Βόλεϊ

Τελικά, τελικός στις 14 Μαΐου

Στις 14 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο πέμπτος και τελευταίος τελικός της Α1 Volleyleague ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Φοίνικα Σύρου, όπως τόνισε ο Παντελής Ταρνατόρος. Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ επισήμανε στην συνέντευξη Τύπου που έγινε με αφορμή την αναβολή του ματς πως για τα μέτρα ασφαλείας και την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης ευθύνεται η Αστυνομία αλλά και το γηπεδούχο σωματείο.

Στις 14 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο πέμπτος και τελευταίος τελικός της Α1 Volleyleague ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Φοίνικα Σύρου, όπως τόνισε ο Παντελής Ταρνατόρος.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ επισήμανε στην συνέντευξη Τύπου που έγινε με αφορμή την αναβολή του ματς πως για τα μέτρα ασφαλείας και την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης ευθύνεται η Αστυνομία αλλά και το γηπεδούχο σωματείο. Το παρών έδωσαν και οι Κώστας Παϊσιάδης- εκπρόσωπος της ΕΣΑΠ με τον νομικό εκπρόσωπο Χρήστο Ηλιάδη.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Παντελής Ταρνατόρος στη συνέντευξη Τύπου

«Στις 14 Μαΐου θα γίνει ο τελικός ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Φοίνικα Σύρου. Όλα θα είναι έτοιμα. Από εκεί και πέρα, όποιος κατέβει, κατέβηκε. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει ως ΕΣΑΠ.

Όποιος δεν κατέβει στον αγώνα, μηδενίζεται στο φετινό πρωτάθλημα και αφαίρεση τριών βαθμών για το επόμενο. Επίσης, θα τεθεί ζήτημα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

«Για τα μέτρα ασφαλείας στη Μίκρα την ευθύνη έχει η αστυνομία, ενώ ευθύνη για τη διοργάνωση είχε καθαρά το γηπεδούχο σωματείο. Δεν προβλέψαμε ότι η ΕΣΑΠ θα γίνει δικηγορικό γραφείο. Θέλουμε να διαχειριστούμε το άθλημα βόλεϊ. Αν το γνωρίζαμε ότι θα γίνουν αυτά τα πράγματα δεν θα αφήναμε να μπουν τόσα άτομα μέσα. Η ΕΣΑΠ ζήτησε από την αστυνομία ισχυρά ασφαλιστικά μέτρα. Από την άλλη, η αστυνομία εμφανίστηκε καθυστερημένα στο γήπεδο. Τα στελέχη της ΕΣΑΠ πήγαν να διαχειριστούν μια γιορτή. Είναι σαφέστατο ποιος έχει την ευθύνη».

Όσον αφορά τα εισιτήρια του αγώνα: «Η ΕΣΑΠ δεν υποκαθιστά τα σωματεία. Βγάλαμε τα εισιτήρια και τα δώσαμε να τα διαχειριστεί ο Ηρακλής. Αν δεν τα βγάζαμε δεν θα γινόταν αγώνας. Αν φταίμε αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Σύμφωνα όμως με τους κανονισμούς, αν το εκάστοτε σωματείο δεν μπορεί να εκδώσει τα εισιτήρια, αναλαμβάνει η ΕΣΑΠ. Για τα υπεράριθμα εισιτήρια, βρέθηκαν πολλά πλαστά, που εμείς τα βρήκαμε. Είχαν ανοίξει επιπλέον πόρτες στο κλειστό -για το οποίο δεν φταίει η ΕΣΑΠ- ενώ έγιναν επεισόδια έξω από το γήπεδο με τους φιλάθλους και την αστυνομία».

Για το γεγονός στο οποίο ο κ.Ταρνατόρος δεν εμφανίστηκε στον τελικό: «Εδώ και 1.5 μήνα είμαι δέκτης υβριστικών και απειλητικών ανώνυμων μηνυμάτων από ανθρώπους του Ηρακλή, κάτι για το οποίο έχω ενημερώσει. Δεν θέλω να δυναμιτίσω το κλίμα και γι’ αυτό δεν παρευρέθηκα. Οι συνάδελφοί μου το ήξεραν. Είχα πει ότι θα το αναφέρω με τη λήξη του πρωταθλήματος. Δεν κρύβομαι πίσω απ’ το δάχτυλό μου. Παρ’ όλα αυτά ήθελα να πάω στη Θεσσαλονίκη. Μίλησα με 2-3 ανθρώπους και μου είπαν να μην πάω. Πιθανόν η παρουσία μου να δημιουργούσε και άλλο πρόβλημα».

Αναφορικά με τη διαιτησία και την απόφαση του κ.Καραμπέτσου: «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική διαιτησία».

Κλείνοντας δήλωσε: «Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση εγώ δεν θα μπορέσω να συνεχίσω. Θα ολοκληρώσω το έργο μου και για οποιαδήποτε απολογία θα γίνει στους ανθρώπους της ΕΣΑΠ. Η θητεία μου λήγει τον Ιούνιο-Ιούλιο. Όση λάσπη και να μου ρίξουν εγώ θα συνεχίσω αυτή τη στιγμή. Είμαστε όλοι προ των ευθυνών μας. Το σίγουρο είναι ότι θα προτείνω να υπάρχει στον πέμπτο τελικό αθλητικός εισαγγελέας στο γήπεδο και θα εξαντλήσω όλα τα μέτρα για τη σωστή διεξαγωγή του τελικού».

Δείτε αποσπάσματα από την συνέντευξη Τύπου:





Ρεπορτάζ: Άρτεμις Σκορδίλη, Επιμέλεια: Μιχάλης Ηλιού

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x