Κολύμβηση

Ο Δρ Στάθης Αβραμίδης «ταξίδεψε» την Εθνική μας υπερηφάνεια στις ΗΠΑ

Στις 11 Μάιου 2012, η καρδιά των Ελλήνων και των ξένων (από 12 χώρες) χτύπησε πιο δυνατά, την στιγμή της ομιλίας και της βράβευσης (για δεύτερη φορά σε 3 χρόνια) του Δρ Στάθη Αβραμίδη στο International Swimming Hall of Fame της Αμερικής. «Σας ευχαριστώ που με βραβεύεται για την δουλειά μου και επειδή είμαι Έλληνας», είπε καταχειροκροτούμενος.

Στις 11 Μάιου 2012, η καρδιά των Ελλήνων και των ξένων (από 12 χώρες) χτύπησε πιο δυνατά, την στιγμή της ομιλίας και της βράβευσης (για δεύτερη φορά σε 3 χρόνια) του Δρ Στάθη Αβραμίδη στο International Swimming Hall of Fame της Αμερικής. «Σας ευχαριστώ που με βραβεύεται για την δουλειά μου και επειδή είμαι Έλληνας», είπε καταχειροκροτούμενος.

Το Διεθνές Μουσείο Δόξας Υγρού Στίβου /International Swimming Hall of Fame (www.ishof.org) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διατηρεί την ιστορική παράδοση του υγρού στίβου και προωθεί τις δραστηριότητες νερού, ως μέσου υγείας, ποιότητας ζωής και παιδείας. Αποτελεί το επίσημο μουσείο της παγκοσμίου ομοσπονδίας FINA. Κάθε χρόνο βραβεύει τους κορυφαίους Ολυμπιονίκες, παγκοσμιονίκες, προπονητές, συγγραφείς, πανεπιστημιακούς και παράγοντες των αθλημάτων του υγρού στίβου και της πρόληψης/διάσωσης στο νερό. Ανάμεσα στους πιο γνωστούς στο ευρύτερο κοινό τιμηθέντες με διάφορα βραβεία, συγκαταλέγονται ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν, οι Ολυμπιονίκες κολύμβησης Μαρκ Σπιτς και Ίαν Θορπ, οι αστέρες του Χόλυγουντ, Έσθερ Γουίλιαμς, Τζώνυ Βάισμίλερ, Μπάστερ Κράμπε, και ο δημιουργός του Baywatch, Γκρέγκ Μπόναν.

Το 2009 ο Δρ Στάθης Αβραμίδης τιμήθηκε ως ο πρώτος μη-Αμερικανός και ο νεαρότερος σε ηλικία με το «Βραβείο Ασφάλειας στο Νερό» για την «εξέχουσα προσφορά του στην ασφάλεια στο νερό και την ναυαγοσωστική παγκοσμίως». Τρία χρόνια αργότερα, στις 12 Μαΐου 2012, βραβεύτηκε για δεύτερη φορά με το «ISHOF Services Award» «για την εξέχουσα συμβολή του στην πρόληψη ατυχημάτων και την άοκνη προσφορά του στο Μουσείο της Δόξας». Συγκεκριμένα, ήταν ο ενορχηστρωτής του Πρώτου Διεθνούς Συμποσίου και Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ιστορίας Υγρού Στίβου (http://iahsff.com/) ενώ ταυτόχρονα πρόβαλλε το Μουσείο με δημοσιεύματα στον Ελληνικό τύπο και την τηλεόραση, σε κοινωνικό τηλεοπτικό μήνυμα, και συνέβαλε στην εκτέλεση συγγραφικών, οργανωτικών και επιστημονικών δραστηριοτήτων στο μουσείο.

«Ευχαριστώ την οικογένειά μου, Παντελή, Ιωσηφίνα και Ελευθερία για την αγάπη και την σημαντική στήριξή τους σε όλη μου την ζωή. Ευχαριστώ το ΚΕΕΛΠΝΟ που μου επιτρέπει να κάνω το πάθος μου επάγγελμα. Ευχαριστώ και εσάς που με τιμάται απόψε για την δουλειά μου και επειδή είμαι Έλληνας!» Αυτά και αρκετά άλλα, ήταν τα λόγια του Στάθη που ξεσήκωσαν Έλληνες και ξένους, οι οποίοι τον χειροκρότησαν θερμά κατά την απονομή. Στο τέλος, έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν και να του πουν «πολλά συγχαρητήρια, μας άγγιξε η ομιλία σου», «συγκινηθήκαμε από τα λόγια σου», «μπράβο για όσα έχεις πετύχει». Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Χαβανέζος Ralf Gotto, σημαντική προσωπικότητα στον τομέα της θαλάσσιας ασφάλειας/διάσωσης που βραβεύτηκε με το Βραβείο Ασφάλειας στο Νερό (πού είχε πάρει ο Στάθης το 2009), του είπε στο τέλος: «Έχεις κάνει πολλά σημαντικά πράγματα στην πρόληψη ατυχημάτων. Πρέπει να σε φέρουμε ως προσκεκλημένο ομιλητή σε συνέδριο στην Χαβάη για το καλό της πρόληψης πνιγμών και για το καλό όλων μας!» Ο Πρόεδρος του Hall of Fame, Bruce Wigo, είπε: "Ο Στάθης είναι απαραίτητος για το Hall of Fame. Το διεθνές συνέδριο/φεστιβάλ κινηματογράφου δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς αυτόν".

Μετά τους Νίκο Γκάλη, Γιωργία Φυρίγου, Παύλο Τσόγκα και τον John Economos, που έχουν τιμηθεί στο παρελθόν για την δική σου συμβολή ο Στάθης γίνεται ο πρώτος Έλληνας που βραβεύεται για δεύτερη φορά σε Hall of Fame.

Στιγμιότυπο από την βράβευση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x