Champions League

Καθάρισε για πλάκα…

Δικαίωσε απόλυτα τον τίτλο του φαβορί η Μπάγερν Μονάχου, η οποία στον πρώτο προημιτελικό μέσα στο Βελοντρόμ κέρδισε 2-0 την Μαρσέιγ και είναι ήδη με το ένα πόδι στους «4». Οι Βαυαροί πίεσαν, προηγήθηκαν με τον Γκόμεζ στο 44’, συνέχισαν να είναι καλύτεροι βάζοντας ένα δεύτερο με τον Ρόμπεν στο 69’ και πάτησαν φρένο, σκεπτόμενοι την Ρεάλ στα ημιτελικά και το γερμανικό πρωτάθλημα.

Δικαίωσε απόλυτα τον τίτλο του φαβορί η Μπάγερν Μονάχου, η οποία στον πρώτο προημιτελικό μέσα στο Βελοντρόμ κέρδισε 2-0 την Μαρσέιγ και είναι ήδη με το ένα πόδι στους «4».

Οι Βαυαροί πίεσαν, προηγήθηκαν με τον Γκόμεζ στο 44’, συνέχισαν να είναι καλύτεροι βάζοντας ένα δεύτερο με τον Ρόμπεν στο 69’ και πάτησαν φρένο, σκεπτόμενοι την Ρεάλ στα ημιτελικά και το γερμανικό πρωτάθλημα.

Εξάλλου, ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ είναι στο σπίτι τους και θέλουν πολύ να συμμετέχουν.



Με επιθετικές τάσεις από το πρώτο λεπτό ξεκίνησαν οι Γερμανοι στο Βελοντρόμ, που ήθελαν να δείξουν από νωρίς για ποιο λόγο θεωρούνται το φαβορί του ζευγαριού. Αφού το 4-2-3-1 της Μπάγερν, είχε παραταχθεί με αρκετά επιθετικό τρόπο. Εξάλλου, ήταν πολλές οι στιγμές, που σε κοντρόλ επίθεση οι Βαυαροί είχαν κοντά στην περιοχή της Μαρσέιγ 7 ποδοσφαιριστές!

Οι Γάλλοι κατάλαβαν γρήγορα τον στόχο των αντιπάλων τους και προσπαθούσαν να κλείσουν τους χώρους όσο καλυτέρα μπορούσαν, προσπαθώντας παράλληλα να εκμεταλλευτούν την κόντρα επίθεση. Και η αλήθεια είναι, πως τα κατάφεραν πολλές φορές κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Άλλωστε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία, ήταν για τους Μασσαλούς, αλλά ο Ρεμί στο 7’ αστόχησε με τον Νόιερ εξουδετερωμένο! Η Μπάγερν συνέχισε να το ψάχνει και οι Γάλλοι προσπαθούσαν να βρουν χώρο. Ευκαιρίες μεγάλες δεν υπήρχαν, αλλά η κλάση του Γκόμεζ στο 44’ σε συνάρτηση με την απώλεια του Μανταντά, έβαλαν τους Βαυαρούς μπροστά στο σκορ. Αφού το σουτ του επιθετικού της Μπάγερν ήταν καλό, αλλά όχι και άπιαστο…

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γάλλοι προσπάθησαν να ανέβουν πιο ψηλά για να πάρουν την κατοχή. Παρότι ισορρόπησαν, την κατοχή δεν κατάφεραν να την πάρουν, αφού το κέντρο της Μπάγερν ήταν ισχυρό. Με αποτέλεσμα, οι παίκτες του Ντεσάν να ανέβουν ακόμη πιο πολύ, αφήνοντας χώρο στους παίκτες του Χάινκες.

Οι οποίοι δεν εκμεταλλεύτηκαν με τον Γκόμεζ στο 59’ την μεγάλη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε, αλλά σίγουρα έστειλαν ένα μήνυμα. Που στην επόμενη φάση που τους έτυχε, δεν έμειναν απλά στο μήνυμα, αφού ο Ρόμπεν (69’) με έξοχο πλασέ έκανε το 2-0 για τους Βαυαρούς. Η συνέχεια του παιχνιδιού είχε τους γηπεδούχους μουδιασμένους να προσπαθούν να μειώσουν και τους Γερμανούς να είναι συντηρητικοί αφού είχαν πετύχει αυτό που ήθελαν, χωρίς μεγάλη, είναι η αλήθεια, δυσκολία.



Μαρσέιγ (Ντεσάν): Αντράντε, Αθπιλικουέτα, Φανί, Ενκουλού, Μορέλ, Ντιαρά(71’ Σεϊρού), Εμπιά, Αμαλφιτανό, Βαλμπουενά, Α.Αγιού, Ρεμί

Στον πάγκο: Μπρασιλιανό, Τραορέ, Καμπορέ, Μπραντάο, Ζινιάκ, Τ,Αγιού

Μπάγερν (Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Αλάμπα, Κρος (63’Τίμοστσουκ), Γκουστάβο, Ρόμπεν, Μίλερ (70’ Σβαινστάιγκερ), Ριμπερί (78’ Πράνιτς), Γκόμεζ

Στον πάγκο: Μπουτ, Ραφίνια, Κοντέντο, Όλιτς

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x