Επικαιρότητα

Στο «στόχαστρο» της ΕΛ.ΑΣ. οι αντιασφυξιογόνες μάσκες

Νομική «φόρμουλα», προκειμένου να απαγορευθεί σε διαδηλωτές να φορούν αντιασφυξιογόνες μάσκες, εξετάζουν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Και αυτό γιατί, όπως αναφέρουν, τους κάνουν ιδιαίτερα «ανθεκτικούς» σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και οδηγεί σε σημαντική αύξηση - περίπου τριπλασιασμός - στην χρήση δακρυγόνων».

Νομική «φόρμουλα», προκειμένου να απαγορευθεί σε διαδηλωτές να φορούν αντιασφυξιογόνες μάσκες, εξετάζουν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Και αυτό γιατί, όπως αναφέρουν, τους κάνουν ιδιαίτερα «ανθεκτικούς» σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και οδηγεί σε σημαντική αύξηση - περίπου τριπλασιασμός - στην χρήση δακρυγόνων».

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι οι αντιεξουσιαστές που φορούν μαζικά αντιασφυξιογόνες μάσκες ουσιαστικά εξουδετερώνουν τα χημικά που ρίχνει η αστυνομία, δεν υποχωρούν, πετροβολούν διαρκώς τις διμοιρίες των ΜΑΤ και έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος τραυματισμού αστυνομικών αφού πλέον οι συγκρούσεις γίνονται σώμα με σώμα.

Τα αρμόδια στελέχη του yπουργείου Προστασίας του Πόλιτη ζήτησαν γραπτή ενημέρωση από αξιωματικούς άλλων ευρωπαικών χωρών - Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Σλοβακία και άλλες - σχετικά με τα αστυνομικά μέτρα και το νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο αντιμετωπίζουν την χρήση αντιασφυξιογόνων μασκών από άτομα που πρωταγωνιστούν σε επεισόδια.

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ μελετούν ακόμη από αυτήν την απαγόρευση να εξαιρεθούν εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x