Stoiximan Super League

Ζητείται ελπίδα

Σειρά επαφών με τους μετόχους, αρχίζοντας σήμερα από την κρισιμότερη με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, θα έχουν από σήμερα οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού αναζητώντας λύση για την ΠΑΕ. Οι όροι των παλαιμάχων και η στάση των οργανωμένων που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις. Ικανοποίηση για τη νίκη επί του Άρη.

Σειρά επαφών με τους μετόχους, αρχίζοντας σήμερα από την κρισιμότερη με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, θα έχουν από σήμερα οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού αναζητώντας λύση για την ΠΑΕ. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου έχει ραντεβού με τον «Mr MIG» για να διαπιστώσει αν ο τελευταίος θα βάλει τα 1,7 εκατ. ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ανοίγοντας το δρόμο για σχηματισμό διοίκησης με πρωτοβουλία των παλαιμάχων.

Ο βετεράνοι του συλλόγου καταβάλλουν προσπάθειες, αλλά δεν θα πάρουν την ΠΑΕ άνευ όρων. Θα πρέπει να δεσμευτεί ο Γιάννης Βαρδινογιάννης πως θα επωμιστεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν για την ομάδα από τη ΓΗΠΕΛ, αλλά και να δεσμευτούν οι υπόλοιποι μέτοχοι ή ενδεχομένως κάποιοι νέοι επιχειρηματίες πως θα βάλουν χρήματα στην ομάδα. Ειδάλλως δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα η επιχείρηση σωτηρίας που έχουν αρχίσει οι παλαίμαχοι. Μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να έχουν γίνει επαφές με όλους τους μετόχους σε μία αναγνωριστική των προθέσεών τους προσπάθεια.

Την ίδια στιγμή, ο κόσμος της ομάδας περιμένει τις εξελίξεις. Στη χθεσινή γενική συνέλευση, ο Ενιαίος Φορέας αποφάσισε να περιμένει τις επαφές των παλαιμάχων μέχρι την Τετάρτη κι αν δεν υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα, οι οργανωμένοι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Όλα αυτά κι ενώ στις τάξεις της ΠΑΕ δεν υπάρχει αισιοδοξία πως θα αποφευχθεί ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός. Η προθεσμία της UEFA για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών έχει εκπνεύσει και ο φάκελος που θα σταλεί την Τετάρτη στην Ελβετία θα είναι ελλιπής. Η διοίκηση ποντάρει στον πρότερο έντιμο βίο της ΠΑΕ και την ξαφνική παραίτηση του ΔΣ για να αλαφρύνει τη θέση της.

Περιμένουν την απόφαση

Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται η απόφαση για την τύχη της έφεσης που άσκησε ο Παναθηναϊκός για την τιμωρία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» έχουν μάλλον συμβιβαστεί με την ιδέα πως δεν γλιτώνουν την αφαίρεση βαθμών, τριών για το τρέχον και δύο για το επόμενο πρωτάθλημα, αλλά αισιοδοξούν πως το πρόστιμο (252.000 ευρώ) θα μειωθεί και θα υπάρξει κάποια έκπτωση στην τιμωρία τεσσάρων ματς κεκλεισμένων των θυρών (προκειμένου να παίξουν με κόσμο στα play offs).

Έδειξε χαρακτήρα

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του Παναθηναϊκού για τη νίκη επί του Άρη. Παρότι αγωνίζονταν χωρίς κόσμο και τον Νίκο Σπυρόπουλο μετά την αποβολή του στο 59’, αλλά έχοντας να αντιμετωπίσουν και την απογοήτευση από τις εξελίξεις στην ΠΑΕ, οι «πράσινοι» επικράτησαν 1-0. Στόχος είναι το απόλυτο μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, ώστε να ξεκινήσουν τα play offs με το μεγαλύτερο δυνατό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων ομάδων που θα λάβουν μέρος στο «μίνι πρωτάθλημα». Αν άρχιζαν σήμερα τα play offs (κι εφόσον αφαιρεθούν οι τρεις βαθμοί από τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό), ο Παναθηναϊκός θα είχε δύο βαθμούς έναντι μηδενός των Ατρομήτου, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Πλέον η προσοχή στρέφεται στο ματς της ερχόμενη Κυριακής με τον Πανιώνιο, που θα γίνει ξανά χωρίς κόσμο στο ΟΑΚΑ. Ο Κώστας Κατσουράνης και ο Γιόσου Σαριέγκι εξέτισαν την τιμωρία τους κι επιστρέφουν, ενώ θα λείψει ο Νίκος Σπυρόπουλος μετά τη χθεσινή αποβολή του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x