Stoiximan Super League

«Δεν είναι η εποχή του ενός»

Αισιόδοξος πως το μοντέλο διοίκησης που προτείνει για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού μπορεί να πετύχει, εμφανίστηκε ο Γιάννης Αλαφούζος μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο Έλληνας επιχειρηματίας τόνισε πως εκτός από τους μεγαλομετόχους στους οποίους υπάρχει σύμπνοια, οι 1.700.000 οπαδοί της ομάδας μπορούν να τη βοηθήσουν στη νέα πραγματικότητα, αποκάλυψε πως επικρατέστερος για τη θέση του προέδρου είναι ο κ. Καμάρας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής στη Λεωφόρο.

Αισιόδοξος πως το μοντέλο διοίκησης που προτείνει για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού μπορεί να πετύχει, εμφανίστηκε ο Γιάννης Αλαφούζος μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας τόνισε πως εκτός από τους μεγαλομετόχους στους οποίους υπάρχει σύμπνοια, οι 1.700.000 οπαδοί της ομάδας μπορούν να τη βοηθήσουν στη νέα πραγματικότητα, αποκάλυψε πως επικρατέστερος για τη θέση του προέδρου είναι ο κ. Καμάρας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής στη Λεωφόρο.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών, δεν θα μπορεί να ανακληθεί, ενώ πρόσθεσε πως την Τρίτη θα υπάρξει διοίκηση σωτηρίας η οποία θα τρέξει το σύλλογο μέχρι να προκύψει η νέα μετά από περίπου ένα δίμηνο.



Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε ο κ. Αλαφούζος για:

Τις επαφές του με τους μεγαλομετόχους:
«Υπάρχει σύμπνοια με τους μεγαλομετόχους. Έχουν συνεργαστεί με εμένα τόσο ο κ. Βαρδινογιάννης, όσο και ο κ. Βγενόπουλος. Το θέμα είναι να βρεθεί λύση. Αυτό κάνουμε, όχι τίποτα άλλο. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Ο κ. Γιαννακόπουλος έχει προφέρει τόσα πολλά για τόσα χρόνια οπότε ήταν επιβεβλημένο να μας ευχηθεί καλή επιτυχία και να μας διαβεβαιώσει πως είναι μαζί μας».

Το όνομα του Σωματείου Φίλων Παναθηναϊκού αλλά και τον επόμενο πρόεδρο της ομάδας:
«Θα πρέπει να συνεννοηθούμε με όλα τα μέλη και να δούμε ποιο θα είναι το όνομα. Την Τρίτη θα οριστεί διοίκηση σωτηρίας που θα μείνει μέχρι να προκύψει η επόμενη του σωματείου μετά από περίπου δύο μήνες. Η διοίκηση θα εκλεγεί από τους νυν μετόχους, μόνο αυτοί μπορούν να το κάνουν. Για το θέμα του προέδρου δεν ξέρω ακόμη. Ο προφανής είναι ο κ. Καμάρας, αλλά είναι θέμα δικό του το αν θα το δεχτεί. Ο κ. Καμάρας έχει ξεχωριστή θέση στην οικογένεια του Παναθηναϊκού».

Για τον τρόπο μεταβίβασης των μετοχών:
«Θα υπάρξει μια δεσμευτική συμφωνία μέσα στο επόμενο δίμηνο, με απόλυτη δέσμευση μεταβίβασης των μετοχών, Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η συμφωνία δεν θα μπορεί αν αναστραφεί».

Για το ποσό που έχει μαζευτεί:
«Είναι της τάξεως των 3 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία θα αυξηθούν σημαντικά, ενώ αυτό το ποσό ισχύει χωρίς τη συμμετοχή των νυν μετόχων, η οποία θα υπάρξει».

Για το ενδεχόμενο αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την UEFA:
«Υπήρξαν επαφές με την UEFA και εκφράστηκε το παράπονο μιας εταιρείας που ποτέ δεν κορόιδεψε και ζητάμε από τις Αρχές πως εφόσον μέσα στο Μάιο καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας, να μας επιτραπεί να πάρουμε μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στη Σερβία υπήρχε αντίστοιχη κατάσταση με τον Ερυθρό Αστέρα και η ομοσπονδία της χώρας δεσμεύτηκε πως εάν καλυφθούν, θα τους δώσει άδεια και έτσι θα παίξει στην Ευρώπη. Εδώ η ΕΠΟ δεν έκανε κάτι αντίστοιχο και έχουμε παράπονο. Πρέπει να μαζέψουμε 4.200.000 ευρώ για την άδεια. Πιστεύω πως μπορεί να καλυφθεί».

Για εκείνους που συμμετέχουν στην προσπάθεια:
«Δεν βρέθηκε κάποιος με την περιουσία και τη θέληση να πάρει την ομάδα τον προηγούμενο καιρό. Ο Παναθηναϊκός ταλαιπωρείται εδώ και μήνες. Έχει όμως 1.700.000 οπαδούς και πιστεύουμε πως θα μπορέσουν να συνεισφέρουν οικονομικά στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. Αντιμετωπίζουμε μια έκτακτη κατάσταση, ήμασταν τα πρόθυρα της πτώχευσης κι ένα βήμα πριν το Πρωτοδικείο, που θα ήταν η αρχή του τέλους για τον Παναθηναϊκό. Την ομάδα θα τη στηρίξουν οι άνθρωποι που έχουν δουλειά και παρά την κρίση μπορούν να προσφέρουν χρήματα. Δεν μπορώ να αναφερθώ σε ονόματα. Είναι πολλοί αυτού που βάζουν και συνεχίζουν να βάζουν χρήματα. Στις ημέρες μας ηθικά υπάρχει μεγάλο θέμα. Ο δεσμός με την ομάδα είναι συναισθηματικός και αυτό σημαίνει πως μπορείς πιο εύκολα να δώσεις χρήματα. Θέλουμε να βασιστούμε στην ικανότητα των πολλών., Δεν είναι η εποχή του ενός. Εάν υπήρχε θα είχε φανεί. Σας διαβεβαιώνω πως υπάρχουν πολλά άτομα που βοηθούν χωρίς να θέλουν καν να αναφερθεί το όνομά τους».

Για τη συμμετοχή του δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη, για τον οποίο έχει ακουστεί πως υποστηρίζει άλλη ομάδα και τη στάση του Δήμου στο θέμα του γηπέδου:

«Δεν είναι Ολυμπιακός! Συζητάμε εδώ και δύο μήνες. Μου είπε πως θα ήταν τιμή του να συμμετάσχει γιατί ο Παναθηναϊκός είναι αθηναϊκή ομάδα. Μας διαβεβαίωσε πως η Λεωφόρος Αλεξάνδρας είναι στη διάθεσή μας και πως ο Δήμος θα σταθεί αρωγός εφόσον η ομάδα επιθυμεί να επιστρέψει. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γκρεμιστεί. Αυτό θα συμβεί μόνο όταν ολοκληρωθούν εργασίες και ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνης μπουν στο δικό τους σπίτι. Ένας από τους στόχους μας είναι να βρεθεί τρόπος για να αντιμετωπιστεί το θέμα του γηπέδου. Υπήρχαν επιχειρήματα και από τους δύο (Βαρδινογιάννη-Βγενόπουλου) στο θέμα της ΓΗΠΕΛ. Προσπαθήσαμε ένα βρούμε μια κοινή λύση. Ο κ. Βαρδινογιάννης ανέλαβε να πάρει τη ΓΗΠΕΛ μαζί με όλες τις ζημιές και ανέλαβε και την ηθική υποχρέωση εφόσον παραστεί η ανάγκη να στραφούμε κατά του Δήμου, να το κάνει αυτός. Η συμφωνία είναι προσωρινή. Η Λεωφόρος ανήκει στον Παναθηναϊκό. Τελεία. Πρέπει όμως να γίνουν κάποια έργα. Είναι καταπονημένος ο σκελετός του γηπέδου και χρειάζεται ενίσχυση. Εκεί παρενέβη ο κ. Καμίνης και μας είπε πως θα βοηθήσει για να γίνει κανονικό γήπεδο».

Για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης:
«Δεν κατάλαβα καν το πρόβλημα που υπήρξε με τη Διπλή Ανάπλαση. Ελπίζω να έχει λυθεί οριστικά πια και να το αφήσουμε στο παρελθόν».

Για το αν θα βοηθήσουν στη νέα εποχή οι νυν μέτοχοι:
«Κάποιο θα συμμετάσχουν και κάποιοι άλλοι θα βοηθήσουν τη νέα προσπάθεια. Νομίζω πως θα υπάρξουν μέτοχοι που θα βοηθήσουν».

Για το μήνυμά του στον κόσμο:

«Αναλαμβάνουμε μια πρωτοβουλία για να σωθεί η ομάδα. Ο δρόμος είναι δύσκολος. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα αποχή. Θα στηριχτούμε σε νέους παίκτες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα φτιάξουμε μια ανταγωνιστική στην Ευρώπη ομάδα. Θέλουμε Έλληνες παίκτες, χίλιες φορές να έχουμε ένα δικό μας παιδί παρά ένα παίκτη μεγάλης ηλικίας. Σε 15 ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Ακόμη και τώρα όμως υπάρχουν άνθρωποι που μαζεύουν χρήματα στον κύκλο τους από επιχειρηματίες και ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα. Όλα τα χρήματα θα τα διαχειριστεί η Deloitte».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x