TV

Είδαμε το πρώτο επεισόδιο του Game Of Thrones

Τέτοια μαζική μανία με σειρά είχε να πιάσει το ελληνικό κοινό από την εποχή του Lost. Κι όμως το Game of thrones τα κατάφερε σε μία μόνο σεζόν. Η πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου της σειρά έγινε στην Αμερική το βράδυ της Κυριακής, με την Nova να φέρνει το κάθε επεισόδια στην Ελλάδα 48 ώρες μετά.

Τέτοια μαζική μανία με σειρά είχε να πιάσει το ελληνικό κοινό από την εποχή του Lost. Κι όμως το Game of thrones τα κατάφερε σε μία μόνο σεζόν.

Η πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου της σειρά έγινε στην Αμερική το βράδυ της Κυριακής, με την Nova να φέρνει το κάθε επεισόδια στην Ελλάδα 48 ώρες μετά.

Τρεις συντάκτες του sport-fm.gr είδαν το πρώτο επεισόδιο και παρουσιάζουν τις σκέψεις τους. Καλά για να λέμε την αλήθεια, παραπάνω από τρεις το είδαν αλλά μόνο τρεις έγραψαν.

Μη φανταστείτε τίποτα βαθυστόχαστες αναλύσεις. Ούτε spoiler.

Είδες! Δεν έμαθες;
Φλώρα Μιχαλοπούλου

Όσοι περίμεναν δράκους να ξεχύνονται με λύσσα και να βάζουν φωτιές παντού, σκληρές συγκρούσεις Σταρκ και Λάνιστερ στο πεδίο της μάχης, night watchers να παλεύουν με white walkers στις παρυφές του Τοίχους… μάλλον απογοητεύτηκαν. Η έναρξη του πολυαναμενόμενου δεύτερου κύκλου της σειράς Game of Thrones δεν περιελάμβανε τίποτα από όλα αυτά!

Αντ’ αυτού το πρώτο επεισόδιο μας «έμπασε» ξανά στα κόλπα με το μαλακό. Αρχικά παρουσιάζοντάς μας νέα πρόσωπα, όπως ο Στάνις Μπαράθεον και η Μελισάνδρη και φυσικά θυμίζοντας μας τα παλιά. Ανθρώπους που αγαπάμε να μισούμε όπως ο Βασιλιάς Τζόφρι, και άλλους που δεν ξέρουμε –ακόμα τουλάχιστον- αν πρέπει να αγαπάμε ή να μισούμε όπως ο Littlefinger.

Εξάλλου η επιτυχία της σειράς, πέραν του… υπερθεάματος βασίζεται στους πολυεπίπεδους χαρακτήρες της. Καθώς παρότι μιλάμε για έναν κόσμο παραμυθένιο και πολύ μακρινό σε εμάς ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί με κάποιον από τους πολλούς πρωταγωνιστές ή να αναγνωρίσει σε κάποιον από αυτούς ένα οικείο του πρόσωπο.

Παράλληλες ιστορίες χτίζονται σταδιακά. Με υπομονή. Σκοπός τους; Να μένουμε σε αναμμένα κάρβουνα βδομάδα με τη βδομάδα μέχρι να τσουρουφλιστούμε… Ό,τι δηλαδή συνέβη πάνω κάτω και με την πρώτη σεζόν και ό,τι συμβαίνει με κάθε επιτυχημένη σειρά που σέβεται τον εαυτό της!

Έρχεται η σειρά σου ρε «κωλόπαιδο»
Μιχάλης Ηλιού

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως πολλοί θα συμφωνήσετε με αυτόν τον τίτλο. Ο λόγος για τον Τζόφρι Μπαράθεον, ο κακομαθημένος βασιλιάς της τηλεοπτικής σειράς, Game of Thrones. Επιτέλους, η αναμονή για τo πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν έλαβε τέλος και περιμένουμε με ακόμη περισσότερη αγωνία το επόμενο, αλλά το «κόλλημα» που έχω με τον ανεκδιήγητο αυτόν τύπο, δεν έχει σβήσει.

Αρχικά, χάρηκα ιδιαίτερα που τον είδα να ξανατρώει χαστούκι. Η μητέρα του και αντι-βασίλισσα, Σέρσι Μπαράθεον-Λάνιστερ του έδωσε μια γερή σφαλιάρα μπας και συνέλθει αλλά εκείνος δεν…

Την «έχει δει» βασιλιάς και καλά, και νομίζει πως ότι θέλει θα του περνάει. Αμ δε!



Ο Τίριον Λάνιστερ επέστρεψε στην χώρα του Βασιλιά έτσι ώστε να βάλει στον Τζόφρι τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι. Περισσότερο αποφασισμένος από ποτέ, ο Νάνος είναι πλέον το δεξί χέρι του Βασιλιά και η σειρά του «κωλόπαιδου» να πληρώσει τα σπασμένα, έρχεται. Κάτι που θα χαρεί όλη η υφήλιος!

Να σημειώσω κάπου εδώ πως δεν πρόκειται για κάποιου είδους spoilerιά αλλά για ευχή των απανταχού φανατικών του Game of Thrones.

Καλύτερη σκηνή του πρώτου επεισοδίου διαλέγω εκείνη με την Σέρσι Μπαράθεον-Λάνιστερ και τον «Μικροδάχτυλο» που του έκανε επίδειξη δύναμης. Τελικά, η γνώση είναι δύναμη ή η δύναμη είναι δύναμη;

The Night is dark and full of terrors
Θανάσης Ράλλης

Αν ψάχναμε ατάκα που θα αντικαταστήσει τον «Winter is coming» τη βρήκαμε. Αν ψάχνουμε αντικαταστάτες του Νεντ, του Ντρόγκο και του Βασιλιά Μπαράθεον, το πρώτο επεισόδιο μας έκανε σαφές ότι δεν θα τους βρούμε. Η σειρά αλλάζει. Τα νέα πρόσωπα πρέπει να βρουν τη θέση τους σε αυτή και ο τρόπος που το «The North Remembers» μας κάνει την εισαγωγή στο πιο διευρυμένο «σύμπαν» χαρακτήρων είναι ιδανικός.

Κάποια πράγματα βέβαια δεν αλλάζουν. Όπως το γεγονός ότι ο Τζόφρι είναι το πιο μισητό πρόσωπο που έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτική σειρά.

Η πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν ανέδειξε όλα αυτά τα στοιχεία που μας έκανε να την αγαπήσουμε εξ’ αρχής. Προσήλωση στους χαρακτήρες, προσήλωση στις καταστάσεις, προσήλωση στα συναισθήματα που δημιουργούνται. Και ναι, ήταν ένα απολαυστικό πρώτο επεισόδιο. Με στιγμές που θα μας μείνουν. Όπως η επίδειξη δύναμης της Σέρσεϊ στον Littefinger και η απόδειξη ότι οι λύκοι θα μεγαλώσουν πολύ περισσότερο από όσο οι λιγότερο υποψιασμένοι περίμεναν. Η ιστορία είναι αλήθεια ότι δεν προχώρησε πάρα πολύ αν εξαιρέσουμε την είσοδο του Στάνις που έγινε με τον πιο πειστικό τρόπο. Μπορεί να μην έχει συγκεντρώσει τον στρατό του αδερφού του, αλλά ασπάζεται ένα πιο cool θεό που όπως όλα δείχνουν μπορεί να αλλάζει τα ποτήρια με το κρασί που περιέχουν δηλητήριο.

Τέτοιου τύπου μαγεία είναι πάντα χρήσιμη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x