Stoiximan Super League

Κάτοικος Σουπερ Λίγκας η Κέρκυρα

Στα σαλόνια της Σουπερ Λίγκας θα παραμείνει και τη νέα περίοδο η Κέρκυρα. Οι Φαίακες πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας από τον Άρη (1-1) και σε συνδυασμό με τις ήττες των Εργοτέλη και Παναιτωλικού σώθηκαν στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Ιωάννου έβαλε μπροστά την ομάδα του στο 24’ με αυστηρό πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Παππάς ενώ ο Ακόστα ισοφάρισε για τους «κίτρινους».

Στα σαλόνια της Σουπερ Λίγκας θα παραμείνει και τη νέα περίοδο η Κέρκυρα. Οι Φαίακες πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας από τον Άρη (1-1) και σε συνδυασμό με τις ήττες των Εργοτέλη και Παναιτωλικού σώθηκαν στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Ιωάννου έβαλε μπροστά την ομάδα του στο 24’ με αυστηρό πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Παππάς ενώ ο Ακόστα ισοφάρισε για τους «κίτρινους».



Η Κέρκυρα μπήκε ορεξάτη στον αγωνιστικό χώρο αφού ήταν κι εκείνη που «καιγόταν» περισσότερο για τη νίκη. Οι Φαίακες είχαν τον έλεγχο του ματς και αυτό μεταφράστηκε σε μια καλή ευκαιρία μόλις στο 7’. Ο Τσίγκας άνοιξε την μπάλα για τον Καλαντζή, ο οποίος βρισκόταν σε καλή θέση μέσα στην περιοχή αλλά το δυνατό σουτ που έκανε, το απέκρουσε ο Σηφάκης. Ο Τσίγκας μετά από τρία λεπτά, σούταρε από μακριά αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ και στο 18’ ο Ιωάννου κατάφερε να κερδίσει τον Λαζαρίδη αλλά όχι και τον Σηφάκη που μπλόκαρε το πλασέ του.

Ο Άρης απάντησε στο 21’ όταν και ο Καπετάνος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Λαζαρίδης έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Αναστασόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά. Αν και οι «κίτρινοι» θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε και μάλιστα συνέβη το αντίθετο. Ο διαιτητής Παππάς υπέδειξε πέναλτι σε μια αρκετά αμφισβητούμενη φάση όταν και ο Λαζαρίδης έσπρωξε στην πλάτη τον Ιωάννου σε μια διεκδίκηση της μπάλας μέσα στη περιοχή. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και άνοιξε το σκορ για την Κέρκυρα.

Αυτό το γκολ λειτούργησε ευεργετικά για τον Άρη αφού τον ξύπνησε και οι παίκτες του Μασάδο άρχισαν να παίζουν μπάλα. Στο 29΄ ο Ούμπιντες έπιασε ένα καλό σουτ στην κίνηση, ο Λαζαρίδης στο 32’ πλάσαρε ψηλά άουτ αλλά η εστία της Κέρκυρας έμενε απαραβίαστη. Αυτά μέχρι το 37’ όταν και ο Ακόστα δέχθηκε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, βρήκε τον χώρο, σούταρε και ισοφάρισε για τον Άρη.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν εντελώς αγνώριστες σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Άρης και Κέρκυρα ήταν πιο προσεκτικοί στις κινήσεις τους, δεν έπαιρναν ρίσκα και στο πρώτο τέταρτο αναλώνονταν σε σκληρά μαρκαρίσματα. Οι «κίτρινοι» ήταν εκείνοι που έκαναν κάτι επιθετικά, αρχικά στο 62’ όταν ο Σολτάνι έκανε κούρσα προς την μικρή περιοχή αλλά προτίμησε να κάνει κάτι σαν σέντρα αντί να «πυροβολήσει» τον Αναστασόπουλο ενώ ο Αλγερινός ήταν και πάλι πρωταγωνιστής στο 65΄ όταν σούταρε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας της Κέρκυρα απέκρουσε.

Ο Άρης είχε τα «γκέμια» της αναμέτρησης αλλά η υπεροχή του δεν μετουσιώθηκε σε κάποια καλή φάση. Η Κέρκυρα από την άλλη πλευρά έδειχνε νευρικότητα στις κινήσεις της όσο περνούσε ο χρόνος και έχανε εύκολα την μπάλα. Όταν όμως από το ραδιοφωνάκι άκουσαν τα αποτελέσματα των υπόλοιπων αγώνων, οι Φαίακες ηρέμησαν αφού δεν χρειάστηκε να παλέψουν για ένα γκολ και όλα τελείωσαν ιδανικά για τους φιλοξενούμενους.


Άρης (Μασάδο): Σηφάκης, Παπαζαχαρίας, Μίσελ, Καστίγιο (46’ Σολτάνι), Τριανταφυλλάκος (86’ Κανούλας), Κοτσώνης, Πρίττας, Καπετάνος, Λαζαρίδης, Ούμπιντες, Ακόστα (78’ Τσουκάνης)

Στον πάγκο: Διούδης, Γιαννίτσης, Κατίδης.

Κέρκυρα (Καβακάς): Αναστασόπουλος, Κοντοδήμος, Βέντσελ, Γραμμόζης, Καλαντζής, Μίχος (15’ Ηλιάδης), Αγρίτης (46’ Μπάρκογλου), Μαϊστόροβιτς, Οσμάν, Ιωάννου, Τσίγκας (71’ Γιάντσης)

Στον πάγκο: Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου, Βενέτης, Λαμπρόπουλος.

Δείτε πως εξελίχθηκε το ματς:



Μιχάλης Ηλιού

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x