Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Και η κόρη του περιπτερά ψηφίζει Μπίγαλη!

Μέχρι τώρα σου μίλησαν πολλοί. Και σου μίλησαν επί το πλείστον απαξιωτικά. Μπερδεμένοι από την πολυδιάσπαση, αγχωμένοι από την έλλειψη πολιτικών επιλογών, απογοητευμένοι από την απουσία ορθού λόγου.

Μέχρι τώρα σου μίλησαν πολλοί. Και σου μίλησαν επί το πλείστον απαξιωτικά. Μπερδεμένοι από την πολυδιάσπαση, αγχωμένοι από την έλλειψη πολιτικών επιλογών, απογοητευμένοι από την απουσία ορθού λόγου.

Σου μίλησαν πολλοί. Και θα σου μιλήσουν ακόμα περισσότεροι. Για ψευτοδιλήμματα και στρεβλώσεις, για κινήσεις εντυπωσιασμού και φιλοτομαριστές που τρέχουν τελευταία στιγμή να ντυθούν τον κοινοβουλευτικό μανδύα. Για αδιέξοδες πολιτικές, για την αναζήτηση της κατεύθυνσης, μια πυξίδα που θα βοηθήσει τον οργισμένο ψηφοφόρο να πορευθεί σωστά και όχι απλώς εκτονωτικά.

Οι πολλοί που σου μίλησαν, σε λίγο θ’ αρχίσουν να κραυγάζουν. Μαζί με τις κραυγές θα κρατάνε στα χέρια τους και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Στρακαστρούκες μιας χρήσης, ετερόφωτες, μέσω των οποίων θα προσπαθήσουν να σε πείσουν να πας κοντά τους. Ο ένας θα σου πει για τον τάδε καταξιωμένο ηθοποιό «που ήρθε η ώρα να μεταπηδήσει από το σανίδι του θεάτρου στην πολιτική σκηνή με την ίδια επιτυχία», ο άλλος θα σου δείξει το πάλαι ποτέ σεξ σίμπολ που ζητάει την ψήφο σου «γιατί είναι καιρός ν’ αρχίσουν να γίνονται πράγματα», ο τρίτος θα κουνήσει μπροστά στη μούρη σου τον γνωστό μεγαλοδημοσιογράφο που «ξέρει αυτός και ξέρει» και ούτω καθεξής.

Θα σου μιλήσουν πολλοί για πολλά. Θα σε γλυκάνουν με τα λόγια τους, θα σε κανακέψουν, θα κάνουν οτιδήποτε προκειμένου να πας με τα νερά τους. Θα σου τάξουν λαγούς με πετραχήλια και κούνελους με εγκόλπια. Θα δελεαστείς, μην ξεγελιέσαι. Είναι γλυκό το πιοτό της αμαρτίας. Θα το σκεφτείς να «ξανακυλήσεις». Θα περάσει από το μυαλό σου η επιστροφή στην παραδοσιακή ψήφο γιατί ασυναίσθητα σου δημιουργεί αισθήματα ασφάλειας, κάπως σαν το αμνιακό υγρό της μήτρας. Όχι όμως. Όχι αυτή τη φορά.

Γιατί αυτή τη φορά ξέρεις ότι υπάρχει κι άλλη επιλογή. Γιατί αυτή τη φορά ξέρεις ότι έχεις στο πλευρό σου έναν πραγματικό αγωνιστή, σπλάχνο από τα σπλάχνα του λαού. Γιατί ξέρεις ότι τώρα είναι η ώρα του. Γιατί ξέρεις ότι μόνο μέσω εσού θα του δοθεί η ευκαιρία να γράψει ιστορία. Γιατί τώρα που τον χρειάζεσαι, αυτός δεν δείλιασε, μόνο αποφάσισε να ορθώσει ανάστημα και να αναμετρηθεί με τους παραδοσιακούς πολιτικούς ταγούς. Και θα τους κερδίσει, να είσαι βέβαιος. Γιατί εσύ θα του δώσεις τη δυνατότητα να το κάνει, εκλέγοντάς τον πανηγυρικά στη Βουλή.

Και κάτι ακόμα: Μη γελιέσαι, αυτό δεν είναι πολιτική προτροπή με εμφανή σκοπό επηρεασμού. Είναι η αλήθεια που, πλέον, γνωρίζεις. Και γι’ αυτό ούτε δικαιούσαι να μην την κοινωνήσεις, ούτε σου επιτρέπεται να την αγνοήσεις.

Γιάννης Τσαούσης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x