Αγγλία

Αυτό που είδαμε δεν ξανάγινε!

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι πρωταθλήτρια Αγγλίας έπειτα από 44 χρόνια, μετά τη συγκλονιστική νίκη στις καθυστερήσεις με 3-2 επί της ΚΠΡ και ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ όταν συμπληρώθηκαν τα 90 λεπτά. Η Γιουνάιτεντ αν και νίκησε 1-0 τη Σάντερλαντ, είδε τη συμπολίτισσα να πανηγυρίζει στο πιο δραματικό φινάλε όλων των εποχών.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι πρωταθλήτρια Αγγλίας έπειτα από 44 χρόνια, μετά τη συγκλονιστική νίκη στις καθυστερήσεις με 3-2 επί της ΚΠΡ και ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ όταν συμπληρώθηκαν τα 90 λεπτά.

Η Γιουνάιτεντ αν και νίκησε 1-0 τη Σάντερλαντ, είδε τη συμπολίτισσα να πανηγυρίζει στο πιο δραματικό φινάλε όλων των εποχών... Υποβιβάζεται μετά τις Μπλάκμπερν και Γουλβς και η Μπόλτον που ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Στόουκ στο "Μπριτάνια".

Την τρίτη θέση που οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Άρσεναλ που νίκησε 3-2 την Γουέστ Μπρομ εκτός έδρας, 4η η Τότεναμ που περιμένει να δει το αποτέλεσμα της Τσέλσι στον τελικό με την Μπάγερν Μονάχου.

Αναλυτικά η τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ:

Μάντσεστερ Σίτι-ΚΠΡ 3-2

Τα 95 τελευταία λεπτά της σεζόν τα πιο εκστατικά στην ιστορία της! Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η νέα πρωταθλήτρια Αγγλίας, αφού επικράτησε με σκορ 3-2 της ΚΠΡ και κατέκτησε το τρίτο της πρωτάθλημα. Από την κόλαση στον παράδεισο οι «πολίτες», εξασφάλισε την παραμονή της η ομάδα του Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος σκόραρε για τους Λονδρέζους. Διαβάστε εδώ περισσότερα.


M3-2Q www.fasthighlights.com από fasthighlights-2012

Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1

Το έκανε κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και ήρθε η ώρα να το …πληρώσει. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε με σκορ 1-0 τη Σάντερλαντ, κράτησε με τα …δύο χέρια το πρωτάθλημα, αλλά το γκολ της συμπολίτισσάς της Σίτι της στερεί το 20ο της πρωτάθλημα. Ο Γουέιν Ρούνεϊ το γκολ για τους «κόκκινους διαβόλους». Διαβάστε εδώ περισσότερα.


Sunderland 0-1 Manchester United από fasthighlights-2012

Στόουκ-Μπόλτον 2-2

Έβαλε τα χεράκια της και έβγαλε τα …ματάκια της. Οι παίκτες της Μπόλτον κρατούσαν την παραμονή της ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά το τελικό 2-2 φέρνει την ομάδα του Όουεν Κόιλ στην Τσάμπιονσιπ. Ιδανικοί αυτόχειρες οι «τρότερς», χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο Φαμπρίς Μουάμπα, μέσω twitter. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Γουέστ Μπρομ – Άρσεναλ 2-3

Ήταν αφεντικό και διατηρήθηκε μέχρι τέλους! Όσο κι αν την απείλησαν οι Τότεναμ και Νιούκαστλ στην υπόθεση της κατάληψης της τρίτης προνομιούχου θέσης στην Πρέμιερ Λιγκ, η Άρσεναλ επικράτησε 3-2 της Γουέστ Μπρομ στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και είναι αυτή που θα συμμετέχει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τη νέα σεζόν. Διαβάστε εδώ περισσότερα. Διαβάστε περισσότερα.


West Bromwich 2-3 Arsenal από fasthighlights-2012

Τότεναμ – Φούλαμ 2-0

Η Μπάγερν Μονάχου είναι η μοναδική ελπίδα της Τότεναμ όσον αφορά τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ! Τα «σπιρούνια» επικράτησαν 2-0 της Φούλαμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», κατέλαβαν οριστικά την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα και τώρα περιμένουν το δώρο της Μπάγερν Μονάχου… Διαβάστε περισσότερα.

Έβερτον – Νιούκαστλ 3-1

Όχι μόνο δεν διεκδίκησε ποτέ έστω και με ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας την τρίτη θέση του πρωταθλήματος για να εξασφαλίσει συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έχασε και με κατεβασμένα τα χέρια! Η Νιούκαστλ, στην τελευταία αγωνιστική υπέστη τεράστιο στραπάτσο στην έδρα της Έβερτον, όπου ηττήθηκε με σκορ 3-1! Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Tσέλσι-Μπλάκμπερν 2-1

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο φετινό πρωτάθλημα η Τσέλσι. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο επικράτησε με 2-1 της υποβιβασμένης Μπλάκμπερν έξι ημέρες πριν τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στον οποίον παίζει ουσιαστικά ολόκληρη την χρονιά. Διαβάστε περισσότερα.


Chelsea 2-1 Blackburn από fasthighlights-2012

Νόριτς-Άστον Βίλα 2-0

Με νίκη μπροστά στο κοινό της ολοκλήρωσε τη σεζόν η Νόριτς. Με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο τα «καναρίνια» επικράτησαν 2-0 της Άστον Βίλα, τερματίζοντας στην 12η θέση, μιας και υστέρησαν στην ισοβαθμία των Γουέστ Μπρομ και Σουόνσι. Διαβάστε περισσότερα.

Σουόνσι-Λίβερπουλ 1-0

Με τρόπο ανάλογο της συνολικής παρουσίας της στη φετινή σεζόν, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα η Σουόνσι. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς επικράτησε-χάρη στο γκολ του Γκρέιαμ λίγο πριν το φινάλε- 1-0 των «κόκκινων», κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια εξαιρετική για την ίδια και... κάκιστη για την αντίπαλό της σεζόν. Διαβάστε περισσότερα.

Γουίγκαν-Γουλβς 3-2

Με ένα πολύ όμορφο ματς «έκλεισαν» μια σεζόν εντελώς αντίθετων συναισθημάτων Γουίγκαν και Γουλβς. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν τελικά με 3-2 των «λύκων», οι οποίοι αποχαιρέτησαν με… ψηλά το κεφάλι τα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ. Διαβάστε περισσότερα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ:

Κυριακή 13/5

Τσέλσι – Μπλάκμπερν 2-1
(31’ Τέρι, 34’ Μεϊρέλες – 60’ Γιακούμπου)

Έβερτον – Νιούκαστλ 3-1
(16’ Πίεναρ, 27’ Γέλαβιτς, 65’ Χάιτινχα – 73’ αυτ. Χίμπερτ)

Μάντσεστερ Σίτι – ΚΠΡ 3-2
(39’ Ζαμπαλέτα, 90’ + 2’ Τζέκο, 90’ + 4’ Αγουέρο – 48’ Σισέ, 55’ κοκ. Μπάρτον, 66’ Μακί)

Νόριτς – Άστον Βίλα 2-0
(8’ Χολτ, 21’ Τζάκσον)

Στόουκ – Μπόλτον 2-2
(13’, 77’ πεν. Γουόλτερς – 39’ Μ. Ντέιβις, 45’ Κ. Ντέιβις)

Σάντερλαντ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1
(20’ Ρούνεϊ)

Σουόνσι – Λίβερπουλ 1-0
(86’ Γκρέιαμ)

Τότεναμ – Φούλαμ 2-0
(2’ Αντεμπαγιόρ, 63’ Ντεφό)

Γουέστ Μπρομ – Άρσεναλ 2-3
(11’ Λονγκ, 15’ Ντόρανς – 4’ Μπεναγιούν, 30’ Σάντος, 54’ Κοσιελνί)

Γουίγκαν – Γουλβς 3-2
(12’ Ντι Σάντο, 14’, 79’ Μπόις – 9’ Τζάρβις, 86’ Φλέτσερ)

πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x