Ιταλία

Τελικό από… ημίχρονο

Δεκαπέντε χρόνια μετά την τελευταία παρουσία της σε τελικό Κυπέλλου Ιταλίας η Νάπολι θα έχει ξανά φέτος την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο, το πρώτο της μετά Μαραντόνα εποχής! Οι «παρτενοπέι» δεν αντιμετώπισαν προβλήματα απέναντι στη Σιένα, η οποία με πολλές απουσίες, από το ημίχρονο είχε πέσει στο «καναβάτσο». Ήδη από το 31’ οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-0, ανέτρεψαν το 2-1 του πρώτου ημιτελικού και πλέον ετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη του «Ολίμπικο» απέναντι στη Γιουβέντους.

Δεκαπέντε χρόνια μετά την τελευταία παρουσία της σε τελικό Κυπέλλου Ιταλίας η Νάπολι θα έχει ξανά φέτος την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο. Οι «παρτενοπέι» δεν αντιμετώπισαν προβλήματα απέναντι στη Σιένα, η οποία με πολλές απουσίες, από το ημίχρονο είχε πέσει στο «καναβάτσο». Ήδη από το 31’ οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-0, ανέτρεψαν το 2-1 του πρώτου ημιτελικού και πλέον ετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη του «Ολίμπικο» απέναντι στη Γιουβέντους.

Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, δίχως να έχει στη διάθεσή του τους Καλάιο, Ντέστρο, Ντ’ Αγκοστίνο, Άντζελο και Φρανσέσκο Μπολτσόνι και παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 5-41 σε μια προσπάθεια να διαφυλάξει το σκορ του πρώτου ημιτελικού.

Σύντομα όλα τα σχέδια του Τζιουζέπε Σανίνι πήγαν περίπατο με υπαίτιο έναν… δικό του άνθρωπο. Μόλις στο 11’ και μετά από χτύπημα φάουλ του Λαβέτσι, ο Καμπανιάρο βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του.



Από εκεί και πέρα η Νάπολι έπαιξε το αγαπημένο της παιχνίδι των αντεπιθέσεων και σε μία από αυτές –που ξεκίνησε από εκτέλεση φάουλ στην περιοχή της- ο Καβάνι διέσχισε το μισό γήπεδο, γύρισε στον Λαβέτσι, ο οποίος βρήκε τον Χάμσικ και η αντεπίθεση για σεμινάριο των «παρτενοπέι» ολοκληρώθηκε με τον Σλοβάκο να βρίσκει ξανά τον Καβάνι και αυτός το… πλεχτό.



Στο δεύτερο μέρος και οι δύο ομάδες δημιούργησαν φάσεις για γκολ με καλύτερη εκείνη του Λαβέτσι, προσπάθεια του οποίου πέρασε λίγο άουτ, όμως το σκορ δεν άλλαξε. Ένα αποτέλεσμα που στέλνει τη Νάπολι μετά από 15 χρόνια σε έναν τελικό Κυπέλλου. Εκεί, κόντρα στη Γιουβέντους, η ομάδα του Ματσάρι θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο στη μετά Μαραντόνα εποχή.

Τελευταία φορά που το καμάρι του ιταλικού νότου πήρε το Coppa Italia ήταν το 1987, ενώ η τρία χρόνια αργότερα, το ύστατο καλοκαίρι που ο Ντιεγκίτο φόρεσε τη φανέλα της, είχε πάρει το Σούπερ Καπ στο ματς που άνοιξε τη σεζόν 1990-91.

Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x