Ελλάδα

Με συνοπτικές διαδικασίες…

Αφού «καθάρισε» το ματς από το πρώτο… δίλεπτο, ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ, στο ΣΕΦ, με σκορ 81-53, ξεκινώντας νικηφόρα στα play offs της Α1 για τις θέσεις 1-8. Μόλις από το δεύτερο δεκάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν «χτίσει» μία διαφορά 30 πόντων, με αποτέλεσμα να σκέφτονται ήδη τη ρεβάνς στην Πυλαία. Πρώτοι σκόρερ των Πειραιωτών, με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, οι Άντιτς και Σπανούλης με 18 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Αφού «καθάρισε» το ματς από το πρώτο… δίλεπτο, ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ, στο ΣΕΦ, με σκορ 81-53, ξεκινώντας νικηφόρα στα play offs της Α1 για τις θέσεις 1-8.

Μόλις από το δεύτερο δεκάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν «χτίσει» μία διαφορά 30 πόντων, με αποτέλεσμα να σκέφτονται ήδη τη ρεβάνς στην Πυλαία.

Πρώτοι σκόρερ των Πειραιωτών, με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, οι Άντιτς και Σπανούλης με 18 και 12 πόντους αντίστοιχα, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ντικούδης, ο οποίος ήταν ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό πόντων (10).

Το ματς

Ούτε που… έβλεπαν το καλάθι οι παίκτες του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, όπου μετρούσαν μόλις μία προσπάθεια – και αυτή άστοχη-, με το σκορ να είναι στο 14-0, μέσα σε περίπου τρία λεπτά. Σημαντικό ρόλο σε αυτό, έπαιξε η όρεξη που έδειξε ο Ολυμπιακός αρχικά στην άμυνα και στη συνέχεια η διάθεσή του να τρέξει στην επίθεση. Το ματς δεν έχριζε… σχολιασμού από την πρώτη περίοδο, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 34-6 και τους «ερυθρόλευκους» να υπερτερούν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες.

Μόλις λίγα δευτερόλεπτα κύλησαν στο δεύτερο δεκάλεπτο και ο Ολυμπιακός πήγε τη διαφορά στους 30 πόντους (36-6). Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν με την ίδια διάθεση, ωστόσο αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας έξω από τα 6,75μ. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο +36 (57-21), με τον ΠΑΟΚ από την άλλη να μην επαναλαμβάνει την κάκιστη εμφάνιση της πρώτης περιόδου, πετυχαίνοντας 15 πόντους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός είχε κατεβάσει την ταχύτητά του, με αποτέλεσμα το σκορ να μην ξεφύγει ακόμη περισσότερο. Όμως, ο ΠΑΟΚ παρά το γεγονός πως βρήκε πιο πολλούς διαδρόμους για το καλάθι, δεν κατάφερε να «ροκανίσει» περισσότερο τη διαφορά, με το σκορ στην τρίτη περίοδο να διαμορφώνεται στο 72-37. Ίδιο σκηνικό και στην τελευταία περίοδο, με τον Τσακαλέρη να ρίχνει –ύστερα από πολύ ώρα- τη διαφορά, κάτω από τους 30 πόντους (72-43). Καμία… εντυπωσιακή αλλαγή δεν έγινε μέχρι το τέλος του ματς, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν το ροζ φύλλο με σκορ 81-53.

Τα δεκάλεπτα: 34-6, 57-21, 72-37, 81-53

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Λο 4, Άντιτς 18 (4τρ., 9 ριμπ.), Σπανούλης 12 (3τρ., 7 ασίστ), Βασιλόπουλος 4, Ντόρσεϊ 6, Κέσελ 4, Γκετσεβίτσιους 3 (1), Πρίντεζης 10 (2), Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης 4, Σλούκας 5 (1).

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπόγιοβιτς 4, Στίγκερς 3 (1), Αράπης 2, Άλεξιτς 6 (1), Ντούβνιακ 1, Ντικούδης 10, Πέτγουεϊ, Παππάς 6, Γιαννακίδης 3 (1), Καλλές 7, Καλαμπάκας 7 (1), Τσακαλέρης 4.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x