Στίβος

«Γιατί όχι και στο Λονδίνο;»

Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου ήρθε μάλλον απρόσμενα για τον Δημήτρη Χονδροκούκη, αλλά επειδή… τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, θέτει ψηλότερα τον πήχη εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων. «Το Λονδίνο είναι στόχος της χρονιάς για μένα. Θέλω να κάνω μία αξιόλογη εμφάνιση, γιατί όχι και να πάρω ένα μετάλλιο;», δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο 24χρονος αθλητής. «Δύσκολες οι συνθήκες προετοιμασίας στον Άγια Κοσμά», πρόσθεσε με παράπονο.

Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου ήρθε μάλλον απρόσμενα για τον Δημήτρη Χονδροκούκη, αλλά επειδή… τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, θέτει ψηλότερα τον πήχη εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων. «Το Λονδίνο είναι στόχος της χρονιάς για μένα. Θέλω να κάνω μία αξιόλογη εμφάνιση, γιατί όχι και να πάρω ένα μετάλλιο;», δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο 24χρονος αθλητής. «Δύσκολες οι συνθήκες προετοιμασίας στον Άγιo Κοσμά», πρόσθεσε με παράπονο.

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Χονδροκούκης μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

-το αν περίμενε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου: «Δεν είχα θέσει κάποιον στόχο για τον κλειστό στίβο και προφανώς δεν περίμενα ένα μετάλλιο. Κοίταζα να κάνω μια καλή εμφάνιση, να διορθώσω κάποια τεχνικά λάθη και να κάνω καλά άλματα. Το καλύτερο είναι να κοιτάς τον εαυτό σου και να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς εσύ, όχι τι κάνουν οι αντίπαλοί σου. Όταν πέρασα τα 2,33μ., ήξερα πως θα πλασαριστώ σε κάποια καλή θέση, παρότι δεν είχαν κάνει ακόμη προσπάθεια οι άλλοι αθλητές. Φοβόμουν τους Ρώσους, γιατί έχουν σχολή στο ύψος».

-τους στόχους του στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Στόχος της χρονιάς για μένα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Πρέπει να μπω σε προετοιμασία ξανά και ευελπιστώ πως θα κάνω κι εκεί μία αξιόλογη εμφάνιση, γιατί όχι και να πάρω κάποιο μετάλλιο».

-τις συνθήκες στην προετοιμασία του: «Προπονούμαι στον Άγιο Κοσμά. Η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Οι συνθήκες εκεί είναι δύσκολες και οι εγκαταστάσεις είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Υπάρχει έλλειψη θέρμανσης το χειμώνα και κλιματισμού το καλοκαίρι. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν παιδιά που συνεχίζουν και προσπαθούν. Εγώ το κάνω καθαρά για προσωπικούς λόγους».

-το αν μπορεί να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ: «Το πανελλήνιο ρεκόρ δεν είναι μακριά. Είναι δύσκολο ύψος τα 2,36μ., αλλά ευελπιστώ πως κάποια στιγμή μπορεί να το πετύχω».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x