – Α3 (3 αγώνες, 2 νίκες)

Β’ ΦΑΣΗ (5, 7, 9, 11, 13 Ιουνίου)

Οι Νικητές των ζευγαριών της Α’ Φάσης (θέσεις 1η – 2η), σε 5 αγώνες (3 νίκες)

Οι Ηττημένοι των ζευγαριών της Α’ Φάσης (θέσεις 3η – 4η), σε αγώνες (2 νίκες).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x