Παράξενα

Ο Μπόρατ και η γκάφα του αιώνα! (vid)

Αν και έχουν περάσει σχεδόν έξι χρόνια από τότε που όλος ο κόσμος έμαθε τον Sacha Baron Cohen μέσα από την ταινία Borat (εξαιρούνται όσοι τον γνώριζαν ήδη από την αγγλική τηλεόραση), η θρυλική αυτή περσόνα συνεχίζει να τα κάνει όλα μπάχαλο. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, δεν απαιτείται καν η φυσική του παρουσία. Αρκεί η πολιτιστική κληρονομιά που έχει αφήσει, μεταξύ αυτών και η παραλλαγή του εθνικού ύμνου του Καζακστάν. Ε λοιπόν, κάποιοι δεν γνωρίζουν τη διαφορά κι έκαναν την γκάφα του αιώνα.

Αν και έχουν περάσει σχεδόν έξι χρόνια από τότε που όλος ο κόσμος έμαθε τον Sacha Baron Cohen μέσα από την ταινία Borat (εξαιρούνται όσοι τον γνώριζαν ήδη από την αγγλική τηλεόραση), η θρυλική αυτή περσόνα συνεχίζει να τα κάνει όλα μπάχαλο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, δεν απαιτείται καν η φυσική του παρουσία. Αρκεί η πολιτιστική κληρονομιά που έχει αφήσει, μεταξύ αυτών και η παραλλαγή του εθνικού ύμνου του Καζακστάν. Ε λοιπόν, κάποιοι δεν γνωρίζουν τη διαφορά κι έκαναν την γκάφα του αιώνα.

Σε διεθνείς αγώνες σκοποβολής στο Κουβέιτ, η Μαρία Ντιμιτριένκο περιχαρής παρέλαβε το χρυσό της μετάλλιο και φουσκωμένη από περηφάνια και το χέρι στην καρδιά –όπως αρμόζει σε τέτοιες καταστάσεις- περίμενε να ακούσει τον εθνικό ύμνο της χώρας της. Αντί αυτού όμως, από τα μεγάφωνα του σταδίου άρχισε να ακούγεται η εξαιρετική κατά τα άλλα βερσιόν του Μπόρατ που φέρνει στο μυαλό όλων εκείνη την αμίμητη φιγούρα με το κίτρινο μαγιό.

Η πρωταθλήτρια από το Καζακστάν πάντως, υπέμεινε στωικά το μαρτύριο (δεν είναι και λίγο να ακούς πως οι πόρνες της πατρίδας σου είναι οι πιο καθαρές της περιοχής, με εξαίρεση ίσως το Τουρκμενιστάν) και απλά χαμογέλασε στο τέλος.
Αντίστοιχη αίσθηση του χιούμορ δεν έδειξαν και οι υπεύθυνοι της αποστολής του Καζακστάν που διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς τους διοργανωτές εισπράττοντας τουλάχιστον μια συγγνώμη.

Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που γίνεται μπάχαλο με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της συγκεκριμένης χώρας, αφού και λίγες εβδομάδες πριν αντί αυτού ακούστηκε το «La Vida Loca» του Ρίκι Μάρτιν. Μεταξύ των δύο, όμως, εμείς ψηφίζουμε «δαγκωτό» Μπόρατ.



Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x