Stoiximan Super League

Τροχανάς: «ΑΕΚτζήδες και μη, ψηφίστε Βούρο»!

Την επιλογή του Γιάννη Βούρου προτείνει ανεπιφύλακτα στους ψηφοφόρους όλων των… ποδοσφαιρικών αποχρώσεων ο Μιχάλης Τροχανάς. Σε επιστολή του, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ σαρκάζει με τον δικό του περιγραφικό τρόπο τις τακτικές των κομμάτων και τις ρητορικές τους ενόψει κάλπης. Αφού υπενθυμίζει, λοιπόν, τη δράση του βουλευτή στο θέμα του γηπέδου της «Ένωσης», εξηγεί γιατί θα πρέπει να τον ψηφίσουν και φίλοι άλλων ομάδων.

Την επιλογή του Γιάννη Βούρου προτείνει ανεπιφύλακτα στους ψηφοφόρους όλων των… ποδοσφαιρικών αποχρώσεων ο Μιχάλης Τροχανάς.

Σε επιστολή του, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ σαρκάζει με τον δικό του περιγραφικό τρόπο τις τακτικές των κομμάτων και τις ρητορικές τους ενόψει κάλπης.

Αφού υπενθυμίζει, λοιπόν, τη δράση του βουλευτή στο θέμα του γηπέδου της «Ένωσης», εξηγεί γιατί θα πρέπει να τον ψηφίσουν και φίλοι άλλων ομάδων.


Αναλυτικά η επιστολή Τροχανά

«Υπάρχουν φήμες ότι τάχα θα πραγματοποιηθούν εθνικές εκλογές στις 6 Μαΐου 2012.

Μπα, ξεχάστε το, το «Ράδιο Αρβίλα» τις διαδίδει. Απλά ένα ποδοσφαιρικό ντέρμπι Μνημονιακός-Αντιμνημονιακός ορίστηκε για αυτή την ημερομηνία υπό την έξαρση συμπτωμάτων παλιμπαιδισμού ανώριμων παιδιών, που η Δημοκρατία, αυτοσαρκαζόμενη, τους χάρισε στα δέκατα όγδοα γενέθλιά τους ένα παιχνίδι play mobile που το λένε «δικαίωμα ψήφου».

Δυο μεγάλες πολιτικές ΠΑΕ που πτώχευσαν την Ελλάδα -η ΠΑΕ ΠΑΣΟΚ και η ΠΑΕ ΝΔ- που είχαν στήσει αντίστοιχες «παράγκες» διακυβέρνησης, κινδυνεύουν οι ίδιες τώρα με πτώχευση και την υποβάθμισή τους στην ερασιτεχνική κατηγορία. Νομοτέλειες, θα μου πείτε. Ερασιτέχνες ήταν πάντοτε και τώρα επέστρεψαν στην οικεία κατηγορία.

Όλα τα πολιτικά κόμματα απέκρυψαν μεθοδικά και χάριν των δικών του κομματικών συμφερόντων το καθένα, τη ζημιά που είχαν προκαλέσει στη χώρα μας και τις τραγικές στιγμές που περίμεναν το λαό μας στη γωνία, τις οποίες βιώνει με κομμένη την ανάσα σήμερα.

Tα πολιτικά κόμματα, παλαιά και νέα, δείχνουν ότι δεν συνειδητοποίησαν τις εγκληματικές ευθύνες τους και την τραγικότητα των στιγμών που ζούμε, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν την πορεία τους στην οδό «Αριβισμού».

Η υπερψήφιση ή καταψήφιση κομμάτων δεν πρόκειται να αλλάξει την νοοτροπία των αρχηγών τους, οι οποίοι σκέπτονται, αποφασίζουν και ενεργούν στα πλαίσια του… «κάρματος» που τους συνοδεύει.

Απαιτείται ένα σοκ, λοιπόν, για να ξυπνήσουν και ένα εξωτικό ξόρκι που θα άρει το αρχηγικό κάρμα της πολιτικής και των πολιτικών αρχηγών στη Χώρα μας.

Με τα αναμφισβήτητα δεδομένα ποδοσφαιροποίησης αυτών των εκλογών και της οίκοθεν νομοτέλειας ότι η κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα εμφανιστούν πάλι με το profile «βραδυπορειακός» και «ταλαιπωριακός», συνεργούσας και της ιδιότητάς μου να διαθέτω μόνον ποδοσφαιρική σκέψη, αποφάσισα να προτείνω ποδοσφαιρική λύση.

Φυσικά, ο φορέας εφαρμογής ποδοσφαιρικής λύσεως δεν μπορεί να είναι παρά μόνον οι… ποδοσφαιρόφιλοι ψηφοφόροι.

Ιδού η πρότασή μου, λοιπόν, και «δεν θέλω… ού ού ού»:

1.- Στη β' Περιφέρεια Αθηνών, μαζί με 4-5 πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που είναι έμπειροι πλέον πολιτικοί (ελπίζω) απαραίτητοι για το κόμμα τους και ικανοί να καθέξουν υπουργικές θέσεις στην όποια κυβέρνηση, είναι υποψήφιος και ο Γιάννης Βούρος, ένας ποδοσφαιρόφιλος που μοιράζεται το πάθος όλων όσων ανήκουμε σ' αυτή την «συνομοταξία».

Ως βουλευτής ο Γιάννης Βούρος, πέραν της ευρύτητας των ενδιαφερόντων του και των βουλευτικών καθηκόντων, έδρασε για την ομάδα του, την ΑΕΚ, με δυο άκρως αποδεδειγμένες επιτυχίες".

α. Με άψογες κοινοβουλευτικές διαδικασίες μόνο, πέτυχε την πιστοποίηση της εγγενούς νομιμότητας για την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ, που επί εννέα χρόνια ήταν ένας σωρός θλιβερών ερειπίων, έργο ανευθυνότητας κάποιων από εμάς τους Ενωσίτες.

β. Επέλεξε τη θεσμική διοίκηση και τον θεσμικό ανταγωνισμό των ομάδων, αντί των απαξιωμένων μεθόδων και τις χωρίς ίχνος πολιτισμού συγκρούσεις. Έτσι, αναδείχθηκε σε πρόεδρο της προσωρινής ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ του concept «ΘΕΜΕΛΙΟ 21».

γ. Ιδιαίτερα σημαντικό για το ήθος των πολιτικών είναι και το γεγονός ότι ο βουλευτής Γιάννης Βούρος αναλάμβανε να διεκπεραιώσει μόνον νόμιμους στόχους και δεν αναλώθηκε στον κλασικό «παραγοντισμό».

2.- Τι θα συμβεί αν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι -ανεξαρτήτως ομάδας- που έχουν αποφασίσει ή θα αποφασίσουν να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ στην β' Περιφέρεια Αθηνών έδιναν έναν από τους τέσσερις σταυρούς προτίμησης στον Γιάννη Βούρο;

Πρώτον, θα τον αναδείκνυαν σε πρώτο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και μάλλον γενικώς πρώτο στην β' Περιφέρεια της Αθήνας.

Δεύτερον, αυτή η ομαδική απόφαση περίπου 140.000 ψηφοφόρων που θα είναι οι ποδοσφαιρόφιλοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, ως πράξη παρέμβασης θα ήταν ένα ηχηρό χαστούκι, όχι μόνον στο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ αλλά σε όλα τα πολιτικά κόμματα.

Τρίτον, η κορυφαία είδηση στην Ευρώπη για τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών δεν θα ήταν «ποιο κόμμα πέτυχε τι» αλλά η απόδειξη ότι οι Έλληνες μπορούν να δρουν ομαδικά και με τις παρεμβάσεις τους να διαμορφώνουν τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα σε όλες τους τις δράσεις, όχι μόνο τις πολιτικές.

Αν έτσι συμβεί, τότε οι κυβερνήσεις των κρατών της ΟΝΕ, που λογικά αγωνιούν για την τύχη της οικονομικής υποστήριξής τους προς την Ελλάδα, δεν θα έχουν την ανάγκη συμβάσεων και προσωπικών υπογραφών εγγύησης από τους πολιτικούς αρχηγούς της Ελλάδας, οι οποίοι «σήμερα είναι αύριο δεν είναι». Εγγυητής τους θα ήταν ολόκληρος ο ελληνικός Λαός, που πάντα ήταν εδώ, είναι εδώ και πάντοτε εδώ θα είναι.

Φτάνει τα κράτη της ΟΝΕ να μην καταδικάζουν σε πείνα τα παιδιά μας. Φτάνει να συνειδητοποιήσουν ότι τα δικά τους λάθη, ενίοτε βάρβαρα, εις βάρος της Ελλάδας, ήταν τραγικά και εμείς τα πληρώσαμε με αίμα και όχι μόνον με χρήματα. Φτάνει να μας δώσουν χρόνο και τις προηγμένες ειδικές γνώσεις τους και την υποστήριξή τους στην προσέλκυση επενδυτών και επενδύσεων.

Ποδοσφαιρόφιλοι, έχετε μια εξαιρετική ευκαιρία να στείλετε αυτό το σπουδαίο μήνυμα της ομαδικής παρέμβασής σας παντού. Μη την σπαταλήσετε. Μη τη χάσετε.

Μιχάλης Τροχανάς

Απρίλιος 2012

Υ.Γ. 1.: Αν ένας Ενωσίτης ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και δεν δώσει ένα σταυρό προτίμησης, από τους 4, στον Γιάννη Βούρο, τότε δεν θα είναι Ενωσίτης».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x