Τεχνολογία

Παρουσίαση του νέου Xperia S

Πριν από μερικούς μήνες η Sony αποφάσισε να εξαγοράσει το ποσοστό της Ericsson από τη κοινοπραξία των δυο εταιρειών για το κομμάτι των smartphones και πλέον έχει τον απόλυτο έλεγχο της εταιρείας. Όλα τα νέα smartphones λοιπόν έρχονται απSony με την εταιρεία να χρησιμοποιεί στην ονοματολογία τη λέξη XPERIA, ακολουθούμενη από ένα γράμμα.

Πριν από μερικούς μήνες η Sony αποφάσισε να εξαγοράσει το ποσοστό της Ericsson από τη κοινοπραξία των δυο εταιρειών για το κομμάτι των smartphones και πλέον έχει τον απόλυτο έλεγχο της εταιρείας.

Όλα τα νέα smartphones λοιπόν έρχονται απSony με την εταιρεία να χρησιμοποιεί στην ονοματολογία τη λέξη XPERIA, ακολουθούμενη από ένα γράμμα.

Το XPERIA S είναι η κορυφαία πρόταση της εταιρείας, με το smartphone να κοστολογείται στα €599, μια τιμή που το φέρνει στα ίδια επίπεδα κόστους με τα υπόλοιπα high end μοντέλα των ανταγωνιστών της (Samsung, HTC, Apple, LG).

Το Xperia S είναι αναμφίβολα ένα όμορφο τηλέφωνο. Η εταιρεία έχει ακολουθήσει μια σχεδιαστική φιλοσοφία που έχει δανειστεί στοιχεία από τα υπόλοιπα προϊόντα της, με το μαύρο να είναι το μοναδικό χρώμα που χρησιμοποιείται.

Οι διαστάσεις του τηλεφώνου είναι ικανοποιητικές, αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για μια συσκευή που χρησιμοποιεί οθόνη διαγωνίου 4,3’’ με το μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψης να καλύπτεται από αυτή.

Η σχεδιαστική πινελιά που το ξεχωρίζει απόλυτα από τον ανταγωνισμό βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευής. Πρόκειται για μια διάφανη μπάρα που φωτίζεται όταν πατήσουμε κάποιο από τα τρια βασικά πλήκτρα ελέγχου.

Στη μπάρα αυτή μπορούμε να παρατηρήσουμε τα εικονίδια που αντιστοιχούν στα πλήκτρα και αφορούν στις λειτουργίες back, home και menu του λειτουργικού. Τα πλήκτρα ωστόσο δεν βρίσκονται στη μπάρα, αλλά ακριβώς από πάνω της, μπερδεύοντας αρχικά το χρήστη.

Επιπλέον, για κάποιο λόγο που μας είναι άγνωστος, απαιτείται ιδιαίτερα μεγάλη πίεση, σε σχέση με ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, για να ενεργοποιηθούν οι λειτουργίες τους, παρόλο που δεν είναι φυσικά πλήκτρα αλλά αφής.

Ευτυχώς πάντως, το κινητό κάνει μια μικρή δόνηση μόλις πατηθεί σωστά το κάθε πλήκτρο οπότε και ο χρήστης αντιλαμβάνεται ότι η εντολή του καταχωρήθηκε.

Κάτω από τη διάφανη μπάρα υπάρχει χαραγμένο το λογότυπο XPERIA, ενώ στο πάνω μέρος της συσκευής υπάρχει το λογότυπο της Sony, ανάμεσα από τη μπροστινή κάμερα και το Led ενημέρωσης που αξιοποιείται είτε για τη φόρτιση είτε για τις άλλες λειτουργίες ειδοποιήσεων της συσκευής. Η πίσω επιφάνεια πάλι είναι κυρτή και κατασκευασμένη από πλαστικό, όπως άλλωστε το σύνολο της συσκευής.

Το καπάκι αφαιρείται μόνο για να δώσει πρόσβαση στη θύρα micro SIM, αφού τελικά η μπαταρία είναι βιδωμένη στο εσωτερικό του XPERIA S και δεν είναι δυνατή η αλλαγή της. Στο εξωτερικό τμήμα της συσκευής θα βρούμε δυο ακόμα θύρες, οι οποίες κρύβονται πίσω από αποσπώμενα καπάκια, με τη μια να είναι η mini USB που χρησιμοποιείται για τη φόρτιση ή και τη σύνδεση με τον υπολογιστή και την άλλη να είναι μια micro HDMI που προσφέρει σύνδεση με τηλεοράσεις.

Όσον αφορά στα πλήκτρα, το power βρίσκεται στο πάνω αριστερό μέρος, δίπλα στην έξοδο των ακουστικών, ενώ στο δεξί πλευρό έχουμε το volume control αλλά και ένα πλήκτρο αφιερωμένο σην ενσωματωμένη κάμερα των 12Mpixel .

Το πλήκτρο έχει δυο θέσεις πατήματος, με την πρώτη θέση να εστιάζει και συνεχίζοντας το πάτημα να γίνεται η λήψη της φωτογραφίας.

Φυσικά, τα πλήκτρα του volume control ελέγχουν το ψηφιακό zoom όταν έχουμε ενεργοποιημένη τη κάμερα, το οποίο λειτουργεί και κατά τη βιντεοσκόπηση.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x