Νέα μοντέλα

Rapid το νέο Skoda

Τη Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου «Auto China 2012» διάλεξε η Skoda για να ανακοινώσει το όνομα του νέου της μοντέλου.

Τη Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου «Auto China 2012» διάλεξε η Skoda για να ανακοινώσει το όνομα του νέου της μοντέλου. Βέβαια, ως πρωτότυπο και με το κωδικό όνομα MissionL, το είχε παρουσιάσει πέρυσι τον Σεπτέμβριο στη Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Τώρα όμως, μπαίνει στην παραγωγή με το τελικό όνομα Rapid. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν στο τέλος του 2012, ενώ το 2013 με ορισμένες αλλαγές, ώστε να προσαρμοστεί στις ασιατικές απαιτήσεις, θα λανσαριστεί και στη μεγάλη αγορά της Κίνας.

«Αποτελεί μέρος της αναπτυξιακής μας στρατηγικής. Η Skoda έχει ήδη ξεκινήσει την επιθετική προϊοντική της πολιτική παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο κάθε 6 μήνες για τα επόμενα 3 χρόνια», ανακοινώσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της τσεχικής μάρκας μέλος του ομίλου VW, Δρ. Βίνφριντ Βάλαντ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της Skoda στο Πεκίνο. «Το νέο Rapid είναι το 7ο κατά σειρά μοντέλο μας. Αποτελεί δε, έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες στο στρατηγικό στόχο της Skoda για την επίτευξη 1.500.000 πωλήσεων μέχρι το 2018», επισήμανε καταλήγοντας.

Με την παρουσίαση του νέου Rapid, η Skoda προσφέρει ένα ελκυστικό με οικογενειακό προσανατολισμό μοντέλο που τοποθετείται στην ολοένα αυξανομένη κατηγορία μεταξύ της Fabia και της Octavia 5. Το πρωτότυπο MissionL αποτελεί ουσιαστικά τη βάση για το Rapid, του οποίου η τελική έκδοση δεν θα έχει σημαντικές αλλαγές. Πάντως, δεν αποκαλύφθηκε ακόμα το εσωτερικό του, μολονότι η Skoda αναφέρει ότι σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποίησε το έχει προσαρμόσει στις ανάγκες των Ευρωπαίων αγοραστών.

Το Rapid αναμένεται να εφοδιαστεί με όλα τα σύγχρονα μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου του ομίλου Skoda, ατμοσφαιρικά και υπερτροφοδοτούμενα.

Περισσότερα εν καιρώ, όταν θα έχουμε τη δημοσιογραφική παρουσίαση του μοντέλου.


Επιμέλεια: Δημήτρη; Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x