Επικαιρότητα

Ετοιμοπόλεμοι και λάθη

Στη μάχη των πανελλαδικών μπαίνουν σήμερα, Τρίτη, τα ΕΠΑΛ. Τεχνικά σφάλματα «σημάδεψαν» την χθεσινή πρεμιέρα για τα Γενικά Λύκεια.

Στη μάχη των πανελλαδικών μπαίνουν σήμερα, Τρίτη, τα ΕΠΑΛ. Τεχνικά σφάλματα «σημάδεψαν» την χθεσινή πρεμιέρα για τα Γενικά Λύκεια.

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας εξετάζονται αυτή την ώρα μαθητές και μαθήτριες των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων. Στο ίδιο μάθημα εξετάσθηκαν τη Δευτέρα, περισσότεροι από 90.000 υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων.

Ωστόσο, οι εξετάσεις σε κάποια σχολεία είχαν κάποια καθυστέρηση. Άργησαν να φωτοτυπηθούν τα θέματα, με αποτέλεσμα οι μαθητές πρέπει να αρχίσουν να γράφουν στις 9.00 π.μ.

Το πιο σημαντικό, όμως, πρόβλημα που παρατηρήθηκε αφορούσε την ποιότητα των νέων τετραδίων. Κάποιοι καθηγητές διαπίστωσαν ότι τα ατομικά στοιχεία των υποψηφίων εμφανίζονταν και στο εξώφυλλο του τετραδίου, αλλά και στο οπισθόφυλλο στην περίπτωση που το τετράδιο συμπληρωνόταν ενώ ήταν διπλωμένο.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ), η οποία εξέδωσε οδηγία προς όλα τα εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα σύμφωνα με την οποία: «Μετά την παράδοση κάθε γραπτού τετραδίου, να καλυφθούν από τον επιτηρητή με δυο επιπλέον μαύρα αυτοκόλλητα και τα επάνω τμήματα των εξωτερικών όψεων του εξωφύλλου».

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x