Χάντμπολ

Αυτή η «βόμβα», πού θα σκάσει;

Ο Διομήδης Άργους συνεχίζει να εκπλήσσει με την πορεία του. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι «λύκοι» βρίσκονται ένα βήμα από την σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία τόσο του συλλόγου όσο και του ελληνικού χάντμπολ. Τον τίτλο του Challenge Cup. Ο Θοδωρής Μεγαλοοικονόμου μίλησε στο www.sport-fm.gr και παρομοίασε την ομάδα του Διομήδη σαν βόμβα, η οποία δεν γνωρίζει κανείς που θα σκάσει!

Ο Διομήδης Άργους συνεχίζει να εκπλήσσει με την πορεία του. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι «λύκοι» βρίσκονται ένα βήμα από την σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία τόσο του συλλόγου όσο και του ελληνικού χάντμπολ. Τον τίτλο του Challenge Cup. Ο Θοδωρής Μεγαλοοικονόμου μίλησε στο www.sport-fm.gr και παρομοίασε την ομάδα του Διομήδη σαν βόμβα, η οποία δεν γνωρίζει κανείς που θα σκάσει!

Διαβάστε όσα είπε στον Μιχάλη Ηλιού ο Θοδωρής Μεγαλοοικονόμου:

Ο Διομήδης νίκησε με διαφορά τριών γκολ (26-23) την Βάκερ Τουν στον πρώτο τελικό του Challenge Cup. Πιστεύεις πως είναι ασφαλής;

«Θεωρώ πως είναι πολύ καλή διαφορά. Πριν το ματς, λέγαμε μεταξύ μας πως θέλουμε νίκη έστω και με μισό γκολ. Καταφέραμε τον στόχο μας και πλέον πάμε στον δεύτερο ευρωπαϊκό τελικό και θα τα δώσουμε όλα».

Υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί μεταξύ του Διομήδη και της Βάκερ Τουν;

«Μη γελιόμαστε. Η Βάκερ Τουν εξακολουθεί να είναι φαβορί. Την είχαμε δει και στο βίντεο για να μάθουμε τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται. Ήταν ακριβώς όπως την περιμέναμε. Υπήρχαν πάρα πολλές επαφές και είχε μεγάλη ένταση στο παιχνίδι της. Βέβαια, έπαιξε σημαντικό ρόλο ο κόσμος που με τον παλμό που έδωσε ήταν πραγματικά ο 8ος μας παίκτης. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησε «κόμπλαρε» την Βάκερ και πήραμε προβάδισμα στο σκορ, εμείς είχαμε ένα κενό διάστημα αλλά τελικά νικήσαμε. Όμως, εμείς αουτσάιντερ ήμασταν και αουτσάιντερ παραμένουμε».

Τι διαφορές είδες στην Βάκερ Τουν σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες που έχετε συναντήσει τόσο σε Ευρώπη όσο και σε Ελλάδα;

«Συγκριτικά με όλες τις ομάδες που έχω αντιμετωπίσει, η Βάκερ είναι η καλύτερη ομάδα. Είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα, με τον προπονητή αλλά και τους παίκτες να βρίσκονται αρκετά χρόνια μαζί και να έχει ομοιογένεια ως σύνολο. Έχουν άψογη φυσική κατάσταση, τρέχουν πάρα πολύ, παίζουν φοβερά στην επίθεση αλλά έχουν κάποια κενά στην άμυνα. Σε σχέση με ελληνικές ομάδες είναι σαφώς σε υψηλότερο επίπεδο αλλά δεν είναι αχτύπητη. Είναι καθαρά σε τι μέρα θα βρεθούμε. Την Κυριακή πιάσαμε καλή απόδοση και νικήσαμε. Ας μη ξεχνάμε όμως πως πρόκειται για μία ομάδα με 16 επαγγελματίες».

Ποιος θεωρείς πως είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του Διομήδη την φετινή περίοδο;

«Ειλικρινά, η ομάδα αυτή δεν έχει πολυτιμότερο παίκτη. Είμαστε όλοι μαζί πολυτιμότεροι. Όλοι καλύπτουν τα λάθη του άλλου. Έχουμε απίστευτη χημεία ως ομάδα και πάνω από όλα κανένας δεν βάζει το «εγώ» του πάνω από την ομάδα. Αυτό βέβαια το έχει πετύχει ο Δημήτρης Δημητρούλιας, ο προπονητής μας. Μας έχει κάνει οικογένεια παρόλο που μπορεί να… τσακωνόμαστε στις προπονήσεις (γέλια). Είμαστε 7-8 παίκτες που έχουμε επωμιστεί το βαρύ φορτίο και οι υπόλοιποι είναι «πιτσιρικάδες» αλλά πιστεύω πως και εκείνοι παίζουν σημαντικό ρόλο. Παίρνουν εικόνες και μαζεύουν απίστευτες εμπειρίες που στην μετέπειτα καριέρα τους θα τους «βγει» σε καλό. Όλοι έχουμε μερίδιο στην ψυχολογία και την επιτυχία αυτής της ομάδας».

Περίμενες μία τέτοια πορεία στην αρχή της σεζόν;

«Όταν υπέγραψα στην ομάδα δεν είχε συμπληρωθεί το ρόστερ. Μόλις ολοκληρώθηκαν οι κινήσεις και παίξαμε τα πρώτα φιλικά, αρχίσαμε να βλέπουμε τις δυνατότητες μας. Κάναμε πολύ καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα κάνοντας νίκες κόντρα σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Δούκα και μπήκε στο μυαλό μας πως μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ καλό. Στην Ευρώπη, ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Όπως είχε πει και ο κόουτς μετά την πρόκριση μας από τον 3ο γύρο του Challenge Cup στην Πολωνία, «είμαστε μια βόμβα που δεν ξέρουμε που θα σκάσει» και συμφωνώ απόλυτα. Θα δούμε την Δευτέρα που θα σκάσει. Παιχνίδι με παιχνίδι γινόμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί. Επίσης, μεγάλο και σημαντικό ρόλο για εμάς έχει παίξει ο κόσμος. Δεν είναι απλοί οπαδοί που πανηγυρίζουν. Αγαπούν πραγματικά το χάντμπολ και με την συμπεριφορά τους ειλικρινά με έχουν συγκινήσει και θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσες στιγμές μου έχουν χαρίσει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x