Μουσική

Λευκός κυνηγός, μαύρη καρδιά

Την προσοχή σας, παρακαλώ! Οι Afghan Whigs επανασυνδέθηκαν και έρχονται Αθήνα. Διαβάστε την συνέντευξη του αρχηγού τους, Graig Dulli, και μάθετε τα πάντα!

Την προσοχή σας, παρακαλώ! Οι Afghan Whigs επανασυνδέθηκαν και έρχονται Αθήνα. Διαβάστε την συνέντευξη του αρχηγού τους, Graig Dulli, και μάθετε τα πάντα!

Συνέντευξη στον Γιάννη Λυμπέρη

Ωραία τα περνούσαμε στα '90s. Δεν ξέραμε τις μας περίμενα στα… '10s. Οσοι από εσάς πιστεύετε πως και η μουσική τότε ήταν καλύτερη, καλά κάνετε, αν και η καλή μουσική είναι μόνιμα δίπλα σου. Οι αμερικανοί Afghan Whigs, από τις καλύτερες μπάντες εκείνης της εποχής, ξαναμαζεύτηκαν 12 χρόνια μετά το τέλος τους, και μας έρχονται στο Vox στις 29 Μαϊου. Ανάμεσα στις κιθάρες και τα σκισμένα ρούχα του grunge, ο Greg Dulli είχε… μαύρη καρδιά!

Ροκ ήταν -και είναι- αλλά η σόουλ ήταν παρούσα, όπως βέβαια η «μανία» να βγάζει τα εσώψυχά του για έρωτες, αμαρτίες και τις καραραμένες γυναίκες. Υπεύθυνος… επικών στίχων όπως «Now we got Hell to pay/Don't worry, baby, that's OK, I know the boss» και των εξαιρετικών δίσκων «Gentlemen» και «Black love», ο Graig έχει έρθει μπόλικες φορές στη χώρα μας με τους Twilight singers και τον «κολλητό» του Mark Lanegan, αλλά με τους παλιόφιλους τώρα δηλώνει «έτοιμος να… σκοτώσει»!

Διαβάστε τι μας είπε για το παρών, το παρελθόν και τη Μύκονο:

«Ερχόμαστε για… σκοτώσουμε! Η επανασύνδεσή μας ήταν πανεύκολο να γίνει, ήδη δουλεύουμε λίγες μέρες ξανά μαζί, και όλα πάνε ρολόϊ. Είμαστε ''δολοφόνοι'' και σκεφτόμαστε μόνο τα λάιβ που θα κάνουμε. Εχουμε ένα σωρό κομματάρες και στην εποχή μας κοντράραμε κάθε μεγάλη μπάντα!»

«Ποτέ δεν δώσαμε πολύ σημασία στην προώθηση μέσω singles. Οχι, πως δεν μας βοήθησαν, αλλά πάντα θεωρούσαμε τη μπάντα, το ίδιο και οι οπαδοί μας, ως αυτή με ολοκληρωμένους δίσκους, από τους οποίους ο καθένας έχει τις αγαπημένες του στιγμές. Η δική μου αγαπημένη, είναι το ''Black love''. Αγαπώ αυτόν τον δίσκο…»

«Γνωρίζουμε για την άσχημη οικονομική κατάσταση. Την έχουμε και εμείς, πολλά χρόνια τώρα. Η μουσική θα είναι πάντα εκεί, αλλά…»

«Αν έφτιαχνα εγώ το line up για ένα φεστιβάλ, θα έβαζα Μότσαρτ, Prince, Billie Holiday, Miles Davis, Astor Piazzolla».

«Θυμάμαι αμυδρά την εμφάνισή μας στο Rockwave στα τέλη των 90s. Μας πέταξαν μερικά πλαστικά μπουκάλια, δεν ξέρω γιατί (σ.σ. έπαιζαν πριν τους Prodigy…) αλλά περισσότερο θυμάμαι πως μετά πήγα για 10 μέρες στη Μύκονο με μερικές φίλες. Πέρασα καταπληκτικά!»

«Πρόσφατα είδα δύο φοβερές ταινίες. Το ''Animan Kingdom'', και το ''Shame'' με τον Φασμπέντερ. Το σκεφτόμουνα όλο το βράδι, με συγκλόνισε…»

«Παίζοντας τα τραγούδια των Afghan Whigs είκοσι σχεδόν χρόνια μετά, τα ξανα-ανακαλύπτω. Τα είχα παίξει πρόσφατα μόνος με μια ακουστική κιθάρα και συνειδητοποίησα πως διατηρώ ακόμα δεσμούς. Πρέπει κάθε φορά που θα τα παίξουμε σε αυτή την περιοδεία να βρω το συγκεκριμένο συναίσθημα που είχα και τότε. Να ξαναγυρίσω σε αυτό, να ξαναθυμηθώ τι τύπος ήμουν τότε. Θα ετοιμάσουμε 28 με 30 τραγούδια από τα ''Gentlemen'' , ''Black Love'', ''1965'' ''αλλά και από ''Up in It'' και ''Congregation'' . Ισως και κάνα δυο διασκευές…»

«Ακούω πολλά καλά πράγματα τώρα τελευταία, αλλά το κορυφαίο είναι του κολλητού μου, του Μark Lanegan. Κυρίως το κομμάτι του ''Harborview hospital'' είναι ίσως ότι καλύτερο έχει κάνει. Μ' αρέσει πολύ και η συνεργασία του Kanye West με τον Jay Z. Aν με φώναζαν, θα πήγαινε στο λεπτό»!

«Ποτέ δεν έχω μετανιώσει για οτιδήποτε. Μπορεί να σκέφτομαι ''όπα, εκείνο δεν δούλεψε καλά'' αλλά τα περισσότερα χρόνια με τους Afghan ήταν εξαιρετικά. Τα λάθη είναι τα μόνα που σου δίνουν μαθήματα στη ζωή. Ολα συμβαίνουν για κάποιον λόγο, το πιστεύω. Δεν θέλω να καταντήσω ένας θλιμμένος άνθρωπος».

«Το αν κάνουμε την επανένωση για τα λεφτά και μόνο για αυτά, είναι θέμα όσων μας δουν να το κρίνουν. Είχαμε περοδεύσει με τον Neil Young με τους Buffalo Springfield κι αν έβλεπες τα χαμόγελά τους όταν έπαιζαν, θα ορκιζόσουν πως πέρναγαν απλά τέλεια. Το ίδιο και οι Bloody Valentine ή οι Dinosaur Jr. Αυτό θέλουμε -και ξέρουμε πως θα νιώσουμε ξανά. Να ξαναπαίξω με τους παλιόφιλους».

«Πιστεύω πως και σήμερα οι Afghan Whigs θα έβρισκαν το κοινό τους. Πάντα η καλή μουσική θα βρει το στόχο της»

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Tα εισιτήρια κοστίζουν 29 ευρώ και πωλούνται στο Tickethouse, τα Public και το www.ticketarena.gr
Την ημέρα της συναυλίας, θα πωλούνται μόνο από το ταμείο του συναυλιακού χώρου προς 33 ευρώ.
Πληροφορίες: 210 9611118 και www.detoxevents.gr
Vox, 29 Μαϊου: Ιερά Οδός 16, Γκάζι

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x