Euroleague

Καζλάουσκας: «Δυνατή ομάδα ο Παναθηναϊκός»

Ο Γιόνας Καζλάουσκας μπορεί να κοουτσάρει την ομάδα- φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως μόνο υποτιμητικά δεν αντιμετωπίζει τον αντίπαλο των Μοσχοβιτών στον ημιτελικό, Παναθηναϊκό. Ο Λιθουανός τεχνικός τόνισε πως για να νικήσει το συγκρότημά του και να πάρει την πρόκριση στον τελικό θα πρέπει να επιβάλλει το ρυθμό του σε όλο το παρκέ ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Δημήτρη Διαμαντίδη, χωρίς ωστόσο να αγνοεί άλλες σημαντικές μονάδες των «πράσινων» όπως ο Μάικ Μπατίστ.

Ο Γιόνας Καζλάουσκας μπορεί να κοουτσάρει την ομάδα- φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως μόνο υποτιμητικά δεν αντιμετωπίζει τον αντίπαλο των Μοσχοβιτών στον ημιτελικό, Παναθηναϊκό.

Ο Λιθουανός τεχνικός τόνισε πως για να νικήσει το συγκρότημά του και να πάρει την πρόκριση στον τελικό θα πρέπει να επιβάλλει το ρυθμό του σε όλο το παρκέ ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Δημήτρη Διαμαντίδη, χωρίς ωστόσο να αγνοεί άλλες σημαντικές μονάδες των «πράσινων» όπως ο Μάικ Μπατίστ.

«Ο Παναθηναϊκός είναι μία δυνατή ομάδα. Είναι καλοί και στο ζωγραφιστό και στην περιφέρεια για αυτό και δεν μπορείς να την υποτιμήσεις σε κανέναν από τους δύο τομείς. Δεν μπορείς να πεις πως θα νικήσεις αν ελέγξεις το ματς στο ζωγραφιστό ή στην περιφέρεια. Πρέπει να το κάνεις και στα δύο. Φυσικά και ο Διαμαντίδης είναι μεγάλο αστέρι και παίκτης κλειδί για τον Παναθηναϊκό. Όλες οι ομάδες φτιάχνουν το παιχνίδι τους προσπαθώντας να τον περιορίσουν, να προσαρμόσουν την άμυνά τους επάνω του, όμως υπάρχουν και άλλοι καλοί παίκτες που δεν μπορείς να αγνοήσεις, όπως ο Μπατίστ», είπε ο κόουτς της «ομάδας του στρατού» και πρόσθεσε αναφορικά με την προετοιμασία της: «Έχουμε ξεκινήσει από την άμυνα, έχουμε επικεντρωθεί σε αρκετούς παίκτες και πως θα τους αντιμετωπίσουμε, πως θα συνδυάσουμε όλα τα στοιχεία πάνω στα οποία δουλέψαμε στην προετοιμασία στην διάρκεια του ματς».


Από την πλευρά του ο Ραμούνας Σισκάουσκας σχολίασε για το Final 4: «Κάθε Final 4 είναι μία νέα ιστορία. Έτσι και φέτος. Είναι διαφορετικό και πρέπει να το συνηθίσεις. Κάθε ομάδα έχει αδυναμίες, εμείς πρέπει να τις βρούμε και να το χρησιμοποιήσουμε αυτό στο παιχνίδι. Και οι τέσσερις του Final 4 μπορούν να νικήσουν και να χάσουν. Για να φτάσουμε στον τελικό, πάντως, ο καθένας από εμάς πρέπει να δώσει όχι το 100% των δυνατοτήτων του αλλά παραπάνω από αυτό».

Όσο για το πως βλέπει ο Τζαμόν Γκόρντον τον Παναθηναϊκό: «Είναι δύσκολος αντίπαλος. Όλοι οι γκαρντ παίζουν καλά μαζί, έχουν πολλούς καλούς σουτέρ, πολλούς καλούς δημιουργούς. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να πάρουν ελεύθερα σουτ. Είναι ένα παιχνίδι. Πρέπει να τα δώσεις όλα σε ένα βράδυ για να κάνεις το επόμενο βήμα και να βρεθείς στον τελικό. Πρέπει να έχουμε πάθος, να παίξουμε σκληρά».


Δείτε όσα είπα οι παίκτες και ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x