Stoiximan Super League

Η επόμενη μέρα της ΑΕΚ…

… αν υπάρξει τέτοια και ο σύλλογος επιβιώσει αποφεύγοντας σε πρώτη φάση τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό κι εν συνεχεία τη διάλυση λόγω χρεών, προμηνύεται πολύ δύσκολη για την ομάδα. Κι αυτό γιατί αναπόφευκτα θα μειωθεί κι άλλο ο προϋπολογισμός και συνεπώς θα πέσει η ποιοτική στάθμη στην «Ένωση». Δείτε σε ποιο ύψος υπολογίζεται το μπάτζετ, τα συμβόλαια που λήγουν και που θα στηριχτεί η ΑΕΚ.

… αν υπάρξει τέτοια και ο σύλλογος επιβιώσει αποφεύγοντας σε πρώτη φάση τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό κι εν συνεχεία τη διάλυση λόγω χρεών, προμηνύεται πολύ δύσκολη για την ομάδα.

Κι αυτό γιατί αναπόφευκτα- εκτός κι αν προκύψει από το πουθενά ένας μεγάλος επενδυτής που θα ρίξει πολλά χρήματα όχι απλώς για να μπαλώσει τις τρύπες που θα βρει, αλλά και για να δημιουργήσει μία ισχυρή ομάδα-η διοίκηση της ΠΑΕ θα υποχρεωθεί να μειώσει κι άλλο τον προϋπολογισμό της. Κάτι που σχεδόν πάντα συνεπάγεται τη συρρίκνωση και της ποιότητας του ρόστερ.

Εκτιμάται πως η ΑΕΚ του «υλικού» των 15 εκατ. ευρώ τη σεζόν 2009/10 και των 11 εκατ. ευρώ της φετινής περιόδου, την επόμενη περίοδο δεν θα στοιχίζει πολύ περισσότερο από 5 εκατ. ευρώ. Δεν γίνεται διαφορετικά! Τα «βαριά» συμβόλαια και οι ηχηρές μεταγραφές αποτελούν πολυτέλειες που πλέον ανήκουν στο παρελθόν και η «Ένωση» αναγκαστικά θα στηριχτεί στο νέο «αίμα» από τις ακαδημίες της και στην ελπίδα πως θα βρει στην αγορά φθηνούς και καλούς παίκτες για να τους πλαισιώσουν.

Όσο για το υπάρχον ρόστερ, ελάχιστοι παίκτες θα παραμείνουν στην ομάδα. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος έχει προαναγγείλει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση μετά το Euro 2012, ενώ πιθανότατα το ίδιο θα κάνει και ο Τραϊανός Δέλλας. Ελεύθεροι μένουν επίσης οι Νίκος Γεωργέας, Παντελής Καφές και Αντώνης Ρίκκα. Το συμβόλαιο του Κώστα Μανωλά λήγει και μόνο ένα θαύμα θα τον κρατήσει στην ΑΕΚ, ενώ το ίδιο ισχύει με τον Χοσέ Κάρλος, τον Φαμπιάν Βάργκας και τον Στιβ Μπέλεκ (που είναι δανεικός από την Ουντινέζε).

Με συμβόλαιο δεσμεύονται οι Αραμπατζής (2013), Κωνσταντόπουλος (2013), Κοντοές (2014), Καράμπελας (2013), Χέλγκασον (2014), Εγγλέζου (2014), Αργυρίου (2014), Μπουγαΐδης (2014), Λεονάρντο (2013), Φούντας (2014), Γκερέιρο (2013), Μάκος (2014), Λαγός (2013), Τσίτας (2014), Σιαλμάς (2013), Γκούντγιονσεν (2013), Κλωναρίδης (2014) και Βλάχος (2015).

Ασφαλώς δεν αποκλείονται (μάλλον, δε, είναι πολύ πιθανές) πωλήσεις παικτών που μπορούν να φέρουν χρήματα, όπως οι Μάκος και Λεονάρντο, ενώ αντίστοιχα δεν είναι καθόλου βέβαιη η παραμονή όσων έχουν μεγάλα συμβόλαια (π.χ. Γκούντγιονσεν και Γκερέιρο).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x