Stoiximan Super League

Λαζαρίδης: «Υπάρχει ελπίδα…»

Παρότι φαντάζει σχεδόν απίθανο το ενδεχόμενο συμμετοχής στα πλέι οφ, όσο «υπάρχει ελπίδα», όπως δήλωσε ο Νίκος Λαζαρίδης, ο Άρης θα συνεχίσει να παλεύει να πλασαριστεί στην πρώτη πεντάδα. Ο έμπειρος στόπερ αναφέρθηκε στην φετινή πορεία των «κίτρινων», την τιμή να είναι αρχηγός, ενώ κατέθεσε το σχόλιό του για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ.

Παρότι φαντάζει σχεδόν απίθανο το ενδεχόμενο συμμετοχής στα πλέι οφ, όσο «υπάρχει ελπίδα», όπως δήλωσε ο Νίκος Λαζαρίδης, ο Άρης θα συνεχίσει να παλεύει να πλασαριστεί στην πρώτη πεντάδα.

Ο έμπειρος στόπερ αναφέρθηκε στην φετινή πορεία των «κίτρινων», την τιμή να είναι αρχηγός, ενώ κατέθεσε το σχόλιό του για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ.



Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Νίκου Λαζαρίδη στη Nova:

« Ήταν ρίσκο μετά τον Πανιώνιο να πάω στον Αστέρα που ήταν σε χαμηλή κατηγορία. Αλλά είδα την δουλειά που γίνονταν εκεί και τελικά μου βγήκε σε καλό, γιατί ο Αστέρας με βοήθησε να αναδειχθώ πιο πολύ και μετά από επτά χρόνια είμαι στον Αρη».

Για το αν η νίκη του Αρη επί της Ατλέτικο στην Μαδρίτη ήταν η στιγμή που αποτελεί την κορυφαία στην καριέρα του: «Όντως η βραδιά στην Μαδρίτη ήταν μια εκπληκτική βραδιά, ίσως το γκολ αυτό θα μου μείνει για πάντα στο μυαλό μου, η ομάδα πήρε πρόκριση για πρώτη φορά και ήταν ίσως η καλύτερη στιγμή μου».

Τι σημαίνει για τον ίδιο ο Άρης: «Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και είναι τιμή μου που αγωνίζομαι σε αυτή δύο χρόνια. Έχω ζήσει καλές στιγμές, αλλά και αρνητικές όταν δεν είχαμε καλά αποτελέσματα, έχει πολύ κόσμο που βοηθάει την ομάδα και είμαι χαρούμενος που φοράω αυτή τη φανέλα».

Για τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ: «Σίγουρα καταδικάζουμε αυτά τα γεγονότα και είμαστε δυσαρεστημένοι ως ποδοσφαιριστές. Αυτά δεν πρέπει να γίνονται, το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Έβλεπα από φωτογραφίες και έβλεπα παιδιά να κλαίνε. Την επόμενη αγωνιστική θα πάνε γονείς με παιδιά στο γήπεδο; Σίγουρα υπάρχουν και γήπεδα που μπορείς να πας να δεις ήσυχα ένα παιχνίδι. Στην Αγγλία για παράδειγμα δεν γίνεται το παραμικρό».

Για την εικόνα του Αρη: «Η ομάδα δεν ξεκίνησε καθόλου καλά το πρωτάθλημα και είχαμε προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο. Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που δείξαμε κακή εικόνα, ο δεύτερος γύρος είναι πρωταθλητισμού. Σε όλα τα άλλα παιχνίδια έχουμε δείξει εξαιρετική εικόνα. Έχουμε πλέον έναν προπονητή που έχει φέρει ηρεμία στην ομάδα και πλέον φαίνονται και τα αποτελέσματα στο γήπεδο. Είχαμε μεγάλο πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι. Η ομάδα δύσκολα έβαζε γκολ και ξέρουμε πως στο ποδόσφαιρο εάν δεν σκοράρεις δεν παίρνεις την νίκη. Πλέον όμως μπορούμε και στα άσχημα παιχνίδια να παίρνουμε βαθμούς. Πλέον παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, έχουμε παίκτες με ποιότητα, φτάνουμε στο γκολ, αλλά βέβαια βάζουμε λίγα».

Για το αν ο Άρης προλαβαίνει τα πλέι οφ: «Ελπίδα υπάρχει. Μαθηματικά δεν έχει κριθεί τίποτα, είμαστε στο μείον έξι από την πεντάδα, βέβαια υπάρχει και βαθμός δυσκολίας καθώς εξαρτάται και από τα αποτελέσματα των αντιπάλων. Εμείς όμως μπορούμε να πάρουμε και τα πέντε παιχνίδια και να περιμένουμε να δούμε».

Για τα γκολ που βάζει και για το γεγονός πως είναι ο αρχηγός της ομάδας: «Στο ποδόσφαιρο κάθε μέρα που κάνεις προπόνηση, μαθαίνεις και κάτι καινούργιο. Το πιο σημαντικό είναι η καλή ζωή, η καλή προπόνηση και η καλή διατροφή. Αυτά όλα μαζί σε βοηθάνε να γίνεσαι καλύτερος. Μακάρι να μπορέσω να βάλω κι άλλα γκολ για να μπορέσει να κερδίσει η ομάδα μου. Για μένα μετράει η νίκη και όχι ποιος θα βάλει το γκολ. Από την άλλη πλευρά, το να σκοράρω και να κερδίζει η ομάδα είναι διπλή η χαρά. Είναι μεγάλη τιμή να είσαι αρχηγός όπως στον Αρη. Δεν το περίμενα και δεν το φανταζόμουν. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου που με επέλεξαν, σε βαραίνει το περιβραχιόνιο γιατί όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και έξω από αυτό και πρέπει να δίνεις το καλό παράδειγμα».

Για τον προπονητή του: «Με την έλευση του κυρίου Μασάδο στην ομάδα έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα. Για εμάς τους παίκτες, όταν έχει προπονητή που σου εμπνέει την ηρεμία, τότε βγαίνεις στον αγωνιστικό χώρο και μπορείς να διεκδικήσεις τα πάντα. Από την στιγμή που κάναμε και την πρώτη μας νίκη, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο εύκολα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x