Πόλο

Οικογενειακές ιστορίες...

«Προβλήματα» βγαλμένα από την καθημερινότητα. Απρόβλεπτα σκηνικά και κρυμμένα μυστικά που έρχονται στο προσκήνιο και προκαλούν... αίσθηση. Τέσσερα αδέρφια έχουν κάνει το Final 4 του Κυπέλλου πόλο των ανδρών οικογενειακή υπόθεση. Το www.sport-fm.gr μίλησε με τους Γιώργο και Χρήστο Αφρουδάκη αλλά και με τους Γιώργο και Γιάννη Φουντούλη και σας παρουσιάζει τις δικές τους οικογενειακές ιστορίες. Τελικά, μόνο ένας στις οικογένειες θα πανηγυρίσει!

«Προβλήματα» βγαλμένα από την καθημερινότητα. Απρόβλεπτα σκηνικά και κρυμμένα μυστικά που έρχονται στο προσκήνιο και προκαλούν... αίσθηση. Τέσσερα αδέρφια έχουν κάνει το Final 4 του Κυπέλλου πόλο των ανδρών οικογενειακή υπόθεση.

Το www.sport-fm.gr μίλησε με τους Γιώργο και Χρήστο Αφρουδάκη αλλά και με τους Γιώργο και Γιάννη Φουντούλη και σας παρουσιάζει τις δικές τους οικογενειακές ιστορίες. Τελικά, μόνο ένας στις οικογένειες θα πανηγυρίσει!

Χίος-Παναθηναϊκός (18/5, 18:30) και Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη (18/5, 20:00) είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών του Final 4 του Κυπέλλου πόλο των ανδρών που θα πραγματοποιηθεί στο Αργοστόλι. Οι «μεγάλοι» Γιώργος Φουντούλης και Γιώργος Αφρουδάκης και οι «μικροί» Γιάννης Φουντούλης και Χρήστος Αφρουδάκης κοντράρονται σε αυτές τις αναμετρήσεις και όπως γίνεται κατανοητό μόνο ένας αδερφός θα πανηγυρίσει!

Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε πως ακόμα δύο αδέρφια συμμετέχουν στην διοργάνωση, οι Νικήτας και Γιάννης Κόχειλας, αλλά οι δυο τους αγωνίζονται με το σκουφάκι του Παναθηναϊκού οπότε αν οι «πράσινοι» πάρουν το Κύπελλο τότε θα γιορτάσουν μαζί την κατάκτηση του.

Για πάμε να δούμε όμως τι γίνεται με τους Αφρουδάκηδες και τους Φουντούληδες και τι είπαν στον Μιχάλη Ηλιού:

Ως αδέλφια στο παρελθόν έχετε υπάρξει και συμπαίκτες. Τι προτιμάς να έχεις τον αδερφό σου; Συμπαίκτη ή αντίπαλο σου;


Χρήστος Αφρουδάκης (παίκτης Βουλιαγμένης):

«Εξυπακούεται θα τον ήθελα συμπαίκτη. Έχει τύχει να έχω κερδίσει με τον αδερφό μου τίτλους και με τον Ολυμπιακό και επίσης, έχουμε υπάρξει και συμπαίκτες στην Εθνική σε πολύ καλές πορείες. Είναι πολύ όμορφα τα συναισθήματα όταν πανηγυρίζεις μαζί με ένα μέλος της οικογένειας σου τέτοιες επιτυχίες».

Γιώργος Αφρουδάκης (παίκτης Παναθηναϊκού):

«Δεν τίθεται θέμα. Συμπαίκτης. Έχει φοβερές ικανότητες ως παίκτης, τροφοδοτεί όπως πρέπει τον επιθετικό, κι αυτό δεν το λέω επειδή είναι αδερφός μου. Ο Χρήστος είναι η χαρά του φουνταριστού. Έχει φοβερή αντίληψη στο παιχνίδι του. Επίσης, δεν είναι κι ότι ευχάριστο να παίζεις με αντίπαλο τον αδερφό σου όταν κρίνεται ένας τίτλος, είτε Κύπελλο είτε πρωτάθλημα».

Γιάννης Φουντούλης (παίκτης Ολυμπιακού):

«Αναμφισβήτητα θα ήταν πολύ καλύτερα να είχα συμπαίκτη μου τον Γιώργο. Είναι αρκετά διαφορετικά τα συναισθήματα να αγωνίζομαι εναντίον του».

Γιώργος Φουντούλης (παίκτης Χίου):

«Σίγουρα συμπαίκτη. Γιατί δεν θέλω να τον χτυπάω όταν παίζουμε αντίπαλοι (γέλια). Σοβαρά τώρα, και οι δύο θέλουμε να κερδίζουμε με τις ομάδες μας αλλά θεωρώ πως αν παίζω δυνατά κόντρα στον αδελφό μου που είναι αντίπαλος τότε σημαίνει πως τον σέβομαι».

Ασχολείστε επαγγελματικά με το ίδιο άθλημα. Υπάρχει ανταγωνιστικότητα μεταξύ σας σε προσωπικό επίπεδο;

Χρήστος Αφρουδάκης (Βουλιαγμένη):


«Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ανταγωνισμός! Αυτό που προσπαθούμε και οι δύο είναι να συμβουλεύουμε τον άλλον και πάντα ακούει ο ένας τον άλλον».

Γιώργος Αφρουδάκης (Παναθηναϊκός):

«Με τον Χρήστο έχουμε μια μεγάλη διαφορά ηλικίας. Είμαι 7-7,5 χρόνια μεγαλύτερος του. Ποτέ δεν υπήρχε ανταγωνισμός μεταξύ μας. Πάντα μιλάμε και προσπαθώ να του δώσω συμβουλές αλλά και εγώ τον ακούω όταν μου λέει κάτι. Πλέον, βρισκόμαστε σε τέτοιο επίπεδο που ο καθένας θέλει να κερδίσει για τον εαυτό του και την ομάδα του».

Γιάννης Φουντούλης (Ολυμπιακός):

«Σε προσωπικό επίπεδο δεν υπάρχει καθόλου ανταγωνιστικότητα. Να φανταστείς ότι χάρηκα ιδιαίτερα που είναι ο αδελφός μου αρχηγός της Χίου. Επίσης, χάρηκα πάρα πολύ γιατί όταν μου είπε πως θα φόραγε το σκουφί με το νούμερο «10» για μένα γιατί ήταν το καλοκαίρι να πάρω μεταγραφή στην Χίο αλλά τελικά έμεινα στον Ολυμπιακό».

Γιώργος Φουντούλης (Χίος):

«Σίγουρα δεν υπάρχει. Είμαι κάθετος σε αυτό. Ο καθένας κοιτά τον εαυτό του. Μπορεί να συζητάμε κάποια θέματα του πόλο, το πώς παίξαμε, το πώς αντιμετωπίσαμε έναν αντίπαλο αλλά μέχρι εκεί».

Ερώτηση για τους «μεγάλους». Πιστεύεις ότι υπήρξες πρότυπο για τον αδελφό σου;

Γιώργος Αφρουδάκης (Παναθηναϊκός):


«Όταν ξεκινά ο μεγαλύτερος αδερφός να κάνει κάτι, να ασχοληθεί με κάτι, ακολουθεί κι ο μικρός. Είναι η φύση τέτοια, άλλωστε το βλέπω και στα παιδιά μου. Ό,τι κάνει ο μεγάλος, μετά από λίγο, το κάνει κι ο μικρός. Από κάποια στιγμή και μετά, όταν μεγαλώνουμε, διαφοροποιούνται λίγο τα πράγματα. Μεταξύ μας πάντως υπάρχει αλληλοβοήθεια και αλληλοκατανόηση. Κι εγώ του μιλάω και εκείνος το ίδιο. Ακούμε ο ένας τον άλλον και καταλαβαινόμαστε».

Γιώργος Φουντούλης (Χίος):

«Δεν νομίζω να με θεωρεί ο Γιάννης πρότυπο. Εντάξει, εγώ πήγα στο πόλο λίγα χρόνια νωρίτερα από τον αδελφό μου. Έτσι κι αλλιώς στην Χίο το πόλο είναι το πρώτο άθλημα που ασχολούνται τα παιδιά κι έτσι κι εγώ ασχολήθηκα με αυτό. Μετά ακολούθησε ο Γιάννης».

Ερώτηση για τους «μικρούς». Υπήρξε πρότυπο για σένα ώστε να ασχοληθείς με το πόλο ο μεγάλος αδελφός;

Χρήστος Αφρουδάκης (Βουλιαγμένη):


«Δεν χωράνε πολλά λόγια. Ναι!»

Γιάννης Φουντούλης (Ολυμπιακός):

«Ω ναι. Ο Γιώργος ήταν εκείνος που ασχολήθηκε σε μικρότερη ηλικία. Εγώ ήμουν πιο μικρός, έβλεπα τον αδελφό μου να παίζει και με προσέλκυσε όπως και να έχει. Άλλωστε δεν είχαμε και πολλές επιλογές. Η Χίος είναι πολό-μάνα οπότε κάποτε, αργά ή γρήγορα θα ασχολιόμουν με το πόλο».

Και μια αγωνιστική ερώτηση… Πως είστε ενόψει του Final 4 του Κυπέλλου και ποιον θεωρείς φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου;

Χρήστος Αφρουδάκης (Βουλιαγμένη):

«Νομίζω πως η Βουλιαγμένη βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Φαβορί όμως στο Κύπελλο δεν υπάρχουν. Μπορεί να είναι πολύ κλισέ η φράση αλλά το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Τρανταχτό φαβορί είπαμε δεν υπάρχει όπως δεν υπάρχει και στο πρωτάθλημα».

Γιώργος Αφρουδάκης (Παναθηναϊκός):

«Φέτος οι ομάδες που βρίσκονται στο Final 4 είναι κι εκείνες που βρέθηκαν αντιμέτωπες και στους «4» του πρωταθλήματος. Πιστεύω πως Χίος και Παναθηναϊκός δεν έδειξαν καλή εικόνα σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος και δίκαια έμειναν εκτός τελικού του πρωταθλήματος. Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη είχαν καλή πορεία και θεωρώ πως από αυτό το ζευγάρι θα βγει και ο νικητής του Κυπέλλου. Βέβαια, μην ξεχνάμε πως μιλάμε για μία διοργάνωση με μονά παιχνίδια που κρύβει πολλές εκπλήξεις. Έχουν όλες οι ομάδες πιθανότητες να πάρουν το Κύπελλο».

Γιάννης Φουντούλης (Ολυμπιακός):

«Από όσο δείξαμε και στο τελευταίο ματς με την Χίο είμαστε βελτιωμένοι. Έχουμε την ψυχολογία υπέρ μας. Βέβαια, παίζουμε στον ημιτελικό κόντρα στην Βουλιαγμένη την οποία θα συναντήσουμε και στους τελικούς του πρωταθλήματος. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποια ομάδα. Ίσως να είναι το καλύτερο Final 4 τα τελευταία χρόνια από πλευράς δυναμικής των ομάδων και όλες βρίσκονται πολύ κοντά με μικρή διαφορά. Αν πρέπει οπωσδήποτε να διαλέξω κάποια ομάδα τότε νομίζω πως το Κύπελλο θα το πάρει αυτή που θα περάσει από το ματς του Ολυμπιακού με την Βουλιαγμένη».

Γιώργος Φουντούλης (Χίος):

«Ψυχολογικά η ομάδα δεν είναι στα καλύτερα της. Η ήττα από τον Ολυμπιακό στον τρίτο ημιτελικό του πρωταθλήματος μας στοίχισε. Και αγωνιστικά δεν είμαστε καλά. Παραμένει εκτός δράσης ο Ράντζεν που είναι τραυματίας και έχασε όλα τα ματς με τον Ολυμπιακό και αποδείχθηκε πως είναι σημαντικό κομμάτι για την ομάδα. Νομίζω πάντως πως ο νικητής του αγώνα του Ολυμπιακού με την Βουλιαγμένη θα είναι και ο τελικός νικητής».


Μιχάλης Ηλιού

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x