Κώστας Νικολακόπουλος

Με τον Ολλανδό δεν χάνει ούτε από τον Μουρίνιο στο Καραϊσκάκη

Πω πω πω. Τι ήταν αυτός ο Ολλανδός κόρακας ρε παιδιά χθες στη Βαρκελώνη. Με αυτόν έτσι μέσα στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός δεν χάνει του χρόνου ούτε από τον Μουρίνιο-όπου κι αν βρίσκεται! Στη Ρεάλ η, οπουδήποτε αλλού.

Πω πω πω. Τι ήταν αυτός ο Ολλανδός κόρακας ρε παιδιά χθες στη Βαρκελώνη. Με αυτόν έτσι μέσα στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός δεν χάνει του χρόνου ούτε από τον Μουρίνιο-όπου κι αν βρίσκεται! Στη Ρεάλ η, οπουδήποτε αλλού.

Ο άνθρωπος είναι ψυχρός εκτελεστής. Δεν σταματούσε ούτε στο 3-1. Άσε ρε, λέει, να γίνει κανένα 3-2 από τη Μίλαν και μετά να τρέχουμε και για άλλα εγκλήματα. Μετά μιλάμε ότι έχουμε στην Ελλάδα διαιτητές. Ποιος Έλληνας διαιτητής φίλοι μου θα έκανε τέτοια πράγματα; Κι αυτός παίζει για εισιτήριο στα ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ και δεν μασάει. Ρε εν ψυχρώ ολόκληρη Μίλαν του Μπερλουσκόνι. Πω πω πω.

Εντάξει ήξερα ότι θα παίξει Μπάρτσα, αλλά ακόμη κι εγώ δεν το περίμενα έτσι. Αυτός ξεπέρασε κάθε όριο. Και λέω «ακόμη κι εγώ», γιατί τους έχω όλους φακελωμένους. Όμως συνήθως κάποια προσχήματα τα κρατάνε. Ήξερα ότι θα παίξει Μπάρτσα, αλλά όχι έτσι. Και το ήξερα για τον απλούστατο λόγο ότι έχει παίξει άλλες τρεις φορές Μπαρτσελόνα, με τον ίδιο… παρονομαστή, ας το πούμε έτσι: 2-0 την Πόρτο εντός, 2-0 την Ντιναμό Κιέβου εντός κι 1-1 με την Στουτγκάρδη εκτός έδρας σε πρώτο από δύο αγώνες νοκ άουτ.

Και ξέρω πολύ καλά και τα αποτελέσματα της Μπαρτσελόνα με Ολλανδούς διαιτητές γενικά την τελευταία δεκαετία, που κρατάω στοιχεία για τα κοράκια. Εκτός λοιπόν από αυτές τις τρεις νίκες και το Χ εκτός έδρας, η Μπάρτσα σε άλλα οκτώ παιχνίδια με Ολλανδούς ρέφερι είχε: 5-0 τη Βασιλεία εκτός, 2-0 τη Ρέιντζερς εντός, 1-0 τη Σέλτικ εντός (και πρόκριση σε νοκ άουτ ματς), 5-0 τον ΠΑΟ εντός, 2-0 την Ουντινέζε εκτός, 3-1 τη Γαλατασαράι εντός, 2-0 τη Νιούκαστλ εκτός, 1-0 τη Γαλατασαράι εκτός.

Σύνολο, σε 12 αγώνες, 11 νίκες και μία ισοπαλία πρόκριση. Θα μου πείτε σιγά τους αντιπάλους που καθάριζε με Ολλανδούς-για τα δεδομένα Μπάρτσα. Ε, όταν ήρθε η ώρα και χρειάστηκε, είδαμε τον Ολλανδό και με πιο δυνατό αντίπαλο. Στεγνό καθάρισμα.

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x