Τένις

Πρώτα «ελέγχει» και μετά αγωνίζεται!

Ο μεγάλος άσσος του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, δεν βρίσκεται τυχαία στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης τένις και ό,τι κι αν κάνει έχει λόγο.

Ο μεγάλος άσσος του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, δεν βρίσκεται τυχαία στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης τένις και ό,τι κι αν κάνει έχει λόγο.

Έτσι κι αυτή τη φορά λίγο πριν μπει στα γήπεδα του Caja Magica για να παίξει στο Μutua Madrid Open’s reigning champion, που ξεκινά την Τετάρτη (09/05), ο Σέρβος τενίστας έκανε μια πρώτη βόλτα στα μπλε γήπεδα, προκειμένου να εξετάσει τον χώρο. Είναι η πρώτη διοργάνωση σε γήπεδο μπλε χρώματος και ήθελε να διαπιστώσει ο ίδιος την κατάσταση του court. Μάλιστα, ο «Νόλε» ανέφερε αστειευόμενος: «Είμαστε έτοιμοι για το μέλλον του χώματος. Το μπλε χρώμα...».

Στην πρώτη προπόνηση που πραγματοποίησε ο Τζόκοβιτς, είχε για συντροφιά μια κάμερα και έλεγξε κυρίως το πώς «γκελάρει» η μπάλα στο νέο αυτό γήπεδο. Μετά την ολοκλήρωση της αναγνωριστικής αυτής προπόνησης σχολίασε: «Οι εντυπώσεις μου είναι πολλές αλλά θα χρειαστώ δυο ημέρες ακόμα προπόνησης μέχρι να μπορέσω να κρίνω καθαρά πως είναι η επιφάνεια και τι αίσθηση έχει. Η πρώτη εντύπωση είναι πως η αναπήδηση είναι λίγο διαφορετική. Ειδικά με το slice, η αναπήδηση είναι χαμηλή. Είναι η πρώτη φορά που παίζω σε μπλε χώμα. Είμαι βέβαιος ότι οι διοργανωτές κάνουν ότι πρέπει για να προετοιμάσουν τα γήπεδα ώστε οι τενίστες να αισθάνονται άνετα. Είναι μόλις Τετάρτη, υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι το πρώτο παιχνίδι. Το να κερδίσω σε ένα καινούριο για’ μένα γήπεδο, δίνει ώθηση στην αυτοπεποίθησή μου».

Επιμέλεια: Δήμητρα Ρεντζή

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x