Γενικά

Ακύρωση του Varkiza Long Distance

Ο καιρός μας τα χάλασε! Ακυρώθηκε ο προγραμματισμένος αγώνας για τη διεξαγωγή του Varkiza Long Distance που θα διεξαγόταν το προσεχές Σαββατοκύριακο (19-20/5) στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΒΒ.

Ο καιρός μας τα χάλασε! Ακυρώθηκε ο προγραμματισμένος αγώνας του Varkiza Long Distance που θα διεξαγόταν το προσεχές Σαββατοκύριακο (19-20/5) στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΒΒ.

Oι καιρικές συνθήκες για τη διεξαγωγή αγώνων στις κατηγορίες σκαφών RS:X – Bic techno – Formula, Slalom και Freeride, κρίθηκαν ακατάλληλες και οι αγώνες θα γίνουν σε ανοιχτή ημερομηνία μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου. Εκ νέου ανακοίνωση θα δημοσιευθεί στο www.windsurfing.gr και www.naovv.gr.

Τι είναι όμως το Varkiza Long distance; Πρόκειται για έναν αγώνα windsurf μεγάλης απόστασης που την διεξαγωγή του έχει αναλάβει ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βάρης Βάρκιζας (ΝΑΟΒΒ) σε συνεργασία με τις αναγνωρισμένες κλάσεις windsurf από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) Hellenic Speed Slalom Windsurfing Assosiation (HSSWA) και Greek Formula Windsurfing Association ενώ είναι εμπνευσμένο από τον ‘Μαραθώνιο Βάρκιζας’ που διεξαγόταν κάθε χρόνο από το 1985 μέχρι το 1995.

Η αναβίωση του αγώνα έγινε το Σεπτέμβριο του 2011 σημειώνοντας τεράστια επιτυχία . Σερφίστες από όλη τη χώρα μαγνητίστηκαν κυριολεκτικά με την ιδέα. Η παραλία της Βάρκιζας γέμισε με χρώματα σε μία ατμόσφαιρα γιορτής. Κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, έγινε για πρώτη φορά, δίνοντας την ευκαιρία σε χομπίστες και αθλητές, γυναίκες και παιδιά, να τρέξουν όλοι μαζί, να χαρούν όλοι μαζί, χωρίς κανένας να ενδιαφέρετε για την πρώτη θέση, αλλά για την συμμετοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας παρουσίασε ρεκόρ συμμετοχών από κάθε άλλο αγώνα που είχε διοργανωθεί στη χώρα μας με αριθμό να φτάνει τις 158 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και με την ατμόσφαιρα στην παραλία της Βάρκιζας να θυμίζει λαϊκό μαραθώνιο windsurf.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν ο www.sport- fm.gr και sport day. Red Bull, moreradio.gr ήταν και αυτοί χορηγοί. Αντιπρόσωποι ειδών windsurf και surf shops προσέφεραν δώρα σε τυχερούς και νικητές. Ο ΝΑΟΒΒ μοίρασε αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους αγωνιζόμενους, ενώ οι νικητές βραβεύτηκαν με κύπελλα και μετάλλια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x