Επικαιρότητα

Αεροπορική τραγωδία!

Ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος κατέπεσε και συνετρίβη νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή Τιουμέν της Σιβηρίας. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, επέβαιναν συνολικά 43 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά. Συγκεχυμένες μέχρι στιγμής πληροφορίες, κάνουν λόγο για εννέα έως έντεκα επιζήσαντες που μεταφέρονται στα νοσοκομεία. Χαρακτηριστικά το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μεταδίδει ότι «οι περισσότεροι από τους 43 επιβαίνοντες είναι νεκροί».

Ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος κατέπεσε και συνετρίβη νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή Τιουμέν της Σιβηρίας. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, επέβαιναν συνολικά 43 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά.

Συγκεχυμένες μέχρι στιγμής πληροφορίες, κάνουν λόγο για εννέα έως έντεκα επιζήσαντες που μεταφέρονται στα νοσοκομεία.

Χαρακτηριστικά το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μεταδίδει ότι «οι περισσότεροι από τους 43 επιβαίνοντες είναι νεκροί».

Η επαφή του δικινητήριου αεροσκάφους ATR-72 της εταιρείας «Utair» με τον πύργο ελέγχου διακόπηκε λίγο μετά την απογείωσή του από το Τιουμέν, περίπου 2.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Κάτοικοι που έφτασαν πρώτοι στην περιοχή είπαν ότι αντίκρισαν φλεγόμενα συντρίμμια, νεκρούς και βαριά τραυματίες.

Το ATR 72 είναι ένα δικινητήριο ελικοφόρο αεροσκάφος μικρών αποστάσεων, κατασκευασμένο στην Ιταλία και την Γαλλία από τον όμιλο ATR. Έχει χωρητικότητα μέχρι 72 επιβάτες σε διαμόρφωση μίας θέσης. Τα περισσότερα αεροσκάφη αυτού του τύπου διαθέτει η αμερικανική εταιρία American Eagle Airlines.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x